Welk seizoen van Peaky Blinders is het beste?

Inhoudsopgave:

Welk seizoen van Peaky Blinders is het beste?
Welk seizoen van Peaky Blinders is het beste?
Anonim

Sinds Peaky Blinders in 2013 op onze schermen verscheen, evolueerde de show snel van een bescheiden begin tot wereldwijd succes. Hoewel de show niet meteen wereldwijd populair was, gaf de overgang naar het populaire streamingplatform Netflix het de broodnodige boost die het verdiende, aangezien het snel overging tot een favoriet bij veel tv-liefhebbers.

Netflix is ook gastheer geworden voor een hele reeks succesvolle shows, waardoor producenten zich kunnen binden aan een wereldwijd publiek. Enkele zeer succesvolle Netflix-originelen zijn onder meer Stranger Things, Orange Is The New Black, You, Ozark en Lupin, om er maar een paar te noemen.

Elk van deze shows wist een groot publiek te bereiken dankzij de streamingdienst, waardoor de shows immens populair werden en zelfs enkele van de meest spraakmakende op internet. Door toegang te hebben tot zo'n groot publiek heeft Peaky Blinders de afgelopen jaren het voorbeeld kunnen volgen.

Wie zijn de rijkste Peaky Blinders Cast Mates?

Als je een fervent Peaky Blinders-kijker bent, dan ken je Tommy Shelby vrijwel zeker. Hij wordt gespeeld door de in Ierland geboren Cillian Murphy, die voor velen over de hele wereld een hartenbreker is geworden. Maar, afgezien van zijn onstuimige uiterlijk, hoeveel is de acteur eigenlijk waard?

Nu we zo'n bekend gezicht zijn geworden op onze tv-schermen, mag het geen verrassing zijn dat Cillian Murphy een nettowaarde heeft van $ 20 miljoen US dollar. Veel hiervan is te danken aan zijn zeer succesvolle acteercarrière. Afgezien van zijn hoofdrol in Peaky Blinders, verscheen hij ook in een reeks andere films, waaronder Dunkirk, 28 Days Later, Red Eye, Inception, Cold Mountain, Christopher Nolan's Dark Knight-trilogie, Tron: Legacy en A Quiet Place Part. II, naast verschillende andere films.

In feite heeft hij al zijn volgende filmrol in Oppenheimer. Dit zou zijn vermogen een mooie boost moeten geven.

Hoewel hij zo'n groot vermogen heeft opgebouwd, is hij eigenlijk niet het rijkste castlid van Peaky Blinders. Volgens The Richest heeft de in Engeland geboren acteur Tom Hardy een nettowaarde van $45 miljoen dollar. De 44-jarige speelt de rol van Alfie Solomons, een leider van een Joodse bende in Camden Town.

Nogmaals, dankzij zijn zeer succesvolle acteercarrière op de A-lijst heeft hij in de loop der jaren een groot vermogen kunnen opbouwen. Hij speelde in hitfilms zoals Spiderman, Venom, Capone, Star Wars en Dunkirk, naast nog veel meer grote films.

In staat zijn om in zulke grote Hollywood-titels te spelen, wordt aan het einde van dit alles meestal begroet met een behoorlijk fors salaris. Volgens Yahoo verdiende hij in totaal $ 7 miljoen voor zijn rol als Eddie Brock in de Venom-film van 2018, dus het is gemakkelijk te zien hoe zijn salaris snel kan oplopen.

Welk seizoen van Peaky Blinders was tot nu toe het beste?

Het laatste seizoen van Peaky Blinders kwam tot een einde in april 2022, tot grote teleurstelling van de fans. De laatste aflevering trok maar liefst 3,3 miljoen kijkers, wat zeker niet armoedig is, en de serie is zelfs gekroond tot 'de populairste Netflix-serie ter wereld'. Andere seizoenen hebben waarschijnlijk zeer hoge kijkcijfers opgeleverd vanwege hun hoge mate van populariteit. Van alle zes seizoenen, welke heeft de fans echter het meest gewaardeerd?

Volgens een grafiek die de kijkcijfers van Peaky Blinders tussen de jaren 2013-2022 weergeeft, vinden kiezers dat het vierde seizoen van de show het beste was van alle zes seizoenen, met een gemiddelde beoordeling van 9/10, naast een duidelijke trend van hoger dan gemiddelde ratings voor de meeste afleveringen. Daarom lijkt het erop dat seizoen 4 van Peaky Blinders tot nu toe het beste is geweest voor fans.

Het laatste seizoen lijkt echter ook behoorlijk hoog gewaardeerd te worden onder zowel fans als kiezers, met een gemiddelde beoordeling van 8,6/10, waarbij de laatste aflevering omhoog schiet naar een score van ongeveer 9,4.

Als we naar het algemene beeld kijken, lijkt het erop dat fans de show in eerste instantie rond de 8/10 beoordeelden. Dat cijfer steeg echter snel gedurende het seizoen en eindigde met een beoordeling van 9,2/10. De volgende seizoenen lijken een sterkere start te hebben gehad, met een gemiddelde beoordeling voor de eerste afleveringen vanaf 8,2 of hoger.

Waarom werd seizoen 7 van Peaky Blinders geannuleerd?

Na het zien van zo'n emotionele laatste aflevering, waren veel fans er kapot van toen ze ontdekten dat er geen zevende seizoen van de show zou komen, ondanks dat er oorspronkelijk een verlenging was gepland. Dus waarom werd het zevende seizoen van Peaky Blinders geannuleerd?

Na het overlijden van Helen McCrory vonden de producers dat het het juiste moment was om de show te beëindigen en te beëindigen, naast andere redenen die nog niet zijn bekendgemaakt. Toch is er nog hoop voor de fans. Producenten hebben onlangs onthuld dat ze van plan zijn in de toekomst een Peaky Blinders-film te maken, hoewel er nog geen exacte datum is vastgesteld.

Aanbevolen: