Hoe Hayden Christensen zich voorbereidde op zijn Darth Vader-comeback in Obi Wan Kenobi

Inhoudsopgave:

Hoe Hayden Christensen zich voorbereidde op zijn Darth Vader-comeback in Obi Wan Kenobi
Hoe Hayden Christensen zich voorbereidde op zijn Darth Vader-comeback in Obi Wan Kenobi
Anonim

Je klaarmaken om in een film of tv-show te spelen, is heel hard werken. Elke artiest heeft zijn eigen manier om zich voor te bereiden op een rol, ongeacht de grootte. Of het nu gaat om het opvoeren van dingen door ASL te leren, of het introduceren van nieuwe methoden voor een trilogiefilm, alle sterren moeten klaar zijn om te gaan zodra het filmen van start gaat.

Onlangs maakte Hayden Christensen zijn triomfantelijke terugkeer naar Star Wars, en hij was fantastisch in de Obi-Wan Kenobi-serie. Christensen onderging voorbereidingen voor zijn terugkeer, inclusief hulp van een onwaarschijnlijke bron.

Laten we eens kijken hoe de acteur zich voorbereidde op zijn terugkeer in Darth Vader!

Hayden Christensen speelde Anakin Skywalker in de prequels

1999 markeerde het debuut van The Phantom Menace, de eerste film in de prequelsaga van Star Wars. Jake Lloyd speelde een jonge Anakin, maar voor de volgende twee films had de franchise iemand nodig om de touwtjes in handen te nemen. Voer Hayden Christensen in, een onbekende acteur die klaar was om zich naar een melkwegstelsel ver, ver weg te wagen.

"Ik zat op de middelbare school, ongeveer een jaar voordat [ik werd gecast als Anakin Skywalker] voor schooltoneelstukken deed. Ik woonde toen in Vancouver en het was een lang auditieproces. Ik kreeg het telefoontje [dat ik de rol heb geboekt en] ik was geschokt en vol ongeloof. … Het is een eer om [het kostuum] te mogen dragen, maar het beste is zeker om de reacties van mensen te zien wanneer ze Vader zien, "zei de acteur.

Voor zowel Attack of the Clones als Revenge of the Sith speelde Hayden Anakin Skywalker en we zagen zijn uiteindelijke transformatie in Darth Vader. Christensen vond zijn groove echt in die derde film, en hij is de helft van misschien wel het grootste lichtzwaardduel in de filmgeschiedenis.

Jarenlang maakte de acteur andere projecten, maar uiteindelijk stal hij de krantenkoppen toen werd aangekondigd dat hij terug zou komen naar Star Wars.

Hij keerde terug voor 'Obi-Wan Kenobi'

Dit jaar kwam Obi-Wan Kenobi op Disney+ en de serie diende als een brug tussen Episode III en IV. Er was weinig bekend over Obi-Wans tijd tussen films, maar deze serie concentreerde zich op een avontuur dat bekende gezichten terugbracht, en introduceerde een aantal nieuwe.

Hayden Christensen was terug in het Darth Vader-pak voor de serie, en het was alsof er geen tijd was verstreken. Hij kreeg zelfs de kans om terug in de tijd te gaan en zijn Anakin Skywalker af te stoffen, iets dat de show enorm verbeterde.

"Het was een no-brainer. In een oogwenk. Toen ik het telefoontje kreeg, was ik meteen opgetogen… Ik was zo opgewonden om na al die jaren terug te komen", zei de acteur over zijn terugkeer.

De serie is net afgelopen en de finale was voor velen een bevredigende afsluiting. De scène waarin Obi-Wan en Vader opnieuw de hoorns opsloegen, werd op briljante wijze afgesloten door een gesprek tussen de voormalige partners. Tijdens die scène raakten Haydens gezicht en stem verstrikt in het iconische masker en de aflevering van James Earl Jones, wat zorgde voor een Star Wars-moment waar mensen niet mee ophouden.

het was ongelooflijk om Hayden Christensen terug in de franchise te krijgen, en hij gebruikte een ongebruikelijke methode om zich voor te bereiden op zijn terugkeer.

Hoe hij zich voorbereidde op zijn terugkeer

Dus, hoe bereidde Hayden Christensen zich voor op zijn comeback in Star Wars? Blijkt dat hij wat hulp had van een eigen Padawan.

We hebben een paar lichtzwaarden die door het huis schoppen. Ze was mijn eerste lichtzwaard-trainingspartner toen ik terugkwam naar de Obi-Wan-show, 'vertelde Christensen aan Jimmy Fallon.

Dat klopt, de dochter van Christensen was zijn eerste trainingspartner voor het lichtzwaard! Praten over het in de familie houden.

Het in de knoop raken met Darth Vader is voor iedereen een ontmoedigende taak, maar de dochter van Christensene was zich volledig bewust van wie haar vader in de franchise speelde voordat ze met hem in zee ging

"Ze kent Daddy's Darth Vader, [maar] ze heeft Daddy nooit als Darth Vader gezien. Ik wacht nog steeds een beetje, weet je, tot dat gebeurt. Misschien laat ik haar binnenkort de prequels zien, maar toch, er zijn een aantal scènes waar we misschien doorheen moeten spoelen, " onthulde de acteur.

Uiteindelijk was Christensen in staat om de productie op gang te brengen, wat ook betekende dat hij de sabels moest kruisen met zijn oude prequel running mate, Ewan McGregor. Al deze voorbereiding ging om Darth Vader weer tot leven te brengen op Obi-Wan Kenobi, iets dat veel fans graag zagen.

Hayden Christensens terugkeer naar de franchises werd enorm geholpen door zijn dochter. Misschien krijgt ze op een dag de kans om het Star Wars-universum binnen te gaan om haar eigen nalatenschap uit te spitten.

Aanbevolen: