Waar je de zoon van Cuba Gooding Jr, Mason, eerder hebt gezien

Inhoudsopgave:

Waar je de zoon van Cuba Gooding Jr, Mason, eerder hebt gezien
Waar je de zoon van Cuba Gooding Jr, Mason, eerder hebt gezien
Anonim

Met een grote franchiserol op zijn naam, is Mason Gooding een van de rijzende sterren van Hollywood, in de voetsporen van zijn Oscar-winnende vader.

Mason in de zoon van Cuba Gooding Jr., een acteur die je hebt gezien in talloze veelgeprezen films, waaronder Jerry Maguire en Selma, en die ook is verschenen in de series American Horror Story en American Crime Story. Ondanks een glansrijke carrière is de acteur onlangs betrokken geweest bij een civiele rechtszaak, pleitte hij schuldig aan gewelddadige aanrakingen, en werd hij beschuldigd van het twee keer verkrachten van een vrouw in 2013.

Cuba Gooding Jr. en zijn ex-vrouw en jeugdliefde, Sara Kapfer, hebben drie kinderen: Spencer, Piper en Mason, de laatste is de enige Gooding-jongen die een acteercarrière heeft nagestreefd. Op 25-jarige leeftijd maakt Mason zich op om een grote naam in de industrie te worden, vooral nadat hij de rol van Chad Meeks-Martin in de nieuw leven ingeblazen Scream-filmserie heeft gekregen. Laten we eens kijken naar alle hoofdrollen die Mason Gooding heeft geboekt sinds hij zijn eerste stappen in de acteerwereld zette.

6 Cuba Gooding Jr.'s zoon Mason's eerste rol

Mason Gooding kijkt in de spiegel en lacht als Billy Cayman in The Good Doctor
Mason Gooding kijkt in de spiegel en lacht als Billy Cayman in The Good Doctor

Na de hoofdrol in de korte film Godspeed, boekte Mason Gooding een rol in sportdrama Ballers, tegenover Dwayne Johnson. Gooding speelde de rol van Parker Jones in een boog van drie afleveringen.

Na zijn periode in de HBO-serie verscheen de acteur in het medische drama The Good Doctor, met in de hoofdrol Freddie Highmore als Shaun Murphy, een chirurg met autisme. In aflevering negen, seizoen twee van de ABC-serie, schittert Gooding als Billy Cayman, een jonge gevangene die een gevangenisstraf uitzit voor drugsbezit en wordt opgenomen in St. Bonaventure Hospital voor aanranding in de gevangenis. Shaun en Dr. Alex Park (Will Yun Lee) helpen Billy het vertrouwen in zichzelf terug te krijgen met een cosmetische operatie om een deuk in zijn voorhoofd te repareren.

5 Olivia Wilde cast Mason Goodman voor haar regiedebuut Booksmart

Mason Gooding maakte zijn speelfilmdebuut in de eerste speelfilm van Olivia Wilde als regisseur, Booksmart.

In de coming-of-age-komedie van 2019, geleid door Beanie Feldstein en Kaitlyn Dever, speelt Gooding de rol van Nick Howland, een personage waar Molly van Feldstein verliefd op is. De film bevat ook Stranger Things' nieuwe inzending Eduardo Franco, Space Force-actrice Diana Silvers, evenals Billie Lourd, Jason Sudeikis, Will Forte en Friends-ster Lisa Kudrow.

Datzelfde jaar boekte Gooding de rol van Jeb in de feestkomedie Let It Snow, beschikbaar om te streamen op Netflix. De feelgoodfilm, gebaseerd op de gelijknamige jeugdroman, heeft een geweldige jonge cast, waaronder Chilling Adventures of Sabrina-hoofdrol Kiernan Shipka, Yellowjackets-ster Liv Hewson en Odeya Rush, te zien in Greta Gerwigs solo regiedebuut Lady Bird.

4 Mason Gooding is een Star Trek-acteur dankzij deze rol

Mason Gooding als Gabriel Hwang in een scène van Star Trek: Picard
Mason Gooding als Gabriel Hwang in een scène van Star Trek: Picard

In 2020 trad Gooding officieel toe tot het uitgebreide Star Trek-universum nadat hij verscheen in een aflevering van Star Trek: Picard. In de serie speelt Patrick Stewart de titelrol van Jean-Luc Picard uit Star Trek: The Next Generation en andere Star Trek-media.

De ster van The Scream (2022) speelde de rol van Gabriel Hwang in een aflevering van het eerste seizoen met de titel 'Stardust City Rag'. Gabriel is de vervreemde zoon van Starfleet Lt. Commander Raffaela Musiker (Michelle Hurd).

3 Love, Victor: Mason Gooding speelt Jock Andrew in de LGBTQ+-serie van Hulu/Disney+

Sinds juni 2020 is Gooding een hoofdrolspeler in de geliefde queer-serie Love, Victor, die zich afspeelt in hetzelfde universum van de film Love, Simon, en verteld door Nick Robinson, die de rol van Simon Spier in seizoenen herneemt één en twee.

De serie is onlangs in première gegaan met het derde en laatste deel, waarin de hoofdrolspelers worden gevolgd die grote beslissingen moeten nemen voor hun toekomst. Gooding speelt de rol van basketb alteamcaptain Andrew, raakt bevriend met hoofdrolspeler Victor (Michael Cimino) en leert hoe hij een bondgenoot kan zijn in het licht van de homofobie van het team.

Hoewel Andrew erg populair is, onthulde Gooding dat hij niet precies was zoals zijn personage toen hij student was.

"Laat me je nu vertellen, ik leek in niets op Andrew op de middelbare school", vertelde hij ET nadat het eerste seizoen twee jaar geleden in première ging.

"Ik stond dichter bij mijn stripboeken en videogames dan bij andere tieners."

2 Mason Gooding-sterren in de spin-off How I Met Your Mother

Tussen de sets door verscheen Gooding ook in een aflevering van het eerste seizoen van de door Hilary Duff geleide How I Met Your Mother spin-off.

In Hulu's How I Met Your Father speelt de acteur Ash, het jongere, zachtaardige vriendje van de turbulente moeder van hoofdpersoon Sophie (Duff). Hoewel we graag zouden zien dat Gooding de rol van Ash zou hernemen, zal de muzikant waarschijnlijk niet terugkeren nadat is onthuld dat Sophie's moeder hem bedriegt met zijn manager.

1 Scream: hoe Mason Gooding de heropleving van de horrorfranchise heeft gemanifesteerd

Gooding's grootste rol tot nu toe is zeker die van Chad Meeks-Martin in Scream, de vijfde film in de slasher-saga van de Woodsboro-moorden. Geregisseerd door Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett, herstart de film de geliefde franchise, met het originele trio bestaande uit Sidney Prescott (Neve Campbell), Dewey Riley (David Arquette) en Gale Weathers (Courteney Cox).

Gooding's rol heeft ook een connectie met de originele films. Chad en zijn tweelingzus Mindy (Jasmin Savoy Brown) zijn de neef en nicht van OG-personage en horrorfanaat Randy Meeks, gespeeld door Jamie Kennedy in Scream and Scream 2.

In een interview met Kelly Clarkson in haar talkshow, onthulde Gooding een grote fan van de franchise te zijn en de herstart te hebben gemanifesteerd in een universiteitskrant.

"Ik dacht niet dat het iets zou doen toen ik het op de universiteit schreef," zei hij bescheiden, voordat hij eraan toevoegde dat hij het essay inderdaad naar de regisseurs had gestuurd tijdens de auditiefase.

"Ik ben een grote film- en horrornerd", zei hij ook, terwijl hij uitlegde dat hem werd gevraagd om de aard van film te bespreken en hoe deze zich nu verhoudt tot de media, en dat hij ervoor koos om Scream te bekritiseren als de meest franchise verdient de opwekkingsbehandeling.

Ongeacht het cijfer dat Gooding op zijn paper kreeg, had het idee zeker potentie, aangezien Scream officieel terugkeert voor een zesde film, aangestuurd door hetzelfde regisseursduo. En de acteur keert ook terug en vertolkt de rol van Chad die op wonderbaarlijke wijze in één stuk uit het legacy-vervolg is gekomen.

Scream 6 wordt naar verwachting op 31 maart 2023 in de bioscoop uitgebracht.

Aanbevolen: