De gecompliceerde manier waarop de cast van bijna beroemd Patrick Fugit onder hun hoede nam

Inhoudsopgave:

De gecompliceerde manier waarop de cast van bijna beroemd Patrick Fugit onder hun hoede nam
De gecompliceerde manier waarop de cast van bijna beroemd Patrick Fugit onder hun hoede nam
Anonim

Iedereen die iets weet over schrijver/regisseur Cameron Crowe en Almost Famous, weet dat de hoofdrol ongeveer gebaseerd is op zijn ervaringen met het schrijven over rockmuziek. Dus in veel opzichten was het personage van William Miller het belangrijkste om goed te casten. Meer dan 20 jaar sinds de release van de film, lijken de meeste fans Kate Hudson te associëren met de film, ondanks dat ze bijna een heel ander personage speelt. Maar het is Patrick Fugit die echt het hart en de ziel van de film was, en duidelijk het belangrijkste voor de regisseur om gelijk te krijgen.

Dit in aanmerking genomen, is het behoorlijk verbazingwekkend dat de filmstudio Cameron toestond een grotendeels onbekende acteur te selecteren om een film te headlinen met bewezen sterren als Frances McDormand, Billy Crudup en Philip Seymour Hoffman. Maar dit bleek de kans van zijn leven te zijn voor Patrick, die aan Vulture uitlegde hoe hij werd begeleid door Cameron en drie van de grootste sterren uit de film.

6 Patrick Fugit nam de rol van zijn vriend op zich in bijna beroemd

Hoe dramatisch deze header ook klinkt, hij is in wezen waar. Hoewel de vriend van Patrick Fugit niet boos leek omdat hij de hoofdrol verloor, is de realiteit dat als hij er niet was geweest, Patrick gewoon niet als William Miller zou zijn gecast.

"Ik had mijn beste vriend zelfs naar zijn auditie voor de film gereden - ik deed veel theater en andere dingen toen ik met hem opgroeide", zei Patrick tijdens zijn interview met Vulture. "Ik wachtte tot hij klaar was, en ik kon hem de scènes horen doen, en ik dacht: Oh, wauw, dit zijn echt goede scènes. Dus ik vroeg hem er daarna naar; hij zei:" Oh, het is De nieuwe film van Cameron Crowe.' Toegegeven, ik was niet bekend met Cameron of zijn werk, dus mijn vriend moest uitleggen dat hij de regisseur was van Jerry Maguire en Say Anything. En hij zei: 'Je moet op je agenten stappen om je ervoor te sturen.' En ja hoor, ik kreeg een telefoontje van de [casting directors] om mezelf op band te zetten in hun studio. Ik denk dat ik drie of vier scènes heb gemaakt op een gammele oude VHS-machine in een kamer met tapijt met zebraprint en een stel vreemd geplaatste spiegels. Er was een grote kloof van drie maanden voordat ik iets terug hoorde."

5 Hoe Cameron Crowe Patrick Fugit bedroog

Ondanks dat hij dacht te weten waar de film van Cameron Crowe echt over ging, onthulde Patrick dat de beroemde regisseur hem in de maling had genomen.

"[Cameron] praatte een goed half uur met me voordat we zelfs maar aan [de auditie] begonnen. Hij stelde me vragen: naar wat voor soort muziek ik luisterde, of ik van Led Zeppelin hield of wat dan ook En wat grappig is, hij had de aard van de film verhuld door kanten te schrijven die in een politiek genre waren gebaseerd. Het ging dus niet om William Miller, de rockjournalist. Het ging om William Miller, de politieke journalist, die hem volgde. een kandidaat of een congreslid op zijn campagnetour. Dus toen hij me naar muziek vroeg, dacht ik: 'Ik luister niet echt naar muziek. Ik heb een Green Day-cd. Ik heb een Chumbawamba-cd, zo'n beetje.' En hij zegt: 'Hoe zit het met Led Zeppelin? Heb je ooit naar Led Zeppelin geluisterd?' Ik had zoiets van: 'Nee, ik ben niet zo bekend met hem.' Ik had zoiets van, Led Zeppelin is de naam van één persoon, een Zweedse man waarschijnlijk, ik weet het niet. Dus nadat hij zichzelf in bedwang had gehouden, zei hij eigenlijk: 'Oké, nou, we gaan wat muziek opzetten. En ik ga je reactie erop filmen. We kunnen erover praten.'"

Cameron wilde duidelijk Patricks authentieke liefde voor muziek peilen. Hoewel hij niet de reactie kreeg die hij wilde, heeft Patrick hem eerlijk gezegd duidelijk geholpen om de rol te bemachtigen.

4 Hoe Patrick Fugit erachter kwam dat hij Cameron Crowe speelde

Patrick beweerde dat Cameron Crowe tijdens het screentestproces duidelijk was dat hij uiteindelijk een versie van de regisseur zou spelen.

"[Cameron was] zoiets van: 'Hé, dus dit gaat eigenlijk niet over politiek. Dit gaat over rockmuziek. Het gaat een beetje over mijn ervaring, schrijven over rockmuziek die opgroeit.' Cameron gaf me een goed gesprek, waar hij zei: 'Ik wil niet dat je me imiteert en ik wil niet dat je je onder druk gezet voelt om mij te zijn op welke manier of intonatie dan ook. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.'" legde Patrick uit.

3 Patrick Fugit en Billy Crudup's relatie

Een van de belangrijkste relaties in de film is die tussen William en Russell Hammond, gespeeld door Billy Crudup. Terwijl sommige acteurs gedijen op een giftige offset-relatie om hun chemie op het scherm te laten werken, waren Patrick en Billy precies het tegenovergestelde. Sterker nog, ze zijn nog steeds vrienden in 2022.

"Ik had veel scènes met Billy, en er waren veel lagen in hen. Lagen die ik op die leeftijd niet noodzakelijkerwijs volgde. Ze hadden een geweldige acteercoach op de set - Belita Moreno - en ze redde me in die film en werkte heel nauw met me samen. We gingen zitten met Cameron en Belita en Billy om over deze scènes te praten, en ik had zoiets van, oh, oké. F, daar heb ik niet aan gedacht tijdens mijn vluchtige doorlezen en memoriseren van de scène. Dus ik werd meteen in deze situaties gebracht waarin ik snel groeide en snel leerde met Billy als een van mijn mentoren."

2 De relatie tussen Patrick Fugit en Philip Seymour Hoffman

Volgens Patricks interview met Vulture was de dynamiek tussen hem en wijlen Philip Seymour Hoffman enorm anders dan de band die hij vormde met Billy Crudup.

"Philip was er maar een paar dagen. Hij was een andere bekende theateracteur met veel training, en hij accepteerde me minder dan Billy," gaf Patrick toe. "Ze zouden me allebei neuken. Ze zouden me vragen, zoals: 'Hoe oud ben je ook alweer?' En ik zou zijn als, '16, ' en zij zouden zijn als, 'F you, man. Je komt uit S alt Lake City? Oké, geweldig. Wat heb je daar gedaan om deze rol te verdienen'" Maar Philip had ook zoiets van: 'Kind, jij hebt hier een grote rol. Je moet opdagen om te werken.'Zorg dat je het goed doet als je hier bent. Gooi dit niet zomaar weg. Er zijn acteurs die schrammen, smeken en hongeren naar dit soort rollen.' Ik had zoiets van: 'Ik snap het. God!'"

1 Patrick Fugit's relatie met Frances McDormand

Patrick beweerde dat Cameron Crowe geloofde dat Frances McDormand hem een enorm plezier deed door de moeder van William in de film te spelen. Ze was tenslotte de grootste ster in de film op dat moment. Om haar tegemoet te komen, heeft Cameron haar een enorme trailer gegeven. Maar ze heeft het nooit gebruikt. Volgens Patrick hield Frances niet van de hiërarchische structuur die een grote trailer presenteerde. In plaats daarvan wilde ze overal bij zijn. Maar eis tegelijkertijd dat iedereen het beste uit zichzelf ha alt.

"Man, ze was geweldig. Totale zwaartekracht-krachtcentrum, " gutste Patrick naar Vulture. "Toen ze op de set kwam, veranderde het gewicht van de set. Het gewicht van de set werd zwaarder, in die zin dat er nu een serieuze neukvaardigheid op de set was. Iedereen kan beter zijn spel opvoeren. Maar ze presenteerde met de meest zachte, gemakkelijke, creatieve, soort samenwerkingsenergie die je maar kunt bedenken."

Aanbevolen: