Deze act heeft de show helemaal gestolen tijdens het platina jubileumconcert van de koningin

Inhoudsopgave:

Deze act heeft de show helemaal gestolen tijdens het platina jubileumconcert van de koningin
Deze act heeft de show helemaal gestolen tijdens het platina jubileumconcert van de koningin
Anonim

In het eerste weekend van juni rolde Engeland in ongekende stijl de rode loper uit om hulde te brengen aan koningin Elizabeth II. De gelegenheid markeerde haar platina-jubileum: 70 jaar op de troon, waarmee ze de langst regerende monarch in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk is.

Het was een verbazingwekkend schouwspel. Hoewel ze niet veel contact hadden met de koningin, waren ook prins Harry en Meghan Markle aanwezig.

Britten kregen een speciale verlengde vakantie en huizen en winkels in het Verenigd Koninkrijk werden versierd met slingers en andere versieringen. Londenaren werden getrakteerd op een scala aan parades en spectaculaire lichtshows.

En dan waren er nog de concerten. Alles werd over de hele wereld gestreamd.

Het jubileum vond plaats in Buckingham Palace

Op zaterdagavond verzamelden de roy alty's van de muziekwereld zich voor een met sterren bezaaide uitvoering die plaatsvond voor Buckingham Palace.

Sir Elton John, Alicia Keys, Rod Stewart, Diana Ross en Andrea Bocelli waren slechts enkele van de grote namen die een enorm applaus kregen van de 22.000 man sterke menigte in het winkelcentrum.

Met het paleis uitgedost met enorme lichtprojecties, drone-displays en hologrammen boven het podium, dacht het publiek dat het niet beter kon worden.

Toen stapte Sam Ryder het podium op.

De man die eruitziet als een Viking en zingt als een rockengel stal de show. Gedurende de vier minuten van zijn optreden hield hij het gigantische wereldwijde publiek in de palm van zijn handen.

De muzikant was gekleed voor de partij

Ryder, gekleed in een sprankelende jumpsuit van Union Jack, zong het lied dat een maand eerder bijna het Eurovisiesongfestival voor Groot-Brittannië had gewonnen.

Spaceman behaalde de tweede plaats in de finale van de competitie in Turijn en behaalde de meeste stemmen ooit voor een Britse inzending. Hij heeft ook verstand van marketing en gebruikt zijn aanwezigheid op sociale media om een enorme promotiecampagne voor de Britse inzending te leiden.

De uiteindelijke winnaar van de wedstrijd was het Kalush Orchestra uit Oekraïne, met de steun van het stemmende publiek begrijpelijkerwijs achter het geteisterde land.

Ryder's optreden op Eurovisie 2022 blies het publiek weg, maar zijn moment op het podium tijdens het jubileumevenement was verbazingwekkend, en fans gingen naar sociale media om hun lof te brullen.

“Sam Ryder zet sommige van deze grote acts te schande”, zei er een.

Anderen vergeleken hem met Freddie Mercury, de overleden leadzanger van rockband Queen, die ook optrad tijdens het evenement, waarbij Adam Lambert de zang overnam.

Een ander plaatste: “Wauw! @SamRyderMusic sloeg dat absoluut uit het park. De nieuwe Freddie Mercury. Hij heeft een stem op hem, en een natuurlijke artiest om op te starten. Freddie Mercury-vibes naar buiten brengen.”

Sommige toeschouwers waren zo onder de indruk dat er werd opgeroepen om hem te ridderen.

"Ridder hem. Ridder hem nu," riepen ze.

Sam onthulde later dat hij na het concert was uitgenodigd om Kate Middleton te ontmoeten, die hem vertelde dat zij en prins William zijn Eurovisiereis hadden gevolgd en hem de hele weg hadden gesteund.

Ryder bestaat al een tijdje

De 32-jarige treedt sinds 2009 op als zanger en gitarist, eerst mede-oprichter van de band The Morning After en vervolgens naar Canada om zich bij Blessed By A Broken Heart aan te sluiten als leadzanger.

Bij zijn terugkeer naar het VK nam hij optredens als bruiloftszanger. Hij vulde ook zijn inkomen aan door in de bouw te werken en zijn eigen veganistische sapbar te runnen.

Hoewel velen die naar de platina-jubileumvieringen keken, nog nooit van Ryder hadden gehoord, hadden velen dat wel. Het Eurovisiesongfestival heeft sterren gemaakt van enkele van de winnaars, waarschijnlijk de bekendste hiervan is ABBA, die naar het sterrendom schoot na het winnen van de eerste plaats in 1974; de groep is onlangs herenigd.

Sommige van de winnaars krijgen ook samenwerkingen met grote namen aangeboden, zoals gebeurde met Miley Cyrus en 2021-kampioen Maneskin.

Het blijkt dat hij al een enorme TikTok-ster is. Terwijl veel uitvoerende artiesten moeite hadden om het hoofd boven water te houden tijdens Covid19-lockdowns, vond Ryder een manier om dingen voor hem te laten werken.

Tijdens de eerste lockdown van de pandemie begon Ryder korte feeds van zichzelf te posten terwijl hij covers deed in zijn huis.

Zijn berichten op het platform trokken de aandacht van veel fans, plus andere muzikanten, waaronder Sia, Justin Bieber en collega-artiesten van Party at the Palace, Alicia Keyes en Elton John.

Fans konden maar geen genoeg krijgen van de zang van de goudharige zangeres. Tegen het einde van 2020 was Ryder de meest gestreamde Britse artiest op het platform. Hij kreeg een contract bij Parlophone en bracht zijn debuut-EP uit, The Sun's Gonna Rise. Het ontving wereldwijd meer dan 100 miljoen streams.

Waar zal Sam Ryder de volgende keer optreden?

Ryder's ster is zeker in opkomst. Spaceman bereikte nummer 2 in de UK Top Forty-hitlijsten, en hij heeft een reeks uitverkochte concerten in heel Europa.

Nog meer goed nieuws is dat hij binnenkort gelanceerd zal worden in de V. S.

En na dat optreden in het paleis komt er zeker nog veel meer op zijn pad.

Aanbevolen: