Deze Sarah Paulson-film moest haar grote doorbraak worden, maar werd een kolossale flop

Inhoudsopgave:

Deze Sarah Paulson-film moest haar grote doorbraak worden, maar werd een kolossale flop
Deze Sarah Paulson-film moest haar grote doorbraak worden, maar werd een kolossale flop
Anonim

Sarah Paulsons carrière had veel eerder moeten beginnen. Hoewel het mislukken van haar allereerste studiofilm zeker een klap was voor haar ego en haar weg naar het sterrendom, lijdt het geen twijfel dat ze vandaag een enorme ster is.

Dat is grotendeels te danken aan haar rol in Studio op The Sunset Strip en haar samenwerkingen met haar vriend Ryan Murphy. Het meest opvallend van die samenwerkingen waren haar controversiële American Horror Story-rollen en haar nog meer provocerende rol in American Crime Story.

Maar acteren tegenover Renée Zellweger, Ewan McGregor en David Hyde Pierce in Peyton Reed's Down With Love was wat haar tot een succes in het bedrijf moest maken. Ondanks een goed script en een nog betere cast, vers van een reeks hits (respectievelijk Chicago, Moulin Rouge! en Frasier), werd de film absoluut vernietigd aan de kassa door een vervolg op een geliefde franchise.

Waarom Sarah Paulson's Down With Love wordt gebombardeerd aan de kassa

Sarah Paulson kan Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Laurence Fishburne bedanken voor het absoluut bombarderen van Down With Love aan de kassa. Het kwam tenslotte uit in 2003 in hetzelfde weekend in The Matrix Reloaded, het vervolg op de baanbrekende en geliefde sci-fi blockbuster.

"Ik herinner me dat het de eerste keer was dat ik naar New York reisde om de film te promoten op het Tribeca Film Festival in het vliegtuig met [regisseur] Peyton [Reed]", zei Sarah Paulson in een interview met Vulture.

"Hij zei: 'Oh, er is een recensie in de Filmcommentaar die echt sterk is.' Ik herinner me alleen de première en het verblijf in het Ritz-Carlton en deze pers-junketdagen die ik nog nooit had meegemaakt. Dan, met een plof, landt de krant de volgende dag, en het is als, 'Niemand geeft om deze film.'"

Toch beweerde Sarah dat ze dol was op het idee dat de film een hit was onder degenen die hem echt zagen.

"Ik denk niet dat het mensen probeerde te bekeren die niet begrepen waar iedereen voor ging. Dat is iets wat ik leuk vind aan het jaren later herontdekken van de film. Dat is een echt bewijs van Peyton, zoals nou, en ik denk dat de studio hem dat ook liet doen, want dat gebeurt niet altijd."

Hoe Sarah Paulson zich voelt over het feit dat haar carrière is uitgesteld

Ondanks haar liefde voor de film, lijdt het geen twijfel dat Sarah boos was dat The Matrix Reloaded haar kans op het sterrendom uitstelde. Dit moest tenslotte een grote doorbraak voor haar zijn. Het was haar allereerste studiofilm en ze had een vlezige rol naast enkele van de meest succesvolle acteurs van die tijd.

"Ik had het idee van zo'n jonge persoon dat ik vanaf hier zou worden geplaatst, dat ik in deze film zat met deze mensen, en het voelde heel bevestigend om op dat moment zo'n baan te krijgen, omdat ik jarenlang helemaal niet heb gewerkt, " gaf Sarah toe.

"Alles waar je veel tijd aan besteedt en aan het maken en je hart en ziel aan besteedt, daar heb je natuurlijk enorm veel hoop en wensen op vastgemaakt. Natuurlijk doe je dat. Ik kan Ik weet niet eens meer wat ik daarna deed, maar ik denk dat ik geen minuut heb gewerkt."

Toch viel er volgens Sarah iets te leren van de ervaring.

"Het was, achteraf bezien, een heel goede ervaring voor mij om te hebben dat de film geen kassucces was. Het was het begin van vele ervaringen die ik heb gehad waar jij gaat, 'Nou, dat ging niet helemaal zoals ik had gepland.' Maar ik heb er nu een andere reactie op. Het voelt niet zo verpletterend. Het voelt een beetje bij de koers en betekent dat ik het ook echt doe, want niet alles kan voor iedereen zijn."

Na de eerste vertoning dacht Ewan McGregor zelfs dat het Sarah's grote doorbraak zou worden.

"Ik herinner me dat na een screening die ze hadden gedaan, we naar buiten kwamen en Ewan naar me keek en hij zei: 'Oh man, ik kan niet wachten om te zien wat er met je gebeurt.' En hij maakte dit geluid als een raketschip en hij stak zijn hand in de lucht, alsof het omhoog ging. En ik had zoiets van, 'Echt waar?' En hij zei: 'Ik denk het wel.' Kijk, ik heb niet gewerkt voor wie weet hoe lang en de film werd niet goed ontvangen. Maar ik moet nog steeds die herinnering hebben aan Ewan McGregor die dat geluid voor mijn gezicht maakte. Het was heel hartverwarmend en betekende destijds veel voor me. Maar het duurde maar een paar decennia voordat dat gebeurde."

Aanbevolen: