Hoe Beyoncé Lizzo door haar depressie heeft geholpen

Inhoudsopgave:

Hoe Beyoncé Lizzo door haar depressie heeft geholpen
Hoe Beyoncé Lizzo door haar depressie heeft geholpen
Anonim

Met de release van Lizzo's 2019-album Cuz I Love You, maakte de oude zangeres eindelijk haar commerciële doorbraak. Fans over de hele wereld begonnen verliefd te worden op Lizzo's zelfvertrouwen en zorgeloze levenshouding, net als op haar muziek.

De ster (en vermogen) van de in Minneapolis geboren zangeres is sindsdien blijven stijgen, met een reeks succesvolle singles en samenwerkingen met andere beroemde artiesten.

Maar Lizzo's leven is niet altijd zo voorspoedig geweest, en sindsdien is ze openhartig over de moeilijke dagen die ze doorbracht met proberen het te maken in de muziekindustrie en het omgaan met echte trollen en het gevoel er niet bij te horen.

In een interview met de Britse talkshowpresentator James Corden deelde Lizzo enkele details van die tijd en legde uit dat de omstandigheden van haar leven ervoor zorgden dat ze zich "echt depressief" voelde. Het bleek dat er één beroemde zangeres was die haar inspireerde om door te gaan: Beyoncé.

Heeft Beyoncé Lizzo geholpen met haar depressie?

Toen Lizzo deelnam aan de super populaire Carpool Karaoke van James Corden, vertelde ze over de speciale genegenheid die ze heeft voor Beyoncé en waarom ze zo'n grote fan is van de in Houston geboren zangeres. Lizzo, die nu zelf een superster is, vertelde Corden dat Beyoncé haar met haar muziek door een van de donkerste periodes van haar leven heeft geholpen.

"Toen ik verlegen was of wanneer ik dacht dat ik niet cool was, toen ik gepest werd, luisterde ik naar Beyonce in mijn slaapkamer en het zou me vervoeren," legde ze uit en voegde er later aan toe: " De manier waarop ze mensen laat voelen, is de manier waarop ik mensen wil laten voelen met muziek.”

"Ik zou voelen dat mijn leven beter zou worden, er is hoop voor mij", ging de 'About Damn Time'-artiest verder en noemde Beyoncé haar "North Star":

"Toen ik stopte met studeren en ik echt depressief was, luisterde ik herhaaldelijk naar 'B'Day' en ik dacht: ik ga zanger worden."

Lizzo legde vervolgens uit dat Beyoncé haar zo inspireerde dat ze zelfs haar fluit gaf - een instrument dat ze vaak bespeelt tijdens haar live optredens en dat ze al sinds haar 12e onder de knie heeft - de bijnaam van Sasha Floot, naar Beyoncé's beroemde alter ego Sasha Fierce.

Beyoncé's eigen ervaring met psychische problemen

Beyoncé's positieve invloed op Lizzo (en vele andere artiesten) is bijzonder inspirerend gezien het feit dat ze met haar eigen mentale gezondheidsproblemen is omgegaan. In 2006, kort nadat Destiny's Child uit elkaar ging, vertelde Beyoncé dat ze een moeilijke tijd had doorgemaakt.

"Ik heb niet gegeten", vertelde ze aan Parade magazine (via CBS News). "Ik bleef in mijn kamer. Ik zat op een heel slechte plek in het leven, door die eenzame periode: 'Wie ben ik? Wie zijn mijn vrienden?' Mijn leven is veranderd."

Beyoncé legde verder uit dat ze het moeilijk vond om haar vriend los te laten, met wie ze van 12 tot 17 jaar was geweest: "Nu ik beroemd was, was ik bang dat ik hem nooit zou vinden weer iemand om van me te houden voor mij, "zei ze."Ik was bang om nieuwe vrienden te maken."

Beyoncé die uitdagingen in het leven ervaart en ze kan overwinnen en voorspoedig kan zijn, heeft ongetwijfeld talloze anderen, zowel beroemd als niet, geïnspireerd om door te gaan terwijl ze hun eigen strijd voeren.

Hebben Lizzo en Beyoncé elkaar ontmoet?

Aangezien Lizzo en Beyoncé in 2022 twee van de grootste namen ter wereld zijn, zullen hun paden zich vroeg of laat waarschijnlijk kruisen. Vanaf juni 2022 bevestigde Lizzo dat ze de legendarische zangeres nog niet persoonlijk heeft ontmoet, maar Beyoncé heeft Lizzie liefde getoond in de digitale wereld.

Voor Lizzo's 32e verjaardag in 2020 plaatste Beyoncé een babyfoto van de zangeres op haar officiële website en wenste haar een gelukkige verjaardag. Lizzo was natuurlijk dolgelukkig en plaatste een video op haar Instagram-verhaal waarin ze haar idool bedankte.

"Beyoncé wenste me een gelukkige verjaardag", vertelde een opgewonden Lizzo haar fans. “Beyoncé wenste me een gelukkige verjaardag op haar website. Ze weet dat ik jarig ben. Dank je, Beyoncé. O mijn God. Dank je, Beyoncé. Zij weet het. Ze weet dat ik besta. Ik weet niet wat ik met mezelf aan moet. Wow, daar ga ik even bij zitten."

Lizzo uploadde vervolgens een screenshot van het levensveranderende moment op Instagram, en bleef haar liefde voor de zangeres in het bijschrift uitstorten.

"BEY YON SAY wenste me een gelukkige verjaardag B----! Ik weet niet hoe ik moet HANDELEN", schreef Lizzo. "Ze is mijn inspiratie om zangeres te worden nadat ik het kind van het lot in de 5e klas … I LOVE YOU BEY! Dank je! Laat me wat verdomd water drinken."

Beyoncé en Jay-Z werden ook sidestage gespot op het Made in America-festival van 2019 waar Lizzo optrad. Lizzo plaatste een foto van het beroemde stel dat naar haar optreden keek met het bijschrift: "Veeg om je f------ geest te verliezen", gevolgd door Beyoncé's kenmerkende bijemoji.

Totdat hun paden elkaar kruisen, heeft Lizzo genoeg andere beroemde vrienden om mee om te gaan, van Cardi B tot Rihanna.

Aanbevolen: