Tate Donovan had enkele grote problemen op de set van 'The O.C.

Inhoudsopgave:

Tate Donovan had enkele grote problemen op de set van 'The O.C.
Tate Donovan had enkele grote problemen op de set van 'The O.C.
Anonim

Terwijl fans misschien nooit een reboot van The O. C. het lijdt geen twijfel dat de hit Fox primetime-soap in schande zal voortleven. De overgrote meerderheid van de castleden heeft ook behoorlijk succesvolle carrières gehad nadat de show was afgelopen. Dit omvat Tate Donovan die Jimmy Cooper speelde, een personage dat algemeen wordt gezien als een van de "slechtste vaders" in de televisiegeschiedenis.

Voordat hij Jimmy speelde, had Tate naam gemaakt dankzij Friends, het uitspreken van het titulaire personage in Disney's geanimeerde Hercules-show en tal van andere tv-shows. Maar na The O. C. kende een hele generatie hem het beste als Jimmy. Hoewel hij dit niet erg lijkt te vinden, heeft Tate onthuld dat niet al zijn ervaringen op de set van The O. C. waren positief…

Waarom Tate Donovan in de O. C. werd gegoten

Tate Donovan kreeg in feite de rol aangeboden van Jimmy Cooper, Marissa en Kailtin's grotendeels afwezige vader in de populaire Fox-show.

"Ik kreeg het script en er was een heel goede regisseur bij, Doug Liman. Ik vond dat best interessant", gaf Tate Donovan toe in een interview met Vulture. "Ik vroeg me af waarom Doug Liman een show over tieners deed in Orange County. Maar ik heb het personage ook uitgegraven. Ik vond het interessant om een man te laten zien die niet de meest smakelijke personages was. Hij is al zijn geld kwijt. Hij was de hebzuchtige man die zijn hele leven alles had gekregen en het nu was kwijtgeraakt."

Hoewel Tate de rol goed genoeg vond en de regisseur echt bewonderde, dacht hij niet dat The O. C. zou zo'n cultureel fenomeen worden toen hij voor het eerst Jimmy Cooper begon te spelen.

"Het was ongeveer zoals elke andere set. Het was niet alsof we wisten dat we een hit zouden worden of deel zouden gaan uitmaken van een soort culturele verschuiving. We gingen gewoon door, en ik denk niet dat we het echt begrepen totdat het uitkwam. Het leuke eraan was dat er allerlei leeftijden in zaten; het waren niet alleen kinderen. Ik denk dat [de volwassenen in de show] allemaal dachten: 'Oh, dit wordt 90210 - voor kinderen.' Het was best leuk dat mensen van onze leeftijd en ouder er zin in hadden."

Waarom verliet Tate Donovan de O. C.?

De impact van de populariteit van The O. C. trof Tate pas later. Vooral omdat hij na het eerste seizoen geen serie meer was. Hoewel Jimmy Cooper van Tate in de daaropvolgende seizoenen wel verschijnt, werd zijn rol sterk verminderd. Tot op de dag van vandaag vragen fans zich af waarom Tate The O. C. Volgens een interview met Us Magazine was dit niet zijn keuze.

“Ik kreeg een telefoontje. We stonden op het punt om wat pers te doen voor het volgende seizoen, en ik kreeg een telefoontje van de producenten en zei: 'Hé, we gaan je personage uitfaseren.'Ik was stomverbaasd. Ik was kapot,' gaf Tate toe. 'Ik wilde meer in de buurt zijn. Ik wilde helemaal niet weg."

Gelukkig kreeg Tate al snel een fantastische rol in Damages en heeft hij sindsdien een succesvolle carrière opgebouwd.

Waarom Tate Donovan problemen had met zijn co-sterren

Technisch gezien had Tate geen 'ruzie' met zijn medesterren. Maar hij kon niet altijd met hen opschieten toen hem werd gevraagd om de aflevering "The Game Plan" uit 2005 te regisseren. Hoewel, Tate beweerde dat het regisseren van die ene aflevering van The O. C. was een gamechanger voor zijn carrière.

"Het mooiste dat voor mij uit The O. C. kwam, was dat ik de kans kreeg om te regisseren. Ik had een kleine rol - ik werkte één dag per week, en dat is niet genoeg voor mij. Maar ik kon niet echt overal heen gaan, dus ik verveelde me een beetje. Dus begon ik de regisseurs te schaduwen en uiteindelijk gaven ze me een aflevering om te regisseren. Het ging heel goed en begon mijn regiecarrière, wat een van de leukste en leukste delen van mijn leven."

Het regisseren van de oudere castleden, zoals zijn echte vriend Peter Gallagher, was geweldig voor Tate. Maar de jongere sterren… niet te veel.

"Tegen de tijd dat ik begon te regisseren, hadden de kinderen van de show een heel slechte houding ontwikkeld. Ze wilden de show gewoon niet meer doen. Het was behoorlijk zwaar; ze waren erg moeilijk om te werken met, " gaf Tate toe. "De volwassenen waren allemaal fantastisch, totale profs. Maar je weet hoe het is met jonge acteurs - en ik weet het omdat ik ooit een van hen was. Als je een bepaald succes boekt, wil je iets anders doen. Ik bedoel, wendde een van hen zich tot mij en zei: 'Deze show verpest mijn filmcarrière', en hij had nog nooit eerder een film gemaakt."

Toen Tate onlangs verscheen in de podcast van Rachel Bilson en Melinda Clarke, kwam de kwestie van zijn verschrikkelijke ervaring met het regisseren van de jonge sterren weer ter sprake. Rachel verontschuldigde zich als ze iets aan het drama op de set had toegevoegd, maar Tate beweerde dat ze "een lieverd was om mee te werken". Toen Tate eerder op Watch What Happens Live verscheen, riep hij publiekelijk het gedrag van Mischa uit. Hoewel, volgens zijn citaat van Vulture, minstens één van de andere mannelijke castleden ook problemen veroorzaakte.

Aanbevolen: