Van David Bowie tot Garth Brooks: deze supersterren hebben muzikale alter ego's

Inhoudsopgave:

Van David Bowie tot Garth Brooks: deze supersterren hebben muzikale alter ego's
Van David Bowie tot Garth Brooks: deze supersterren hebben muzikale alter ego's
Anonim

Als het gaat om het bouwen van een merk of een naam voor jezelf in de muziekwereld, zijn de meeste supersterren tevreden met alles wat met een enkele identiteit komt kijken. Er zijn echter een select aantal kunstenaars die om talloze redenen een enkele identiteit of persoonlijkheid hebben overstegen en er daarom voor kiezen iets meer te worden. Wat is beter dan één? … Uh, twee.

De keuze van een artiest om een muzikaal alter ego te adopteren kan voortkomen uit een verlangen om te experimenteren met muziekgenres die normaal gesproken uitgesloten zijn, of gewoon een hulpmiddel voor artistieke groei /uitdrukking. Hoe het ook zij, hier is een lijst van artiesten die het tot hun missie hebben gemaakt om de wereld te vereren met een geheel andere versie van zichzelf. Laten we dit doen, zullen we?

10 Ziggy Stardust (David Bowie)

David Bowie is ongetwijfeld een van de meest productieve muzikanten van de 20e eeuw, hij pompt grote hits en genereert tegelijkertijd bergen geld (wat hij nog steeds doet, zij het postuum). Het was echter zijn heruitvinding als Ziggy Stardust die Bowie tot een kracht maakte om rekening mee te houden. Volgens Rollingstone.com had Bowie het volgende te zeggen over zijn bizarre, door de ruimte geïnspireerde alter ego: "Wat ik met mijn Ziggy Stardust deed, was een volledig geloofwaardige, plastic rock & roll-zanger verpakken - veel beter dan de Monkees ooit zouden kunnen fabriceren. Ik bedoel, mijn plastic rock & roller was veel meer plastic dan die van iemand. En dat was op dat moment nodig.”

9 Star Child (George Clinton)

George Clinton wordt door velen beschouwd als een van de vernieuwers en grondleggers van Funk. Hoe excentriek de artiest "Atomic Dog" ook was, het was niet funky genoeg. Zo adopteerde Clinton de alien messias persona van Star Child. Star Child werd geïntroduceerd in het nummer "Mothership Connection" en gaf luisteraars een voorproefje van intergalactische funk.

8 Percy Thrillington (Paul McCartney)

Er zijn maar weinig bands die meer iconisch zijn voor het muzikale landschap, om nog maar te zwijgen van de popcultuur, dan The Beatles. De fab vier zijn verantwoordelijk voor meer hits dan de meeste van hun tijdgenoten, waarvan de meerderheid is geschreven door John Lennon en Paul McCartney. Sir Paul besloot echter om de wereld van de dubbele identiteit te betreden nadat hij de wereld kennis laten maken met Percy Thrillington In een citaat van the-paulmccartney-project.com legde de kunstenaar uit waar het alter ego vandaan kwam: Dus we hebben het allemaal uitgevonden, Linda en ik, en we gingen door Zuid-Ierland en vonden een man in een veld, een jonge boer, en vroegen of hij het erg vond om wat fotografische modellen voor ons te doen. We wilden iemand vinden die niemand kon traceren, betaalden hem de gangbare prijs en fotografeerden hem in een veld, gekleed in een trui en dan gekleed in een avondkostuum. Maar hij zag er nooit genoeg uit als Percy Thrillington.'

7 Camille (Prins)

Prince's vermogen om funk-, rock- en soulmuziek te mixen tot een heerlijke muzikale stoofpot was een van de vele dingen die verantwoordelijk waren voor de opkomst van de zangeres "Little Red Corvette" tot muzikale superster. Een paars beladen, door seks geobsedeerde, Telecaster-zwaaiende afbeelding was echter niet genoeg voor de overleden kunstenaar die besloot om het alter ego Camille te creëren. Het verhaal van het vrouwelijke alter ego van Prince, Camille, begon met een onuitgebracht album uit 1986. Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar het werk van Prince's Camille, verheug je! Het niet-uitgebrachte album heeft groen licht gekregen om te worden uitgebracht.

6 Makaveli (Tupac Shakur)

Tupac, 2pac, Makaveli? Ja, de man die ongetwijfeld een van de grootste hiphopartiesten van zijn generatie was en een pionier in het genre nam ook een dubbele identiteit aan. Makaveli is ontstaan uit de liefde en het respect van de rapper 'I ain't mad a cha' voor de idealen van Niccolò Machiavelli, een 15e-eeuwse Italiaanse diplomaat. De overleden rapper zou zijn alter ego debuteren in 1996's The Don Killuminati. Het album was het laatste dat werd uitgebracht voor de vroegtijdige dood van de rapper op de Vegas Strip.

5 Chris Gaines (Garth Brooks)

Garth Brooks’ status als country-superster staat buiten kijf. De countrywereld was echter wat beperkt voor de zangeres van “Ain't Going Down”. Uit een verlangen om zich uit te drukken in een ander muziekgenre, nam Brooks het alter ego van Chris Gaines over. Chris Gaines was Brooks' manier om zich te verdiepen in moderne hedendaagse muziek en kwam compleet met achtergrondverhaal zou te zien zijn in The Lamb, een film die nooit het daglicht zag.

4 8 (Corey Taylor)

Corey Taylor's alter ego als de leadzanger van de metalband en trots van Des Moines, Slipknot, is waarschijnlijk meer bekend dan zijn ware identiteit (of was tenminste). Inderdaad, het ontmaskerde gezicht van de artiest is nu bekend geworden met zijn Stone Sour-werk en solo-uitjes, maar het beruchte 8 alter ego van de zanger van 30/30/150 is ongetwijfeld zijn meest iconische Look.

3 4 (Jim Root)

Net zoals bandmaat Corey Taylor (en de rest van Slipknot trouwens), Jim Root's dubbele identiteit, die van dreigend masker dragen 4,is te zien met zijn kenmerkende Fender Jazz-meester (hij heeft ook een kenmerkende Charvel in de maak) terwijl hij op het podium staat met zijn Slipknot-broeders.

2 Roman Zolanski (Nicki Minaj)

Nicki Minaj staat bekend om veel dingen, zoals haar verschillende excentriciteiten en kleurrijk gedrag. En hoewel Minaj dit artikel had kunnen domineren met haar vele, vele alter ego's, is de dubbele identiteit van de zangeres "Pound The Alarm" Roman Zolanski,LGBTQ-lid en inwoner van vrolijk oud Engeland de meest beroemd om haar vele persona's (en de persoonlijke favoriet van de zangeres).

1 Sasha Fierce (Beyoncé)

Lang voordat Beyoncé haar eerste album in zes jaar aankondigde, verscheen Sasha Fierce voor het eerst op het album getiteld: I Am… Sasha Fierce, Fierce,was het alter ego van de zangeres “Crazy In Love”. In een interview op de Oprah Winfrey Show sprak Knowles over wie Sasha Fierce is: "Als ik mijn stiletto's aantrek, wanneer … zoals het moment vlak ervoor wanneer je nerveus bent en dat andere ding het van je overneemt." Knowles zou verder toevoegen: "Dan verschijnt Sasha Fierce in mijn houding en in de manier waarop ik spreek, en alles is anders."

Aanbevolen: