Chris Pratt heeft misschien net laten doorschemeren dat hij het MCU verlaat

Inhoudsopgave:

Chris Pratt heeft misschien net laten doorschemeren dat hij het MCU verlaat
Chris Pratt heeft misschien net laten doorschemeren dat hij het MCU verlaat
Anonim

Jaren nadat hij zijn Marvel Cinematic Universe (MCU) debuut maakte in Guardians of the Galaxy, keert Chris Pratt terug naar de Marvel-films in Thor: Love and Donder. Kort daarna herneemt de acteur zijn rol als Peter Quill, ook bekend als Star-Lord, nog een keer in James Gunn's aanstaande Guardians of the Galaxy Vol. 3, evenals The Guardians of the Galaxy Holiday Special.

Buiten deze heeft Marvel echter niets gezegd over wat de toekomst biedt voor Pratt (of de andere Guardians). En nu lijkt de acteur zelf te laten doorschemeren dat zijn periode in de MCU vrij snel voorbij zal zijn.

Chris Pratt zei ooit dat hij 'niet gelukkiger kon zijn' om als Star-Lord te zijn gecast

Toen Pratt auditie deed voor Marvel, was de acteur vooral bekend door zijn rol in de populaire sitcom Parks and Recreations en Guardians-regisseur James Gunn was er niet van overtuigd dat hij geschikt zou zijn voor de rol. Om te beginnen leek Pratt te groot om Peter Quill te zijn, zelfs als Marvel-casting director Sarah Finn bleef volhouden dat hij degene was.

"Ik bleef maar zeggen: 'Dat is de mollige man van Parks and Rec - je maakt een grapje'", herinnert Gunn zich. “Uiteindelijk heeft zij [Finn] me op de een of andere manier bedrogen. Hij kwam binnen en ik wist binnen 20, 30 seconden dat hij de man was.” Het werd ook vrij duidelijk dat geen enkele andere acteur het werk beter zou kunnen doen, ook al waren ze op dat moment meer ervaren dan Pratt.

"We hebben, denk ik, 12 jongens getest - volledig op het scherm getest - waarvan sommige behoorlijk beroemd zijn", onthulde Gunn. "Het moest iemand zijn die het personage een extra leven kon geven. Ik dacht, als de Avengers en de Guardians elkaar ooit ontmoeten, en deze acteur praat met Robert Downey Jr., ik wilde dat hij zo goed zou geven als hij kon.”

Sinds het winnen van Gunn en Feige is Pratt een van de meest herkenbare MCU-sterren die er zijn. Ondertussen is ook zijn leven voorgoed veranderd. 'Grappig om te bedenken dat een paar jaar geleden mensen niet wisten wie Star-Lord was en nu heb ik stalkers en zo! Niet om op te scheppen! Maar serieus, ik heb overal gekken die zich in de schaduw verstoppen en me kwaad willen doen", schreef de acteur in 2017 op Facebook. "Ik kon gewoon niet meer geluk hebben."

Maakt Chris Pratt al plannen om Marvel te verlaten?

Na meer dan een decennium in verschillende Marvel-films te hebben gespeeld, lijkt Pratt erop te wijzen dat hij zich voorbereidt om de MCU te verlaten. 'Je vroeg of ik bewust een pagina omsloeg of niet. De pagina is aan het omslaan', legde de acteur uit tijdens een recent interview met Men's He alth. “Of ik nu wil of niet. Omdat de franchises voorbij zijn.”

Hoewel Pratt waarschijnlijk het einde van zijn Jurassic World-trilogie erkent, verwijst de acteur waarschijnlijk ook naar Gunns eerdere opmerkingen dat Guardians of the Galaxy Vol.3 zou zijn laatste film zijn. "Voor mij is Guardians 3 waarschijnlijk de laatste", onthulde de regisseur ooit. "Ik weet niet of ik het nog een keer moet doen."

En toen hem op Twitter werd gevraagd of hij echt geen plannen had om door te gaan met Marvel na het afronden van de Guardians-trilogie, schreef Gunn ook: Er zijn momenteel geen personages bij Marvel of DC waar ik goed mee wil werken nu ik dat niet ben.”

Gedurende zijn tijd bij Marvel was Pratt ook onderhevig aan veel internethaat, zelfs een keer werd hij de slechtste Chris van alle Marvel's Chrises genoemd. Sindsdien hebben verschillende Marvel-sterren de acteur verdedigd.

Tegelijkertijd nam Gunn het ook op voor Pratt. “Het maakt me absoluut razend. Chris is onuitsprekelijk aardig voor mensen; hij doet zijn uiterste best om kinderen te helpen. Hij is een bijzonder liefhebbende vader", aldus de regisseur. "En er zijn veel dingen die mensen letterlijk zojuist over hem hebben verzonnen - over zijn politiek, over wie hij is, over wat hij van andere mensen gelooft, weet je?"

En toen sommigen zelfs suggereerden dat Pratt zou worden vervangen door een andere acteur in de MCU, maakte Gunn duidelijk dat niemand anders Star-Lord ooit kan portretteren zoals hij doet. "Chris Pratt zou nooit worden vervangen als Star-Lord", schreef de regisseur ooit op Twitter als reactie op enkele online opmerkingen. "Als hij dat ooit was, zouden we allemaal met hem meegaan."

Marvel Studios zal Guardians of the Galaxy Vol. 3 op mei 2023, als onderdeel van de Fase 4-lei. Ondertussen kunnen fans The Guardians of the Galaxy: Holiday Special ergens in december 2022 verwachten. Wat Pratt betreft, zijn toekomst na de volgende twee projecten is misschien onzeker, maar hij zou op dit moment liever het meeste uit zijn tijd met Marvel halen. "Je wilt bewust zijn en veel moeite doen om het moment te ervaren", merkte de acteur op. “Zoals, dit gaat weg. Ik wil het in me opnemen. Je kunt het niet moeilijker opnemen dan er gewoon bij aanwezig te zijn. Dus ik ben aanwezig.”

Aanbevolen: