De grootste activisten in rapmuziek, en de oorzaken waarvoor ze vechten

Inhoudsopgave:

De grootste activisten in rapmuziek, en de oorzaken waarvoor ze vechten
De grootste activisten in rapmuziek, en de oorzaken waarvoor ze vechten
Anonim

Killer Mike is niet verlegen over zijn politieke opvattingen. Hij voerde hard campagne voor senator Bernie Sanders in zowel de presidentiële voorverkiezingen van 2016 als van 2020, omdat hij het sterk eens is met een agenda die arbeiders centraliseert, vooral zwarte arbeiders. Beroemdhedenactivisme is niets nieuws, maar wanneer rappers als Killer Mike sociale doelen aannemen, heeft dat een andere impact dan wanneer andere beroemdheden het doen. Velen hebben het idee dat rap draait om materialistische dingen, seks en feesten.

Deze oppervlakkige interpretatie van het genre wist het feit uit dat beroemde rappers mensen zijn en mensen om dingen geven.

Als rappers, zoals Killer Mike, een sociale zaak aangaan, druist dat in tegen het stigma dat sommigen over het genre hebben, vooral wanneer ze doneren of pleiten voor anti-gewelddadige doelen. Maar Killer Mike is verre van de enige hardcore rapper die zich met activisme bezighoudt, hoewel hij een van de meest prominente is.

9 Chance The Rapper is een politiek adviseur

Chance the Rapper beweert een onafhankelijke te zijn, maar hij heeft vrij nauw samengewerkt met verschillende vooraanstaande Democratische politici. Hij werkte als adviseur van de burgemeester van Chicago, Lori Lightfoot, en haar voorganger, Rahm Emmanuel. Hij werkte ook aan de campagne van president Barack Obama in 2008.

8 Chance The Rapper helpt arme kinderen

Chance heeft ook miljoenen dollars gedoneerd aan openbare scholen in Chicago en verschillende programma's die werken om de toegang tot hulpbronnen te vergroten. Hij is ook begonnen met een non-profit organisatie genaamd SocialWorks. De organisatie doet alles, van werken met daklozen tot het helpen van kinderen aan onderwijs. Een ander programma waar hij mee werkte, heette The Empowerment Planned, waar hij hielp bij het organiseren van een winterjassenactie.

7 Tupac haatte oorlog en werd opgevoed door een antikapitalist

Tupacs moeder is een beroemde linkse en een antikapitalistische activist. Ze was een lid van de Black Panthers en een lid van de Panther 21, een groep leden van de Black Panther Party die werd gearresteerd in wat volgens sommigen een hit was door de FBI. Het lijkt erop dat haar opvattingen zijn doorgegeven aan haar zoon. Tupac schonk aan de Lisa Lopes Foundation toen hij nog leefde, wiens missie het is "verwaarloosde en in de steek gelaten jongeren te voorzien van de middelen die nodig zijn om hun kwaliteit van leven te verbeteren." Hij wordt vaak geciteerd over zijn woede over het bestaan van armoede. "Ze kregen geld voor oorlog, maar weigeren de armen te voeden", is een citaat uit zijn lied "Keep Ya Head Up" en het is een slogan geworden die vaak wordt gezien bij linkse protesten.

6 Kendrick Lamar vecht voor onderwijs

Net zoals Chance The Rapper, geeft Lamar veel geld aan verschillende doelen die kinderen ondersteunen en mensen helpen een opleiding te volgen. Terwijl Chance zich concentreert op zijn geboorteplaats Chicago, doet Lamar hetzelfde voor zijn geboorteplaats Compton. Hij heeft gedoneerd en gepleit voor verschillende programma's, met name de naschoolse programma's van het Compton Unified School District. Hij kreeg de sleutel van de stad Compton in 2016.

5 Het spel vecht tegen politiegeweld

Veel rappers sluiten zich aan bij de Black Lives Matter-beweging en de beweging om een einde te maken aan politiegeweld. Onder hen is The Game, die samen met Snoop Dogg een vreedzaam protest en mars naar het hoofdkwartier van de LAPD organiseerde. Hij heeft ook miljoenen gedoneerd aan het Robin Hood-project, dat voedsel en kleding geeft aan behoeftige gezinnen. BET noemde hem "Rap's dapperste activist."

4 Akon vecht tegen armoede

Akon doneerde miljoenen dollars aan de regeringen van ten minste 14 verschillende Afrikaanse landen, die allemaal het geld gebruikten om straatlantaarns en zonnepanelen te installeren voor huishoudens en bedrijven. Hij hielp niet alleen bij het repareren van de infrastructuur van meerdere landen, maar hij deed het ook terwijl hij pleitte voor groene energie.

3 Chuck D vecht tegen de man

Van alle Rapper/Activisten is Chuck-D een van de meest productieve. Een van de doelen waaraan hij heeft gedoneerd of waarvoor hij pleitte, zijn Rock the Vote, de Americans for the Arts Council, de National Urban League en verschillende anderen. Hij zit ook in een band met een andere prominente activist, Tom Morrello, die sommigen misschien beter kennen als de gitarist van Rage Against the Machine.

2 Moordenaar Mike vecht voor de rechten van werknemers

Killer Mike is pro-vakbond. Dat is een van de vele redenen waarom hij campagne voerde voor de beroemde vakbonds-senator Bernie Sanders toen hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap. Moordenaar Mike heeft verschillende keren opgetreden bij stakingen en piketlijnen, waarvan de meest recente toen hij een ontmoeting had met magazijnmedewerkers van Amazon, die een aantal belangrijke vakbondsgevechten beginnen te winnen. Zijn vriend Bernie Sanders ontmoette hen ook.

1 Moordenaar Mike vecht voor zwarte levens

Je zou een boek kunnen schrijven over al het werk dat Killer Mike doet, van het opkomen voor zwarte ondernemers tot het ondersteunen van vakbonden. Maar actiever dan wat dan ook is Killer Mike's toewijding aan gelijkheid voor zwarte mensen. Dit omvat steun voor de Black Lives Matter-beweging en de beweging om een einde te maken aan politiegeweld. Hoewel Killer Mike pro-gun is, pleit hij voor vreedzaam protest.

Aanbevolen: