Hoe Angelina Jolie volledig herstelde van Bell's verlamming

Inhoudsopgave:

Hoe Angelina Jolie volledig herstelde van Bell's verlamming
Hoe Angelina Jolie volledig herstelde van Bell's verlamming
Anonim

De meeste fans van Angelina Jolie weten dat 2016 een ongelooflijk moeilijk jaar voor haar was.

Ze is niet alleen gescheiden van haar man Brad Pitt, waarvan het lijkt alsof ze nog steeds niet emotioneel hersteld is, maar ze onderging ook meerdere invasieve operaties om de kans op het ontwikkelen van borst- en eierstokkanker in de jaren aanzienlijk te verkleinen in de aanloop naar 2016.

En hoewel ze sindsdien volledig hersteld is van haar kwalen, is niet iedereen op de hoogte van haar mysterieuze ziekte die gericht was op haar gezichtsspieren.

Angelina Jolie's gezondheid door de jaren heen

Angelina Jolie en haar broer James Haven werden in de jaren zeventig geboren als zoon van Jon Voight en Marcheline Bertrand, twee prominente acteurs in Hollywood. De schijnwerpers waren niet altijd haar eerste keuze als carrièrepad, en ze gaf toe dat ze ambities had om begrafenisondernemer te worden. Het lijkt er echter op dat ze voorbestemd was om een Hollywood-ster te worden.

Maar zelfs met alle luxe die beroemd zijn haar op zo'n jonge leeftijd heeft opgeleverd, liep ze nog steeds een groot risico om later in haar leven gezondheidsproblemen te krijgen. Met een geschiedenis van medische problemen afkomstig van haar moeders kant van de familie, evenals het overlijden van haar moeder in 2007 als gevolg van eierstokkanker, had Jolie antwoorden nodig; wat waren haar kansen om deze onvermijdelijke ziekten te ontwikkelen en wat waren de beste preventieve maatregelen die ze kon nemen?

Haar besluit was om een dubbele borstamputatie te ondergaan en een operatie om een eierstok en de eileider te verwijderen. Beide operaties waren preventief en zijn levensreddend geweest voor de actrice.

Op de vraag hoe ze zich daarna voelde, citeerde USA Today de actrice die de fysiologische veranderingen uitdrukte die haar lichaam doormaakte. Ze zei: "Ik kan niet zeggen of het de menopauze is of dat het gewoon het jaar is dat ik heb gehad", maar zelfs met het succes van deze operaties had het geen invloed op de ontwikkeling van de mysterieuze en zeldzame aandoening die bekend staat als Bell's Palsy.

Wat is er gebeurd met Angelina Jolie en de verlamming van Bell?

Volgens WebMD is Bell's Palsy een vorm van gezichtsverlamming die slechts één kant van het gezicht aantast. Het kan leiden tot hangend ooglid, verandering in smaak en pijn rond het oor van de aangedane zijde. Hoewel de oorzaak van deze aandoening nog onbekend is, denken veel onderzoekers dat het wordt veroorzaakt door een ontsteking van de aangezichtszenuw. Mensen die zwanger zijn, diabetes hebben of herstellende zijn van infecties van de bovenste luchtwegen, lopen meer risico om Bell's Palsy te ontwikkelen.

Zelfs met de lijst met risicofactoren is het mogelijk dat het bij iedereen voorkomt, hoewel het maar bij 1 tot 4 per 10.000 mensen per jaar voorkomt. In een interview met Vanity Fair sprak ze openhartig over haar aandoening en hoe de onderliggende oorzaak zoiets simpels als nalatigheid had kunnen zijn. Toen haar ernaar werd gevraagd, citeerde ze: Soms zetten vrouwen in gezinnen zichzelf op de laatste plaats … totdat het zich manifesteert in hun eigen gezondheid … Ik voel me eigenlijk meer een vrouw omdat ik het gevoel heb dat ik slim ben over mijn keuzes, en ik' Ik stel mijn gezin op de eerste plaats en ik heb de leiding over mijn leven en mijn gezondheid. Ik denk dat dat een vrouw compleet maakt.”

Angelina Jolie is volledig hersteld

Angelina Jolie
Angelina Jolie

Sinds de ontdekking hebben wetenschappers en artsen geëxperimenteerd met talloze behandelingen. Er zijn echter bepaalde behandelingen aangehaald om de effecten van Bell's Palsy ongedaan te maken, inclusief maar niet beperkt tot steroïden en antivirale medicijnen. Sinds haar diagnose was Jolie in staat om volledig te herstellen door haar symptomen te behandelen met acupunctuur. Naast Jolie hebben ook een handvol andere beroemdheden last van de aandoening, waaronder George Clooney toen hij 14 was en Pierce Brosnan in de jaren 80. Onnodig te zeggen dat ze sinds hun diagnose ook volledig zijn hersteld

Angelina Jolie's gezondheid is ongetwijfeld door de ring gegaan, maar gelukkig voor haar en degenen die het dichtst bij haar staan, evenals haar fans, is ze er aan de andere kant triomfantelijk uitgekomen.

Ongeacht of ze nu vecht tegen gezondheidsproblemen, zich voorbereidt op een filmrol of er alles aan doet om een goede moeder voor haar 6 kinderen te zijn, het is duidelijk dat ze er alles aan zal blijven doen om haar absoluut de beste en zet 100% van zichzelf erin.

Aanbevolen: