Singer Tove Lo's muziek is serieus controversieel (maar dat is niet haar bedoeling)

Inhoudsopgave:

Singer Tove Lo's muziek is serieus controversieel (maar dat is niet haar bedoeling)
Singer Tove Lo's muziek is serieus controversieel (maar dat is niet haar bedoeling)
Anonim

Van haar teksten en ordinaire outfits tot haar capriolen op het podium, de Zweedse popster Tove Lo zou controversieel zijn. Ze heeft gezongen over illegale middelen en vrouwelijk genot, en niet iedereen is het eens met haar inhoud. Heck, YouTube verbood tijdelijk een van haar video's in 2016. Net als Rihanna, wiens 'We Found Love'-video werd verboden door het hele land van Frankrijk, is Tove geen onbekende in controverse. De hitmaker is net zo beroemd om haar muziek als om haar gewaagde imago.

Sex verkoopt, sinds onheuglijke tijden hebben artiesten NSFW-muziek gemaakt, met sensuele muziekvideo's die bedoeld zijn om het publiek te boeien - of aan het praten te krijgen. Het heeft altijd gewerkt, of dit nu negatieve of positieve feedback oproept, is ter beoordeling van het publiek. Het is een slim marketingplan. De laatste jaren omarmen meer vrouwelijke kunstenaars hun seksualiteit en verbinden die met hun artistieke expressie. Tot ergernis van het conservatievere publiek. Soms overschrijden de kunstenaars grenzen en worden ze als te gewaagd beschouwd. Wie kan de Madonna-muziekvideo vergeten die van MTV werd verbannen?

Dus waarom is Tove iets nieuws?

Ze weigert haar imago af te zwakken

Tove werd beroemd in 2013, na de release van haar break-up anthem, Habits. Ze heeft met enkele van de grootste namen in de branche gewerkt en is op zichzelf al een superster. Ze schreef mee aan Ellie Goulding's hit Love me Like you do en stond ook op Nick Jonas' Close. Close is toevallig het favoriete nummer van Nick Jonas van Priyanka Chopra. Ze bracht hits uit als Talking Body, Cool Girl, Bad As The Boys en Shedontknowbutsheknows.

De popkrachtpatser staat bekend om het verleggen van grenzen. Ze zingt over onderwerpen die als taboe worden beschouwd, draagt provocerende podiumoutfits en flitst zelfs naar haar fans tijdens concerten. Zoals verwacht heeft dit Tove een enorme veroordeling opgeleverd, maar ze verzacht haar teksten noch haar imago.

In een interview met The Sun Online legde Tove uit: "Ik moest mezelf zo vaak verdedigen omdat ik een vrouw was en over seks zong. Ik vond dat zo raar, en waarom was het zelfs een probleem? Mensen zing de hele tijd over dit soort dingen. Maar ik realiseerde me dat het MANNEN waren die hier de hele tijd over zingen."

Haar artistieke expressie is niet ieders kopje thee, maar de artiest zal daardoor niet veranderen. Ze voegde eraan toe: "Ik zou nooit veranderen omdat een aantal mensen het verkeerd vonden om over dit soort dingen te zingen. Ik wilde mezelf nog steeds precies uitdrukken zoals ik dat wilde."

YouTube heeft haar Fairy Dust-video tijdelijk verwijderd

In 2016 bracht de zangeres een korte film uit genaamd Fairy Dust, om haar album Lady Wood te promoten. De 31 minuten durende video werd te ordinair geacht dat YouTube deze tijdelijk van hun platform verwijderde. Waarom is dat, vraag je je misschien af? Tove geniet van zichzelf in de ene scène en wordt dan intiem met twee mensen in de andere. Ze ging later naar Twitter om over het incident te praten en vervolgens werd de video hersteld met een waarschuwing.

De singer/songwriter merkte het verschil op in hoe naaktheid wordt bekeken in haar thuisland en in de VS. Niet iemand die zich aan de regels houdt, Tove geeft niets om de publieke perceptie en wil erbij horen. Dat is haar merk en wat uiteindelijk legioenen fans naar haar toe trekt. Ze is authentiek en trouw aan zichzelf.

Ze onthulde aan The Guardian: "We hebben dat in muziek gehoord sinds ik niet weet wanneer. Ik heb gewoon het gevoel dat seks en muziek altijd erg verbonden zijn geweest. Open zijn over vrouw zijn, en open zijn over seks, is geen slechte zaak. En het andere is, zouden ze dit ooit aan een man vragen? Ooit?"

Ze voegde eraan toe: " Ik heb het gevoel dat ik ben opgegroeid op een plek waar naaktheid en seks iets natuurlijks en niet beschamends is. Hier [in de VS] zeggen ze: 'Oh, je bent een stoute meid, Jij bent toch tegen de regels in.” Dat is helemaal niet wat ik hier probeer te zeggen of te doen." Ze vervolgde: "Het gaat erom dat je niet het gevoel hebt dat het iets ergs is. Plots vecht ik dit gevecht waarvan ik niet wist dat ik het moest vechten."

Tove over censuur en haar controversiële teksten

Iedereen die bekend is met het werk van Tove, weet wat hij van de kunstenaar kan verwachten; ze behandelt onderwerpen die mensen misschien ongepast of ongemakkelijk vinden. Haar muziek is niet voor iedereen, en dat is oké. Haar muziek roept vaak een sterke reactie op, maar tegelijkertijd vinden de meeste mensen het herkenbaar omdat de ster zich niet inhoudt.

Van Miley Cyrus en Megan Thee Stallion tot Cardi B, deze artiesten hebben op een bepaald moment in hun carrière kritiek gekregen en een of andere vorm van censuur omdat ze 'te seksueel' waren. Tove associeert de censuur die ze krijgt met haar vrouw zijn.

In een interview met Body and Soul, onthulde ze: "Er is zeker dat feit dat omdat ik een vrouw ben, en ik pop, ik word gecensureerd. En ik kom censuurproblemen veel meer tegen dan een man doet omdat het niet is wat verwacht wordt in dit genre."

Ze vervolgde: "Voor mij gaat het net zoveel, of meer, over emoties als over seks. Ook al schrijf ik veel over seks, de fans weten waar ik over schrijf, en ze zullen van liedjes wat ze willen. Journalisten en schrijvers beslissen waar ze zich op richten dat de meeste aandacht trekt - en dat is blijkbaar seks - en daar heb ik geen controle over. Ik wil me niet beperken tot wat mensen gaan zeggen ik. Ik ga gewoon schrijven wat ik wil."

Aanbevolen: