Dit zijn de meest succesvolle Scream Queens, gerangschikt op nettowaarde

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest succesvolle Scream Queens, gerangschikt op nettowaarde
Dit zijn de meest succesvolle Scream Queens, gerangschikt op nettowaarde
Anonim

Door de jaren heen zijn er talloze actrices geweest die werden bestempeld als Scream Queens, vanwege hun voorkeur om aan horrorfilms te werken, maar slechts enkele van de gelukkigen kregen hun eerlijk deel van de roem. Actrice Fay Wray, die speelde in de film King Kong uit 1933, was een van de eerste vrouwen die op deze manier werd geëtiketteerd.

Vandaag bekijken we enkele van de meest populaire horrorfilms met vrouwen in de hoofdrol, en rangschikken we de heldinnen op basis van hun vermogen. Van iconische scream queens zoals Jamie Lee Curtis tot newbie scream queens zoals Anya Taylor-Joy - blijf scrollen om erachter te komen wie er nog meer op de lijst heeft gestaan.

10 Heather Langenkamp - $1,5 miljoen

heather-lagenkamp
heather-lagenkamp

De lijst wordt afgetrapt door een van de originele scream queens, actrice Heather Langenkamp, die haar grote doorbraak in Hollywood kreeg nadat ze de hoofdrol speelde als Nancy Thompson in de horrorfilm A Nightmare on Elm Street uit 1984. Ze verscheen ook in verschillende andere horrorfilms van Wes Craven, zoals Dream Warriors, Shocker en Wes Craven's New Nightmare. Volgens Celebrity Net Worth heeft Langenkamp een geschat vermogen van $ 1,5 miljoen.

9 Anya Taylor-Joy - $3 miljoen

De volgende op de lijst is Anya Taylor-Joy, die internationale faam verwierf nadat ze Beth Harmon speelde in de Netflix-miniserie The Queen's Gambit. De jonge actrice staat ook bekend om haar talrijke rollen in horrorfilms zoals The Witch, Split en The New Mutants en ze werd al bestempeld als de nieuwe scream queen. Anya Taylor-Joy zal verschijnen in een aankomende psychologische horrorfilm, Last Night in Soho, die in oktober uitkomt. Celebrity Net Worth schat haar vermogen op $ 3 miljoen.

8 Vera Farmiga - $ 10 miljoen

Laten we verder gaan met Vera Farmiga, die je misschien herkent uit de Conjuring-franchise, waar ze de paranormale onderzoeker Lorraine Warren speelt. Farmiga's acteercarrière begon in 1996 toen ze verscheen in een Broadway-toneelstuk Taking Sides. Ze stapte al snel over van het Broadway-podium naar films en televisie.

Naast The Conjuring zijn andere projecten die Farmiga hielpen om de status van scream queen te bereiken de A&E-serie Bates Motel waar ze Norma Bates speelt, evenals in horrorfilms Joshua en Orphan. Volgens Celebrity Net Worth heeft Vera Farmiga een geschat vermogen van $ 10 miljoen.

7 Danielle Harris - $10 miljoen

De volgende op de lijst is actrice Danielle Harris, die haar 'scream queen'-label kreeg nadat ze in meerdere horrorfilms was verschenen, waaronder verschillende afleveringen in de Halloween-franchise. Danielle Harris speelde ook in slasherfilms Urban Legend en Hatchet, evenals in de vampierhorrorfilm Stake Land. In 2013 maakte Danielle Harris haar regiedebuut met de horrorfilm Among Friends. Met een geschat vermogen van $ 10 miljoen, heeft Danielle Harris banden met Vera Farmiga.

6 Neve Campbell - $ 10 miljoen

Een andere scream queen die op de lijst van vandaag belandde, is de Canadese actrice Neve Campbell. Ze is vooral bekend door de hoofdrol van Sidney Prescott in de Scream-franchise en door een hoofdrol in de bovennatuurlijke horrorfilm The Craft. Neve Campbell herneemt de rol van Sidney Prescott in de vijfde aflevering van Scream, die in januari 2022 uitkomt. Volgens Celebrity Net Worth heeft ze een geschat vermogen van $ 10 miljoen, wat betekent dat ze banden heeft met Vera Farmiga en Danielle Harris.

5 Janet Leigh - $20 miljoen

janet-leigh
janet-leigh

Laten we verder gaan met actrice en auteur Janet Leigh die bekendheid kreeg nadat ze de hoofdrol speelde als Marion Crane in Alfred Hitchcocks iconische horrorfilm Psycho, die in 1960 werd uitgebracht. Met de hoofdrol in Psycho kreeg ze een Oscar-nominatie voor beste vrouwelijke bijrol, evenals een Golden Globe Award voor beste vrouwelijke bijrol. Janet Leigh verscheen in twee horrorfilms met haar dochter, Jamie Lee Curtis, die ook bekend staat als een schreeuwkoningin. De twee werkten samen aan The Fog en Halloween H20: 20 Years Later. Volgens Celebrity Net Worth heeft Leigh's een geschat vermogen van $ 20 miljoen.

4 Jennifer Love Hewitt - $22 miljoen

jennifer-love-hewitt
jennifer-love-hewitt

Actrice en zangeres Jennifer Love Hewitt is de volgende op onze lijst. Hewitt begon als kind een acteercarrière na te streven - ze verscheen in meer dan twintig tv-commercials en ze kreeg uiteindelijk een rol in de show Kids Incorporated van Disney Channel. Jennifer werd het nieuwe tieneridool en schreeuwkoningin met de release van de horrorfilm I Know What You Did Last Summer uit 1997 en het vervolg daarop. Hewitt speelde ook in een bovennatuurlijke tv-serie Ghost Whisperer. Volgens Celebrity Net Worth heeft Jennifer Love Hewitt een geschat vermogen van $ 22 miljoen.

3 Sarah Michelle Gellar - $30 miljoen

Hoewel actrice Sarah Michelle Gellar haar acteercarrière in 1983 begon, duurde het tot 1997 - toen ze speelde in Buffy The Vampire Slayer - dat de actrice internationale faam verwierf. De rol van Buffy, evenals andere rollen in horrorfilms zoals I Know What You Did Last Summer, Scream 2 en The Grudge brachten Gellar de titel van een scream queen.

Vandaag heeft Gellar een nettowaarde van $ 30 miljoen, volgens Celebrity Net Worth. Het grootste deel van Gellar's vermogen komt van acteeroptredens, maar een aanzienlijk bedrag is afkomstig van haar biologische bakbedrijf Foodstirs.

2 Sigourney Weaver - $60 miljoen

De tweede plaats vandaag is actrice Sigourney Weaver, die je misschien herkent als Ellen Ripley in de zeer succesvolle Alien-franchise. Behalve Alien is Weaver ook te zien geweest in tal van andere horrorfilms zoals The Village en The Cabin in the Woods. Volgens Celebrity Net Worth is haar geschatte vermogen $ 60 miljoen.

1 Jamie Lee Curtis - $60 miljoen

Bovenaan onze lijst van meest succesvolle scream queens volgens hun vermogen staat niemand minder dan actrice Jamie Lee Curtis. Curtis begon haar acteercarrière met de hoofdrol als Laurie Strode in de horrorfilm Halloween uit 1978 en vier van de vervolgfilms. Ze verscheen ook in andere horrorfilms zoals The Fog en Prom Night. Volgens Celebrity Net Worth heeft Jame Lee Curtis een geschat vermogen van $ 60 miljoen, net als Sigourney Weaver. Maar Jamie's nettowaarde zal later dit jaar nog meer toenemen, zodra ze de rol van Laurie herneemt in Halloween Kills, het nieuwste vervolg op de franchise die in oktober uitkomt.

Aanbevolen: