Hier is de mode-evolutie van BTS (tot nu toe)

Inhoudsopgave:

Hier is de mode-evolutie van BTS (tot nu toe)
Hier is de mode-evolutie van BTS (tot nu toe)
Anonim

Vanaf hun start als kleine groep in 2013 tot een wereldwijde muzieksensatie, heeft de Zuid-Koreaanse boyband BTS de harten van velen veroverd door hun aanstekelijke liedjes en indrukwekkende danspasjes. ARMY's, fans van BTS, hebben de leden van de KPOP-jongensgroep - RM, Jungkook, Jin, Suga, J-Hope, Jimin en V - geprezen vanwege hun talenten en openhartigheid over geestelijke gezondheid en zelfliefde.

Het is echter niet alleen de muziek en berichten die ARMY van BTS laten houden. Leden van de KPOP-jongensgroep zijn ook geprezen als mode-iconen. Fans hebben hun tijd op sociale media gewijd aan het documenteren van elke outfit die leden hebben gedragen tijdens awardshows, touroptredens en interviews. Het is duidelijk dat ARMY dol is op de modestijl van BTS. Net als hun muziek is de stijl van BTS tijdens de verschillende muziektijdperken van hun carrière veranderd. Met de muziekvideo-uitgave van de KPOP-jongensgroep 'Yet To Come (The Most Beautiful Moment)' en na de aankondiging van het nemen van een pauze, is er geen betere tijd om na te denken over de mode-evolutie van BTS.

8 BTS' Teenage Rebellion Look in hun schooltrilogietijdperk

BTS-Skool-Luv-Affair-Concept-Photo
BTS-Skool-Luv-Affair-Concept-Photo

Het tijdperk van de schooltrilogie van BTS ging helemaal over de tienerervaring. Volgens BigHit, het platenlabel van BTS, ging het mini-album Skool Luv Affair, samen met de andere vorige twee albums die het tijdperk vormden, over de dromen, het geluk en de liefde die tieners in het dagelijks leven ervaren. Omdat het thema van dit tijdperk helemaal over tieners ging, was het logisch dat de groep zich rond 2013 kleedde in de trends van die demografie.

Als zodanig werden modetrends uit die tijd zoals oversized grafische t-shirts en skinny jeans verwerkt in de look van BTS. Bovendien, aangezien het thema van het tijdperk zich concentreerde rond tieners en onderwijs, droegen de leden soms ook uniformachtige kleding met een beetje edgy toegevoegd door het dragen van stevige kettingen en dogtags. Het grootste deel van het kleurenpalet van hun kleding was ook donker, wat de typische rebelse tienerlook naar huis bracht. Het is ook belangrijk op te merken dat BTS in dit tijdperk mode-inspiratie haalde van hiphopartiesten uit de late jaren 90 en vroege jaren 2000, zoals The Notorious BIG en Ice Cube.

7 Hipster en Twee Fashion hebben de kleerkast van BTS ingehaald in hun jeugdtrilogietijdperk

Toen BTS hun jeugdtrilogie-tijdperk binnenstapte, verloren ze hun voorsprong op zachtheid. Zoals te zien is in hun 'I NEED U'-teaser, had de modestijl van BTS een veel zachter kleurenpalet, passend bij de lichtheid van de muziek van dit tijdperk. De algehele kernmode van BTS in het Youth Trilogy-tijdperk kwam overeen met die van de hipster- en tweemode van 2015. Flanel, bomberjacks en bretels waren slechts enkele mode-items die BTS in dit tijdperk rockte.

Gedurende deze tijd leunde BTS ook meer in het dragen van merkkleding zoals Givenchy en Dior Homme, volgens Harper's Bazaar Singapore. BTS ruilde ook hun schoenen naar keuze van hoge toppen naar Dr. Martens-laarzen, een ander populair schoenenmerk van hipster- en tweemode dat nog steeds te koop is.

6 De mode-looks van BTS werden zachter in hun vleugels-tijdperk

BTS Wings-conceptfoto
BTS Wings-conceptfoto

Voortbordurend op het Youth Trilogy-tijdperk, hield de mode van BTS gelijke tred met de zachte look voor het Wings-tijdperk van 2016 tot 2017. Er werden meer kleuren geïntroduceerd in hun stijlen, hoewel het palet soms een beetje gedempt kon worden, zoals hierboven in hun concept fotoshoot voor het Wings album. De doffere kleuren geven een uitstekende weergave van onzekerheid, iets dat zeker overeenkomt met het thema van het tijdperk van opgroeien en je onschuld van kinds af aan verliezen, volgens berichtgeving van BuzzFeed.

Er werd ook geëxperimenteerd met het mengen van texturen in hun styling, zoals te zien is aan hoe sommige leden fluweel droegen met denim erboven. Mode-elementen uit het vorige tijdperk van BTS gingen door met bomberjacks en flanel die nog steeds in hun looks terugkwamen. De aanwezigheid van grote modehuiskleding zoals Balenciaga, Gucci en Moschino werd ook steeds prominenter in de looks van BTS.

Zo draagt zanger en danser Kim Tae-hyung alias V op de conceptfoto hierboven een blauw Haider Ackerman-bomberjack dat je online kunt vinden via verschillende ondernemingen. Maar als je op zoek bent naar iets dat minder duur en gemakkelijker te vinden is, probeer dan misschien fluwelen jassen van Soot & Ty.

5 BTS belichaamde de buurjongen-look in hun liefdestijdperk

Verhuizen naar hun Love Yourself-tijdperk, dit was de periode waarin BTS echt in populariteit begon te stijgen. Muziekvideo's van de Love Yourself-albums van de KPOP-jongensgroep, zoals 'DNA' en 'Mic Drop', werden miljoenen keren bekeken op YouTube en kwamen binnen enkele minuten op de trending-pagina. In september 2018 brachten de KPOP-jongensgroepen ook hun 'IDOL'-muziekvideo uit met rapper en modeliefhebber Nicki Minaj, waardoor hun lancering alleen maar populairder werd.

De meeste van hun looks in dit tijdperk waren vrij casual en stijlvol, wat een heel erg buurjongen-vibe gaf. Niets toont dit perfecter aan dan de outfit van de groep bij de Billboard Music Awards 2018. Het betekende echter niet dat de groep stopte met het dragen van kleuren en patronen. Het kleurenschema van de kleding van de groep werd zelfs brutaler, vooral tijdens de tweede helft van dit tijdperk.

4 BTS bleef de modetrend voor zachte jongens voor in hun kaart van het Soul-tijdperk

BTS hield hun modestijl behoorlijk zoet in hun Map Of Soul-tijdperk. Net als hun Jeugdtrilogie-tijdperk droeg BTS kleding met een zacht kleurenpalet en eenvoudige ontwerpen zoals gingang en stippen. Hoewel deze kledingstijl opnieuw elementen uit de twee-mode van de vroege jaren 2010 ha alt, kun je hun mode-looks ook vergelijken met de populaire zachte jongensesthetiek van de jaren 2020. Het Franse luxemerk Chanel werd ook toegevoegd aan de mode van BTS, wat het romantische gevoel achter hun outfits naar huis brengt.

3 Be Era Had BTS die hun uiterlijk stijlvol en eenvoudig hield

BTS Be-conceptfoto
BTS Be-conceptfoto

In het Be-tijdperk van BTS bleef de mode van de groep behoorlijk stijlvol, aangezien de meeste van hun outfits truien, pakken en stropdassen bevatten. Aangezien dit tijdperk in dezelfde tijd viel als het Dynamite Trilogy-tijdperk, had de groep niet al te veel drastische modeveranderingen. In plaats daarvan hield BTS het eenvoudig en liet hun outfits opvallen door een vleugje kleur te dragen, zoals te zien is bij de outfits van Suga en J-Hope op de bovenstaande conceptfoto.

2 BTS keerde terug naar streetwear-mode in hun Dynamite-trilogietijdperk

Wat interessant is aan de mode van dit specifieke tijdperk voor BTS, is hoe ze enigszins terugkeren naar hun roots van de eerdere twee tijdperken, door opnieuw grafische t-shirts en streetwear-schoenenmerken te dragen.

Bovendien volgde BTS in lijn met het dragen van oplevende populaire modetrends uit de jaren 90, zoals losser zittende jeans en emmerhoeden, zoals te zien is op de bovenstaande foto. Als groep combineerden hun kleding zowel patroon als kleur tot een samenhangende stijl. De coördinatie van hun outfits liet alleen maar verder zien hoeveel team de leden van BTS waren en nog steeds zijn.

1 Bewijs Tijdperk

Uitgebracht begin juni 2022, is Proof een anthologiealbum dat alle grootste hits, demo's en nieuwe nummers van de groep combineert, waaronder 'Yet To Come (The Most Beautiful Moment)'. Het album markeerde BTS' tijd samen als een groep voordat ze een pauze namen voor leden om aan soloprojecten te werken in juni 2022.

Als het op mode aankomt in dit tijdperk, lijkt het er echt op dat ze zich opnieuw hebben laten inspireren door hun School Trilogy-tijdperk door deze keer scherpte weer te geven in de vorm van zwart en leer.

Maar de KPOP-boybandgroep week niet af van hun zachtheid zoals te zien is in de pastelkleurige pakken die ze droegen voor hun andere Proof-conceptfoto.

Hoewel BTS een pauze heeft, betekent dat niet dat hun gevoel voor mode zal verdwijnen! De modestijl van elk lid speelde vaak op elkaar af, en we kunnen er zeker van zijn dat we het opnieuw zullen zien wanneer ze hun pauze beëindigen. En het is niet zo dat elk lid geen uniek gevoel voor mode heeft! Maar voor nu, als ARMY's willen inchecken bij de groep of soloprojecten van de leden, kunnen ze BTS volgen op hun officiële Instagram, Twitter of YouTube.

Aanbevolen: