Wat is er gebeurd tussen Heath Ledger en Michael Caine?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd tussen Heath Ledger en Michael Caine?
Wat is er gebeurd tussen Heath Ledger en Michael Caine?
Anonim

Als hij vandaag nog had geleefd, zou Heath Ledger in 2022 43 jaar oud worden. De Australische acteur stierf in januari 2008, kort nadat hij de uitvoering van zijn leven had gegeven - als de Joker in The Dark Knight van Christopher Nolan.

Ledgers carrière vóór The Dark Knight was niettemin indrukwekkend, met films als Brokeback Mountain, Monster's Ball en 10 Things I Hate About You - naast Julia Stiles.

Het was echter als de Joker dat Ledger's ster echt over de hele wereld schitterde, hoewel hij helaas nooit de release van de film te zien kreeg.

Joaquin Phoenix' meer recente sterdraai in dezelfde rol zou hem misschien een run voor zijn geld geven, maar veel fans zijn er tot op heden van overtuigd dat Ledger's de beste versie van de Joker is die ooit onze schermen zal sieren.

Het zijn niet alleen toeschouwers die enorm ontroerd waren door Ledger's optreden in The Dark Knight. Titan van de industrie Christian Bale speelde Bruce Wayne / Batman in de film, en hij zou later zeggen dat hij zich 'overschaduwd' voelde door zijn tegenspeler.

De meest ongelooflijke getuigenis van Ledger's talent kwam van Michael Caine, een ander hoofdcastlid van The Dark Knight.

Welk personage heeft Michael Caine geportretteerd in 'The Dark Knight'?

Een van de meest voorkomende personages in elk Batman-verhaal is meestal Alfred Pennyworth, beschreven als 'Bruce Wayne's loyale en onvermoeibare butler, wettelijke voogd, beste vriend, adjudant en surrogaatvaderfiguur na de moorden op Thomas en Martha Wayne.'

Oorspronkelijk bekend als Alfred Beagle, werd het personage gecreëerd door schrijver Donald Cameron en voor het eerst geïllustreerd door Bob Kane in de jaren 1940. In de afgelopen decennia is de rol gespeeld door acteurs Ian Abercombie, Michael Gough en Jeremy Irons.

Douglas Hodge (The Joker) en Andy Serkis (The Batman) zijn in de meest recente iteraties ook in de schoenen gestapt van Alfred Pennyworth.

Michael Caine kreeg de rol voor het eerst aangeboden in de vroege jaren 2000, toen Christopher Nolan zijn cast-line-up verzamelde voor Batman Begins, het eerste deel van wat uiteindelijk The Dark Knight-trilogie zou worden.

De regisseur had oorspronkelijk Anthony Hopkins in gedachten voor de rol, maar de Hannibal-acteur weigerde en de kans deed zich voor voor Caine.

Om Caine te overtuigen om in te stemmen met het optreden, leverde Nolan het script persoonlijk af bij zijn landhuis in Oxfordshire, Engeland.

Michael Caine vond het leuk om met Christopher Nolan te werken

Toen Christopher Nolan het script voor Batman Begins voor het eerst afleverde bij het huis van Michael Caine, had de acteur geen idee wie hij was.

"De deurbel ging en ik was er vlakbij, dus ik nam op. En daar stond een man met een script in zijn hand en hij zei dat hij een filmregisseur was", zei Caine in een interview met Variety Magazine vorig jaar.

Dat zou het begin worden van een zeer vruchtbare samenwerking en vriendschap tussen de twee mannen, een waar Caine volop van ging genieten.

"Het spelen van de film was absoluut fantastisch", haalde hij herinneringen op, voordat hij uitlegde wat hij dacht dat Nolan speciaal maakte: "Het ding aan Nolan is dat je als acteur niet altijd weet wat er in de scène gebeurt En je vraagt het hem, en hij zegt: 'Ik zal het je vertellen nadat je het hebt gedaan.'"

Caine zou de rol opnieuw opnemen in The Dark Knight (2008) en uiteindelijk in The Dark Knight Rises (2012). In de tweede aflevering kruisten zijn paden voor het eerst die van Heath Ledger.

Heath Ledger's transformatie in The Joker zorgde ervoor dat Michael Caine zijn regels vergat

Heath Ledger verlegde heel beroemd zijn grenzen om zich voor te bereiden op de rol van de Joker in The Dark Knight.

Hij bracht een lange tijd door voordat het filmen begon, afgezonderd in een hotelkamer, en begon materiaal te verzamelen en te consumeren dat hem hielp het personage te construeren dat hij uiteindelijk op het scherm afleverde.

De resultaten waren vrij duidelijk, niet in het minst voor Michael Caine, die zo bang was voor de transformatie van zijn collega dat hij zijn tekst vergat.

"Heath zal je de stuipen op het lijf jagen", zei hij. "Hij deed me de eerste keer dat ik hem zag, want we hadden een repetitie op de eerste dag, en we hadden elkaar nog niet ontmoet of zo. Hij moest met een lift naar ons huis, Batman's huis. Ik denk dat ik Ik laat vrienden binnen, in plaats van dat hij ze allemaal heeft vermoord, en hij komt met de lift naar boven.

"Dus tijdens de eerste repetitie, toen de bloedige deur van die lift openging, kwam hij naar buiten scheuren," ging Caine verder. "Ik ben elke regel vergeten. Angstaanjagend."

Op dat moment wist hij wat de rest van de wereld binnenkort ook zou beseffen: Ledger had een van de beste personages uit de hedendaagse film gecreëerd.

Aanbevolen: