De meest verrassende sterren die optreden tijdens het platina-jubileum van de koningin - en waarom ze er waren

Inhoudsopgave:

De meest verrassende sterren die optreden tijdens het platina-jubileum van de koningin - en waarom ze er waren
De meest verrassende sterren die optreden tijdens het platina-jubileum van de koningin - en waarom ze er waren
Anonim

Koningin Elizabeth van Engeland werd de eerste monarch in de geschiedenis die in 2022 70 jaar heerschappij vierde. Het Verenigd Koninkrijk vierde feest op ultieme koninklijke wijze en organiseerde begin juni 2022 een groots platina jubileumweekend. De koninklijke familie kwam samen, waaronder prins Harry en Megan Markle, die in 2020 niet langer koninklijk werken. Het land gaf een feest vol traditie, pracht en veel geweldige muziek.

Bewoners in het hele Verenigd Koninkrijk profiteerden van een landelijke speciale feestdag en veel evenementen gedurende het weekend waren open voor het publiek. Het Platinum Jubilee Concert was zonder meer het hoogtepunt, met muzikale acts van megasterren als Queen, Elton John en Diana Ross. Leden van de koninklijke familie, waaronder prins William en prins Charles, hielden toespraken ter ere van de koningin. De nacht had veel verrassingen, waaronder optredens van Britse legendes en iconische stripfiguren.

8 Beertje Paddington

De grootste verrassing van het Queen's Platinum Jubilee Concert kwam van het geliefde Britse stripfiguur Paddington Bear. Hij verscheen in een video met koningin Elizabeth zelf, terwijl ze samen sandwiches met marmelade at en thee morste. De schattige video brak het internet, vooral met de toegewijde fanbase van Paddington Bear. De beer is de ster van twee recente live-action filmaanpassingen die plaatsvinden in Londen.

7 Alicia Keys

Alicia Keys met haar armen uitgestrekt, helemaal in het goud gekleed
Alicia Keys met haar armen uitgestrekt, helemaal in het goud gekleed

Alicia Keys was geen verrassingsact op het jubileum; de Amerikaanse zangeres staat wereldwijd bekend om haar krachtige ballads. Haar keuze om haar nummer "Empire State of Mind" uit te voeren kreeg echter wat kritiek omdat het publiek geen muziek met een Amerikaans thema verwachtte tijdens een patriottisch Brits evenement. Mensen gingen naar sociale media om hun teleurstelling te uiten, maar de koningin zou zelf om het nummer hebben gevraagd.

6 Sam Ryder

Vers van zijn verrassende succes op Eurovisie 2022, met een tweede plaats net achter Oekraïne, verraste Sam Ryder het publiek op het Platinum Jubilee Concert in een sprankelend Union Jack-pak. Het optreden was nogal een knipoog naar zijn land, vooral omdat hij onlangs Engeland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival. Hij zong zijn bekende lied "Space Man."

5 Hans Zimmer

Het leek sommigen misschien vreemd dat Hans Zimmer optrad tijdens een concert vol internationale rocksterren. De componist van filmmuziek is vooral bekend door zijn bijdrage aan de soundtracks van The Lion King en Pirates of the Caribbean. De show was echter een feest voor een 96-jarige monarch, iemand die waarschijnlijk net zoveel van klassieke muziek houdt als de muziek waarmee ze opgroeide in de jaren '40 en '50.

4 Andrew Lloyd Webber

Een andere potentieel verrassende keuze om op te treden tijdens het Platinum Jubilee Concert, Andrew Lloyd Webber, is misschien wel de beroemdste en meest gevierde Britse componist. Hij is een nationale schat met veel herkenbare nummers uit hitmusicals als Cats en Phantom of the Opera. Lloyd Webber organiseerde een medleyvoorstelling in het theater met Lin-Manuel Miranda. Het was een viering van musicals, een belangrijk aspect van de Britse cultuur.

3 Lin-Manuel Miranda

Sinds het bereiken van de sterrenstatus met zijn populaire Broadway-musical Hamilton, is Lin-Manuel Miranda druk bezig geweest met projecten met Disney en Netflix. Hij rondde het verrassende trio van muziekcomponisten af om op te treden tijdens het Queen's Platinum Jubilee Concert. Hij zong voor Andrew Lloyd Webber en introduceerde een korte uitvoering van Hamilton tijdens het concert. De ironie was overal, want de show gaat over een revolutionair die hielp een beweging tegen de Britse monarchie te leiden.

2 Sir David Attenborough

Geen Brits feest zou compleet zijn zonder de grote Sir David Attenborough, bekend om zijn inspanningen voor dierenbehoud, klimaatactivisme en iconische verhalende stem. De 96-jarige verraste de menigte in een video die werd geprojecteerd voor de toespraak van prins William over de klimaatcrisis. Attenborough is al jaren een goede vriend van de koninklijke familie.

1 Prins Louis

Hoewel technisch gezien geen ster, stal de kleine prins Louis de show tijdens het hele jubileumweekend. Bij elk evenement produceerde hij consequent hilarische gezichtsuitdrukkingen, die werden gefotografeerd en natuurlijk viraal gingen op sociale media. De vierjarige is het jongste kind van prins William en Kate, hertogin van Cambridge. Louis is 5e in lijn voor de troon.

Aanbevolen: