Deze Saturday Night Live-sterren hebben nooit hun grote doorbraak gekregen

Inhoudsopgave:

Deze Saturday Night Live-sterren hebben nooit hun grote doorbraak gekregen
Deze Saturday Night Live-sterren hebben nooit hun grote doorbraak gekregen
Anonim

Voor elke aanstormende acteur of cabaretier is het een geweldige deal om op Saturday Night Live te komen! Sinds de start van de show in 1975 hebben minder dan 200 mensen de kans gehad om het podium te vereren als onderdeel van de cast.

SNL is zonder twijfel een van de gerespecteerde comedyseries van onze tijd. Decennia na decennium blijft de show enkele van de meest iconische komische artiesten van onze tijd produceren. Van Eddie Murphy tot Kristen Wig, show-uitblinkers zijn niet alleen groot geworden in zowel films als tv, maar ze hebben indrukken achtergelaten in de popcultuur die nooit kunnen worden gewist. Maar hoe zit het met de artiesten die verdwaald raakten op de achtergrond, wat is er ooit met hen gebeurd?

8 Jan Hooks kon haar grote doorbraak gewoon niet haken

janhoospeewee
janhoospeewee

Een meester van indrukken, SNL grappige dame Jan Hooks verliet de show in 1991. De aluin van Saturday Night Live was niet alleen verantwoordelijk voor haar tijdloze personages zoals Candy of the 'Sweeny Sisters', maar ze was een meester van impressies waren onder meer politieke figuren zoals Nancy Regan en popster Sinead O'Connor.

Na het verlaten van de show nam Hooks vreemde projecten aan, maar kreeg nooit echt de grote naamsbekendheid die ze verdiende. Bij haar vertrek verving Hooks actrice Jean Smart in de sitcom Designing Women, sprak ze regelmatig Manjula uit in The Simpsons en had ze een terugkerende rol in 30 Rock from the Sun.

Helaas stierf Hooks in 2014 en werd door voormalig SNL-castlid Kristen Wig omschreven als 'een van de beste die er ooit was'.

7 Paul Brittain was niet wat producer Lorne Michaels zocht

PaulGroot-BrittanniëSNL
PaulGroot-BrittanniëSNL

Brittanië voegde zich bij de cast in 2010, waar hij bekend stond om zijn personages "Sex" Ed Vincent, Lord Cecil Wyndemere en impressies van acteurs James Franco en Johnny Depp.

Helaas kreeg hij een contract voor een half seizoen tijdens het seizoen 2011-2012, waarop producer Lorne Michaels besloot het niet te verlengen.

Sinds zijn grote doorbraak in de show is Paul begonnen met schetsen voor Kroll Show en heeft hij ook personages ingesproken in Grown Ups 2 en Hotel Transylvania. Helaas voor Paul, een van zijn meest opvallende werken sinds SNL was op de extreem kortstondige ABC-sitcom Trophy Wife.

6 Fans hadden hoge verwachtingen van Cheri Oteri

cherioterisnl
cherioterisnl

SNL-alumnus Oteri was vooral bekend om haar energieke personages, zoals de Spartaanse cheerleader Arianna en poortwachter Nadeen met Louisiana-accenten. Oteri, die op het podium verscheen naast SNL-krachtpatsers als Molly Shannon en Will Ferrell, werd als een uitblinker geklasseerd, totdat ze de show in 2000 verliet.

Sinds haar verschijning in de show kreeg Oteri niet echt die grote doorbraak door de rol die fans hoopten dat ze zou krijgen. Cheri verscheen in de prequel van Dumb and Dumber en in de filmfranchise Scary Movie. Bovendien heeft Oteri voornamelijk gastrollen en voice-over-optredens gedaan sinds hij Saturday Night Live verliet.

5 Sommige comedians doen het beter achter de camera, zoals Laura Kightlinger

Laura-Kightlinger-4
Laura-Kightlinger-4

Kightlinger werkte aan de show in het midden van de jaren 90 als zowel schrijver als artiest. De komiek had moeite om voldoende zendtijd te krijgen tijdens haar periode op SNL, maar stond vooral bekend om het imiteren van OJ Simpson's aanklager Marcia Clark.

Nadat Laura haar contributie voor late night comedy had betaald, keerde Laura terug naar stand-up comedy, sprak ze personages in kinderfilms zoals Lego Batman, en ging ze ook schrijven voor sitcoms zoals Will and Grace en Two Broke Meisjes.

4 Dean Edwards kreeg nooit de schermtijd die hij verdiende

deanedwardssnl
deanedwardssnl

Toen hij in 2001 bij de cast kwam, gaf Edwards fans veel gedenkwaardige indrukken. Van Michael Jackson tot Serena Williams en Billy Ocean, Edwards-imitaties waren inderdaad een hit onder degenen die ze zagen, maar helaas kreeg hij niet de schermtijd die hij verdiende.

Edwards verliet de show in 2003 en ging verder met de stem van de Shrek-personageezel voor Eddie Murphy, en hij heeft ook succes gezien met zijn YouTube-kanaal "deanedwardscomedy".

3 Jerry Minor paste gewoon niet in het budget

jerryminorsnl
jerryminorsnl

Een SNL-castlid van 2000-2001, Minor schreef en trad op in de serie, maar vertrok vanwege budgettaire redenen vóór de start van het seizoen 2002-2003. Tijdens zijn tijd was Jerry vooral bekend om zijn sketch Rap Street en zijn terugkerende rol in Weekend Update als eerwaarde Al Sharpton.

Post SNL, Minor is verschenen op de Unbreakable Kimmy Schmidt, als advocaat Christopher Darden, naast de voormalige SNL-grappige dame Tina Fey en hij schreef ook en verscheen op de FOX-show Cedric the Entertainer.

Gerelateerd:

2 Ellen Cleghorne's sitcom gezakt in de kijkcijfers

EllenCleghorneSNL
EllenCleghorneSNL

Een deel van SNL in de dagen van Adam Sandler en Chris Farley, speelde Cleghorne personages zoals Queen Qhenequa en Zoraida op de NBC-pagina. Ellen verliet de show in 1995 nadat WB haar haar eigen sitcom, Cleghorne! Helaas kelderde de show in de kijkcijfers en werd na één seizoen geannuleerd. Hoewel ze haar 'grote SNL-doorbraak' niet kreeg, kreeg ze een ondersteunende rol in Grownups 2 en ging ze terug naar school waar ze haar Ph. D in Performance Studies behaalde.

1 R. Kelly-imitator Finesse Mitchell wordt gedropt

finessesemitchellsnl
finessesemitchellsnl

Ingehuurd als hoofdspeler tijdens het 29e seizoen van de show, was Mitchell vooral bekend door impressies zoals R. Kelly, Bobby Brown en Gayle King.

Finesse, die drie seizoenen in de show te zien was, geeft toe dat de show een ondertoon van concurrentie had toen comedians het uitvechten om hun sketches op de buis te krijgen. Volgens Mitchel had hij het gevoel dat hij 'verdronk' en hij was er zeker van dat de show dat kon voelen. Na te zijn gepromoveerd tot een fulltime speler op de show in 2005, werd Finesse later gesneden vanwege budgetbeperkingen.

Sinds zijn verschijning op SNL is Mitchell verschenen op The Today Show als gastcorrespondent en is hij verschenen in films zoals Who's Your Caddy? De comebacks en gek geld

Aanbevolen: