Making Of A Meme: Hoe John C. Reilly Dr. Steve Brule heeft gemaakt

Inhoudsopgave:

Making Of A Meme: Hoe John C. Reilly Dr. Steve Brule heeft gemaakt
Making Of A Meme: Hoe John C. Reilly Dr. Steve Brule heeft gemaakt
Anonim

John C. Reilly heeft een ongelooflijk bereik als acteur. Hij kan domme coureurs spelen zoals hij deed in Talledega Nights: The Legend of Ricky Bobby, samen met zijn oude comedypartner Will Ferrell, een ontdekkingsreiziger zoals hij deed voor Godzilla Vs. Kong, en hij kan een bedrogen echtgenoot spelen zoals hij deed in de met een Oscar bekroonde musical Chicago. Het is dus geen wonder dat hij een van de meest innemende personages van Adult Swim, Dr. Steve Brule, tot leven kon brengen.

Brule is een schot in de roos van de interne commentator van je lokale nieuwsnetwerk die levensadvies en levenstips geeft waar ze op de een of andere manier gekwalificeerd voor zijn. Zijn grote haar, onduidelijke spraak en kinderlijke onschuld maken het personage des te hilarischer. Dus hoe kwam het dat deze Oscar-genomineerde uiteindelijk een personage creëerde dat zijn eigen Adult Swim-show heeft en het onderwerp wordt van vele gifs en memes?

8 Het begon als een Tim en Eric Bit

Voordat Check It Out With Dr. Steve Brule was, die kabeltelevisieshows bespot, was er "Brules Rules" een terugkerende sketch op Tim en Eric's Awesome Show Great Job. De show, gepresenteerd door Tim Heidecker en Eric Wareheim, parodieerde regelmatig lokale nieuwsprogramma's en een daarvan was het levensadvies van John C. Reilly's personage Steve Brule. "Brule's Rules" waren vaak onzinnige adviezen, zoals hoe je je tanden poetst met een takje.

7 Steve Brule was zo populair dat ze hem een show gaven

"Brules Rules" werd een doorlopende schets voor Tim en Eric Awesome Show Great Job. Hij was zo populair dat de dokter al snel zijn eigen karakterboog had en in veel meer schetsen verscheen. Een boog omvat Dr. Brule's liefde voor de reeds getrouwde Jan Skyler, gespeeld door Tim Heidecker. Uiteindelijk hielpen Tim en Eric om Dr. Steve Brule een spin-off te bezorgen.

6 De show werd alom geprezen

Hoewel Swim-shows voor volwassenen vaak erg grove, bizarre humor bevatten, ontving Check It Out With Dr. Steve Brule goede recensies van critici van The A. V. Club, Huffington Post en verschillende anderen. Sommigen gingen zelfs zo ver om het te vergelijken met klassieke mockumentaries zoals Rob Reiner's This Is Spinal Tap. Om de show het uiterlijk van lage kwaliteit te geven dat hielp om Dr. Brule's aanwezigheid als niemand op de kabel te vergroten, zou de show tijdens het bewerken door een videorecorder worden gefilterd.

5 De reacties van de geïnterviewde gasten zijn echt

De show interviewt Reilly ook echte gasten terwijl ze karakter hebben, en niet iedereen die komt opdagen is in de war. Het doel van de show, zowel volgens Reilly als Tim en Eric, is om zich te concentreren op de capriolen van het personage, en niet op de reacties van de gasten. De nietsvermoedende reacties van de geïnterviewde gasten voegen echter een zekere mate van realiteit toe aan de show.

4 Waarom is het zo populair?

Je kunt uren speculeren over waarom de stukjes van Tim en Eric zo populair zijn. Maar geen enkele was zo populair dat ze een spin-off kregen van hun originele serie, behalve Dr. Steve Brule. De aandacht voor detail is een element dat fans aantrekt, zoals eerder vermeld, laten de redacteuren de opnames van de show door een videorecorder lopen om het de korrelige, lo-fi-look te geven. Er is ook John C. Reilly's toewijding aan het personage en zijn vermogen om nooit de stem en maniertjes van zo'n excentrieke man te laten vallen. Het laat zien dat Reilly echt een verdomd goede acteur is.

3 Hoe kwamen Tim en Eric aan de Oscar-genomineerde John C. Reilly?

Dit is een mysterie dat fans graag hebben opgelost, maar het is gemakkelijk om een goede inschatting te maken. Een ding dat Tim en Eric hielp om hun show van de grond te krijgen, waren hun connecties met enkele van de andere gaststerren in de show, zoals Bob Odenkirk. Odenkirk was de mentor van de twee komieken en Odenkirk had gemakkelijk de connecties met vele andere ervaren komieken, zoals Reilly. Met andere woorden, Odenkirk stelde hen voor aan de juiste mensen, inclusief de man die Dr. Steve Brule zou spelen.

2 John C. Reilly houdt het bit gaande

Reilly blijft het stukje op een hilarische manier levend houden. Wanneer hij wordt geïnterviewd over Dr. Steve Brule, beweert Reilly altijd dat hij het niet is, dat hij eerder iemand is die Reilly heeft ontdekt en probeert te verheffen en beroemd te maken. Tot op de dag van vandaag speelt Reilly mee en gaat door met het stuk, bewerend dat hij niet Dr. Steve Brule is, maar hij geeft wel toe dat er een gelijkenis is in uiterlijk, ook al zou hij het niet kunnen zijn. "Die man heeft een bril", vertelde hij in een interview aan Conan O'Brien. Natuurlijk, hoe dom van Conan om dat niet op te merken, toch?

1 Hij werkt nog steeds met Tim en Eric

Reilly is nog steeds erg betrokken bij de projecten van Tim Heidecker en Eric Wareheim. Hij nam ook Dr. Steve Brule mee op pad en deed een reeks liveshows, zowel met Tim en Eric als als solo-act. De show lijkt nog lang favoriet te blijven bij fans van Tim en Eric.

Aanbevolen: