Kindsterren die muziek probeerden maar niet succesvol waren

Inhoudsopgave:

Kindsterren die muziek probeerden maar niet succesvol waren
Kindsterren die muziek probeerden maar niet succesvol waren
Anonim

Er zijn veel voorbeelden van kinder- en tieneracteurs die zich met succes in de muziekindustrie waagden. Ariana Grande, die voorheen Cat Valentine speelde in Victorious en Sam & Cat van Nickelodeon, tekende in 2011 bij Republic Records en de rest is geschiedenis. De zanger met vier octaven heeft tot nu toe zes platina-gecertificeerde studioalbums op zijn naam staan, van Yours Truly in 2013 tot Positions in 2020.

Helaas zijn er voor elke kindacteur die hun naam in de hitlijsten heeft gekregen, er nog tientallen gefaald. Succes hebben op een Disney- of Nickelodeon-sitcom is niet altijd een garantie voor succes in de muziekwereld. De inzet is hoog. Het is een compleet andere industrie en het is zeldzaam om artiesten te hebben die in beide enorm succesvol zijn. Om het samen te vatten, hier zijn enkele kindersterren die muziek hebben uitgeprobeerd, maar niet aan de verwachting konden voldoen.

6 Lindsay Lohans tweede album is geflopt

Als actrice is Lindsay Lohan een echte ster. Ze bevestigde haar status als tieneridool dankzij de komische hit Mean Girls in 2004, maar een aantal drugsmisbruik-stints begonnen haar carrière enigszins te belemmeren. Nadat ze getekend had bij Casablanca Records, kreeg Lindsay haar momentum als soloartiest dankzij haar debuutalbum Speak in 2004. RIAA verklaarde het platina na een piek op nummer vier, dus fans vroegen zich af of muziek Lindsay's ultieme toevluchtsoord zou kunnen zijn.

Helaas kreeg Lindsay's tweede album, A Little More Personal, gemengde reacties van zowel fans als critici. Het brak amper in de top 15 van de Billboard 200-hitlijst toen het piekte op nummer 20 en er werden slechts 82.000 exemplaren verkocht in de eerste week.

5 Victoria Justice is uit elkaar gegaan met label vanwege creatieve verschillen

Net als Ariana Grande was Victoria Justice ook een Victorious alumnus. Ze is ook het gezicht van veel iconische personages: Lola Martinez in Zoey 101 van Nickelodeon, Jordan Sands in The Boy Who Cried Werewolves en nog veel meer. Als solomuzikant heeft ze echter geen albumwaardig materiaal uitgebracht, hoewel ze in 2013 ooit toerde met de popboyband Big Time Rush. Ze bracht haar debuutsingle "Gold" uit in 2013 onder Colombia Records, maar ging uit elkaar. manieren met het label vanwege creatieve verschillen.

"Ik heb een heleboel muziek die ik in de loop der jaren heb geschreven, zoals waarschijnlijk meer dan 40 nummers die ik heb [geschreven] en geproduceerd. Ik heb een beetje een pauze genomen van mijn muziek", vertelde ze in 2015 aan J-14. "Ik vroeg om te worden vrijgelaten van mijn platenlabel omdat het creatief gezien niet echt bij me paste." Victoria Justice zou onlangs haar muzikale comeback maken, maar de pandemie is een belemmering gebleken. Wel bracht ze in december 2020 een nieuw nummer uit en in 2021 nog twee andere.

4 Vanessa Hudgens nam een pauze van muziek

Vanessa Hudgens was destijds het uithangbord van de High School Musical-franchise. Als zangeres heeft de Californische actrice gedurende haar carrière twee studioalbums en vijf soundtrackprojecten uitgebracht. Haar debuutalbum in 2006, V, was een speciale plaat die haar zangcarrière begon en er werden meer dan 570.000 exemplaren verkocht in de VS. Ze bracht later haar tweede album uit, Identified, en begon aan haar debuut solo concerttour om het album verder te promoten, maar sindsdien heeft ze niets meer uitgebracht.

Hoewel ze nog steeds actief bezig is met het maken van films, aangezien ze eerder met Andrew Garfield speelde in de musicalhit Tick, Tick… Boom!, Vanessa is op de een of andere manier uit de radar gevallen in de muziek. "Eerlijk gezegd neem ik nu een soort pauze van muziek. Ik concentreer me alleen op films en acteren. Ik heb het gevoel dat wanneer ik iets doe dat ik echt wil," vertelde ze MTV in 2009. "Ik ben altijd in voor iets muzikaal. Ik denk dat het zo leuk is. Zolang ik maar niet in de film zing."

3 Elizabeth Gillies is een perfectionist

Elizabeth Gillies was pas 15 toen ze in 13 haar Broadway-debuut maakte, en later werd ze beroemd als de gothic Jade West in Victorious. De voormalige Nickelodeon-ster is een perfectionistisch type, en dat heeft op een bepaalde manier haar muzikale carrière belemmerd.

Ze zei eerder tijdens een aflevering van The Lowdown met Diana Madison in 2016: "Wat ik ook naar buiten breng, moet geweldig zijn, misschien ben ik te perfectionistisch, ik moet opvrolijken en gewoon iets uitbrengen, en ik ga." Vorig jaar werkte de 28-jarige ster echter samen met Seth MacFarlane voor een gezamenlijke EP, Songs from Home, onder de vlag van Republic Records.

2 Leon Thomas III wordt meer gecrediteerd als producer

Leon Thomas III is een andere Victorious alumnus die geen albumwaardig materiaal heeft uitgebracht. De zanger heeft echter verschillende mixtapes op zijn naam staan, waaronder Metro Hearts (2012), V1bes (2014) en Before the Beginning (2016). Hij is meer gecrediteerd als de helft van het productieduo van The Rascals naast Khristopher Riddick-Tynes, en produceerde voor onder meer Ariana Grande, Zendaya, Post Malone, Ty Dolla $ign, Drake, Chris Brown en meer.

Hij verdiende twee Grammy-nominaties voor respectievelijk Best R&B Album en Best Rap Song, voor Toni Braxton en Babyface's album Love, Marriage, & Divorce (2014) en Rick Ross' single "Gold Roses", waarbij hij de eerste won.

1 Macaulay Culkin's 'The Pizza Underground' werd ontbonden

In de jaren negentig was Macaulay Culkin een van de best betaalde kindacteurs van zijn tijd. De posterjongen van de Home Alone-franchise verdiende naar verluidt $ 4,5 miljoen voor Home Alone 2 in 1992, vergeleken met $ 110.000 voor het origineel. Als muzikant lijkt hij echter niet in staat om dat soort succes te repliceren.

Van 2013 tot 2018 was de acteur de zanger van de band The Pizza Underground, samen met vrienden Corey McCracklins, Matt Colbourn, Phoebe Kreutz, Deenah Vollmer en Austin Kilham. Hij onthulde dat de band uit elkaar was gegaan tijdens een interview in januari 2018.

Aanbevolen: