Jane The Virgin' heeft mogelijk een audio gestolen van deze YouTuber

Inhoudsopgave:

Jane The Virgin' heeft mogelijk een audio gestolen van deze YouTuber
Jane The Virgin' heeft mogelijk een audio gestolen van deze YouTuber
Anonim

TikTok heeft het afgelopen jaar een heleboel controverses blootgelegd. Sommige daarvan waren bevestigingen van langlopende speculaties, terwijl andere nieuwe onthullingen waren. Niet iedereen was echter duister - zoals de bekentenis van Doja Cat dat ze haar optreden bij de Billboard Music Awards heeft gesynchroniseerd. Dan zijn er af en toe complottheorieën zoals die over Kendall Jenner's 818 Tequila.

Maar TikTokers dekken zeker allerlei soorten onthullingen. Zo deed een YouTuber onlangs een TikTok om te bewijzen dat Jane de Maagd zonder toestemming een audioclip van haar YouTube-video heeft gepakt. En het ziet er niet goed uit voor de populaire CW-serie. Netizens waren er snel bij om gerechtigheid te eisen en zeiden dat de maker gecrediteerd of betaald had moeten worden.

De scène in kwestie

In de finale van seizoen 1 van Jane the Virgin, het personage van Gina Rodriguez, bev alt Jane Villanueva eindelijk. Vulture beschreef de aflevering als "opmerkelijk goed gemoduleerd." Het maakte fans zeker geïntrigeerd over hoe het volgende seizoen eruit zou zien. "Dat moment en de nasleep van de bevalling die daarop volgt, is zonder twijfel een van de meest glorieuze momenten die het tv-seizoen dit jaar zal voortbrengen", schreef Libby Hill. "Vol pure, mooie emotie en het dichtst bij vreugde dat fictie kan bieden."

Hill voegde eraan toe dat de realistische weergave van de bevalling "precies is wat de slotscène van 'Chapter Twenty-Two' zo monsterlijk maakt." De criticus was ook opgetogen over het goed geschreven ontvoeringsplot dat erg op een soapserie leek. "Alle andere plots zijn volledig in lijn met wat je zou verwachten van een grote seizoensfinale", schreef ze. "Zelfs een ontvoering is niet zo schokkend in een gewone soapserie… Maar Mateo is niet zomaar een kind, hij is een katalysator. Hij is de reden dat de hele show bestaat. Hij is de ware liefde en de hele wereld van een personage waar wij als publiek meer van houden dan het leven zelf."

Ze ging verder met te zeggen dat Jane een "rolmodel" is en "het beste van waar de mensheid toe in staat is, terwijl ze toch gebrekkig en interessant en gecompliceerd blijft." Helaas resoneert dat bericht waarschijnlijk niet met fans van YouTuber Jessica Skube (AKA JesssFam) nadat ze erachter kwamen dat haar schreeuw zonder haar toestemming werd gebruikt voor Jane's werkscène.

De thee

In het eerste deel van de TikTok-video met het onderschrift "Verha altijd en bewijs van toen populaire tv-show Jane the Virgin MIJN audio gebruikte zonder dat ik het wist", liet Skube haar YouTube-video uit 2012 met de titel "Natural Unmedicated Twin Labor" groen zien &Levering!" De clip van 32 minuten heeft meer dan 4 miljoen views. "Nog 8 jaar later nog steeds de meest intense arbeids- en bezorgvlog", schreef een fan in de comments. De minidocumentaire toont rauwe beelden van Skube's reis naar de geboorte van haar tweeling, Kyson en Kaden. "Dit was waarschijnlijk het moeilijkste en meest lonende wat ik ooit in mijn hele leven zal doen en ik heb het geluk om het allemaal op video te hebben", schreef de moeder van vijf in het bijschrift.

De video behandelt ook haar bevalling - geschreeuw en alles. En het bleek dat een deel van haar schreeuw precies klonk als die in de bevallingsscène van Jane the Virgin. In de TikTok-video speelde Skube de afzonderlijke clips herhaaldelijk af, afzonderlijk en tegelijkertijd. Het is moeilijk om het bewijs te negeren dat suggereert dat de audio van de maker van de inhoud inderdaad werd gebruikt door de CW-serie.

"Ze kunnen niet blijven wegkomen met deze smh", schreef een fan in de reacties van de opnieuw geposte TikTok. "Defo volgt dit omdat het de bedoeling is dat je toestemming geeft, ze geven je krediet en ook geld voor "jouw deel" en het feit dat ze op die manier [ook] een echte geboorteclip hebben gebruikt, is verknald!" Veel fans drongen er bij de YouTuber op aan om een rechtszaak aan te spannen of 'die tas te pakken'." De een zei dat "de t&c's van het uploaden van een video naar YouTube je waarschijnlijk veel rechten/intellectueel eigendom enz. ontnemen."

Sommige nee-zeggers beweerden dat de video van Skube "online is zonder copyrightwaarschuwing, zodat ze [het] kunnen gebruiken." Maar een paar netizens vallen tussen de hele kwestie in. Men schreef: “Idk, ik bedoel als je YouTube openbaar is….? Maar ze hadden op zijn minst je naam in de aftiteling moeten zetten lol.” Skube kwam erachter toen haar fans haar een bericht stuurden over de finale van seizoen 1 toen die in 2015 werd uitgezonden.

In een vlog uit 2017 zei ze dat ze geen idee had hoe de productie eraan kwam en dat er nooit om toestemming werd gevraagd. "Ik weet niet of dat zelfs legaal is", zei ze. "Ik neem aan dat het niet legaal is, maar ik weet niet wat ik eraan moet doen. Ik vind het eerlijk gezegd best cool. Het zou leuk geweest zijn als ze me een seintje hadden gegeven, weet je." Jane de Maagd heeft geen verklaring afgegeven.

Aanbevolen: