Waarom keerde Lara Flynn Boyle niet terug naar 'Twin Peaks'?

Inhoudsopgave:

Waarom keerde Lara Flynn Boyle niet terug naar 'Twin Peaks'?
Waarom keerde Lara Flynn Boyle niet terug naar 'Twin Peaks'?
Anonim

Met zijn surrealistische verhaallijnen en aangrijpend moordmysterie heeft 'Twin Peaks' de moderne televisie voor altijd veranderd sinds het voor het eerst op onze schermen verscheen in de jaren negentig.

De serie, gemaakt door David Lynch en Mark Frost, kreeg een cultstatus, ondanks dat ze na twee seizoenen werd geannuleerd. In 2017 zond Showtime een beperkte serie uit die als derde seizoen zou dienen, met in de hoofdrol het grootste deel van de originele cast van de show. Deze heropleving van de show zag een opmerkelijke afwezigheid: die van Lara Flynn Boyle, die de beste vriend van Laura Palmer, Donna Hayward, speelde.

Het is niet duidelijk waarom Flynn Boyle in het laatste seizoen niet terugkeerde naar 'Twin Peaks', maar er zijn een paar verklaringen die we in deze functie gaan onderzoeken.

Waar gaat 'Twin Peaks' over?

De serie ging in 1990 in première op ABC en draait om de moord op het tienermeisje Laura Palmer (Sheryl Lee) in de stad Twin Peaks, Washington.

In 1989 gaat FBI Special Agent Dale Cooper (Kyle MacLachlan) naar Twin Peaks om de moord te onderzoeken. Iedereen die Laura kende is bereid om te helpen, inclusief haar goedbedoelende beste vriendin Donna en een reeks bizarre, eigenzinnige personages die misschien een of twee skeletten in hun kasten hebben. Niets is wat het lijkt in Twin Peaks, zoals fans weten, en het plot wordt dikker, waardoor Cooper een aantal verontrustende ontdekkingen deed.

Beschouw dit als je (lichte) spoilerwaarschuwing als je de serie of de prequelfilm 'Fire Walk With Me', uitgebracht in 1992, nog nooit hebt gezien.

In het eerste seizoen is Donna radeloos door Laura's dood en zoekt ze troost in de armen van Laura's geheime minnaar, motorrijder James Hurley (James Marshall). De twee onderzoeken Laura's moord en dubbelleven (ook onderzocht in prequel 'Fire Walk With Me', waar Donna wordt gespeeld door 'One Tree Hill'-ster Moira Kelly).

Het tweede seizoen onthulde Laura's moordenaar (hoewel we niet zullen zeggen wie het deed!), en nam een wending voor de raarste, waarbij Cooper betrokken bleef bij de geheimen van de stad.

Wat betreft de revival, deze speelt zich 25 jaar na de originele 'Twin Peaks' af en volgt verschillende verhaallijnen, ook gericht op Cooper en zijn onderzoek naar de moord op Laura. Maar geen spoor van Flynn Boyle.

Waarom werd Lara Flynn Boyle vervangen in 'Twin Peaks: Fire Walk With Me'?

Uitgebracht in 1992, verkent 'Twin Peaks: Fire Walk With Me' de laatste zeven dagen in het leven van Laura Palmer.

De film is geschreven door Lynch en Robert Engels en zag de terugkeer van veel castleden, met uitzondering van Flynn Boyle als Donna. Het personage werd gespeeld door Moira Kelly.

Sherilyn Fenn, die de roekeloze, zwoele Audry Horne speelt in de serie, koos er ook voor om niet in de film te verschijnen, net als Richard Beymer, die Audrey's vader, hotelier Ben Horne, portretteerde.

Destijds werd Boyle's afwezigheid toegeschreven aan planningsconflicten, mogelijk met 'Wayne's World', ook uitgebracht in 1992. Haar afwezigheid in de prequel leidde echter tot speculaties waar ze niet mee wilde werken haar ex MacLachlan. De twee waren samen van 1990 tot 1992.

Boyle kreeg de schuld van de 'Twin Peaks'-romantiek die nooit heeft plaatsgevonden

sherilyn fenn als Audrey Horne en lara flynn boyle als Donna Hayward zitten aan de balie van een diner in een scène van Twin Peaks
sherilyn fenn als Audrey Horne en lara flynn boyle als Donna Hayward zitten aan de balie van een diner in een scène van Twin Peaks

In een podcast-interview dat Fenn in 2017 gaf, gaf de actrice de schuld van een gemiste verhaallijn voor haar personage Audrey aan de romance van Boyle en MacLachlan.

In het eerste seizoen boekt Cooper een kamer in het hotel van Audrey's vader, waardoor zij en de FBI-agent tijd samen doorbrengen. Audrey onderzoekt ook de mogelijke betrokkenheid van haar vader bij Laura's dood om het hart te winnen van Agent Cooper, op wie ze verliefd is. Ondanks hun chemie werd een romance tussen de twee personages nooit in het script opgenomen.

Voor Fenn was dit de schuld van Boyle.

"Dus zijn vriendin, Lara Flynn Boyle, kiboshes iets verbazingwekkends… Ik herinner me dat ik zei: 'David, is dit hoe het gaat? Een acteur klaagt, omdat zij de vriendin is, en dan verander jij?'" Zei ze op de podcast 'Twin Peaks Unwrapped'.

"Nu zal Kyle de waarheid toegeven. Dan zou hij het niet doen. Op dat moment zei hij: 'Nee, [haar] karakter is te jong voor mij'", vervolgde Fenn.

"Ondertussen is hij met een vriendin", zei ze toen over Boyle, die toen 19 was, terwijl Fenn halverwege de twintig was.

In seizoen twee kwam Heather Graham, ster uit 'Austin Powers', bij de show als Annie en werd Cooper's liefdesbelang.

"En ze brengen Heather binnen, die jonger is, dus… wat dan ook," merkte Fenn op.

Dus, waarom is Lara Flynn Boyle niet in 'Twin Peaks' seizoen drie?

Zoals we al zeiden, keerde Boyle niet terug als Donna in de herneming van 'Twin Peaks'.

Hoewel de reden nooit openbaar is gemaakt, is het mogelijk dat haar personage gewoon niet nodig was voor die specifieke serie, omdat het personage niet in Twin Peaks zou horen.

In het boek van mede-maker Frost, 'Twin Peaks: The Final Dossier', verhuisde Donna na de middelbare school naar New York City en verbrak ze de banden met haar familie en vrienden. Ze studeerde aan Hunter College, maar stopte om zich te concentreren op haar modellencarrière. Ze trouwde met een oudere durfkapitalist en raakte verslaafd aan drugs en alcohol.

Nadat ze vermist is en gevonden wordt in een crackhuis (een episode die mogelijk de dood van haar moeder heeft veroorzaakt), besluit Donna nuchter te worden en van haar man te scheiden. Later verhuisde ze naar Connecticut en maakte toen weer contact met haar vader, trok bij hem in in Vermont en studeerde om verpleegster te worden.

Boyle op haar auditie voor 'Twin Peaks'

In de afgelopen jaren speelde Boyle in onafhankelijke films, waaronder 'Men In Black II' en, meer recentelijk, onafhankelijke producties.

Bij het promoten van haar film 'Death in Texas' uit 2020 werd de actrice gevraagd naar gedenkwaardige audities, waarbij ze onvermijdelijk terugblikte op het lezen voor de rol van Donna in 'Twin Peaks'.

"Ik herinner me dat ik auditie deed voor 'Twin Peaks' en ik ontmoette David Lynch en Mark Frost. Ik ging voor hen lezen bij Propaganda Films. David Lynch vertelde me kleine stukjes over wat 'Twin Peaks' ging over, en nadat hij het had uitgelegd, zei ik: 'Nou, als het over het dode meisje gaat, waarom lees ik dan als ik dood zou moeten zijn?' Hij zei: 'Nee, je leest niet voor het dode meisje.' Dat herinner ik me, "vertelde ze aan 'The Hollywood Reporter'.

Aangezien een vierde seizoen van 'Twin Peaks' niet helemaal van tafel is, althans volgens Lynch, is er een kleine kans dat Boyle de rol toch weer vertolkt.

Aanbevolen: