Full House's Dave Coulier dateerde met deze iconische zanger en had zelfs een lied over hem geschreven

Inhoudsopgave:

Full House's Dave Coulier dateerde met deze iconische zanger en had zelfs een lied over hem geschreven
Full House's Dave Coulier dateerde met deze iconische zanger en had zelfs een lied over hem geschreven
Anonim

Tel ze in de lijst met beroemdheden die je bent vergeten (of misschien nooit hebt gekend) met een date. Voordat hij met de liefde van hun leven trouwde, had Dave Coulier, bekend van Full House en Fuller House, een romantische relatie met rockzangeres Alanis Morissette. Ja, het paar heeft twee jaar gedatet in de vroege jaren '90, toen Alanis nog maar 18 was en nog niet de bekende naam die ze nu is. Hun breuk vond met name plaats net voordat de zangeres haar veelgeprezen album Jagged Little Pill in 1995 lanceerde, waardoor fans en de pers zich afvroegen of ten minste één van de nummers op de plaat (en dat zou je moeten weten!) acteur.

En dat bleek zo te zijn! Althans volgens Dave Coulier in een eerder interview met de Calgary Herald. "[Toen ik het nummer voor het eerst hoorde], zei ik: 'Wauw, dit meisje is boos.' En toen zei ik: 'Oh man, ik denk dat het Alanis is.' Ik luisterde keer op keer naar het nummer en ik zei: 'Ik denk dat ik deze persoon echt pijn heb gedaan.'" Lees verder om erachter te komen welk beroemde nummer van Alanis Morissette Dave Coulier mogelijk heeft geïnspireerd, en hoe de acteur precies doorboorde dingen samen in zijn eentje.

8 Wie is Dave Coulier?

Dave Coulier, 62, is een acteur en komiek die speelde in de geliefde comedyserie Full House als Joey Gladstone. De show, die van 1987 tot 1995 op ABC werd uitgezonden, draait om een weduwnaar (Bob Saget) die zijn drie dochters opvoedt met de hulp van zijn zwager (John Stamos) en beste jeugdvriend (Dave). Het heeft een vervolgserie Fuller House, waarin Dave, samen met Bob en John, terugkeerden om hun rollen opnieuw op te nemen. Een Netflix Original, Fuller House besloeg vijf seizoenen en verdiende een Primetime Emmy-nominatie voor uitmuntend kinderprogramma in 2019.

Naast Full House staat Dave ook bekend om zijn werk aan de Muppet Babies en The Real Ghostbusters als stemacteur. Onlangs onthulde hij in een interview dat hij bijna speelde in Saturday Night Live, maar werd gedropt omdat leidinggevenden dachten dat hij "te veel" leek op castlid Dana Carvey. "Ik heb alles in mijn appartement ingepakt… maar dan gaan er 10 dagen voorbij en ik hoor niets", zei hij. "Dus ik moest iedereen in mijn leven bellen en zeggen dat ik niet ga."

7 Met wie is Dave Coulier nu getrouwd?

Dave Coulier is getrouwd met fotograaf en producer Melissa Bring. Het paar stapte in het huwelijksbootje tijdens een ceremonie in 2014 in Montana, waar ze elkaar voor het eerst ontmoetten, in aanwezigheid van Bob Saget, John Stamos, Candace Cameron Bure en Andrea Barber, de voormalige Full House-co-sterren van de acteur.

Tijdens hun huwelijk bekende Dave aan PEOPLE dat hij niet aan trouwen dacht toen hij met Melissa uitging. "Toen ik haar voor het eerst ontmoette, zei ik: 'Kijk, ik denk niet dat ik huwelijksmateriaal ben'", vertelde Dave aan de publicatie. "Ze [heeft me nooit onder druk gezet] en ik denk dat ik daardoor nog meer wilde [voorstellen]. Als je iemand krijgt die zo begripvol is, denk je: 'Jongen, waarom trouw ik niet met deze persoon?' Het is geweldig als je met je beste vriend kunt trouwen, daar is een geweldig vertrouwen."

6 Dave Couliers romantische verleden met Alanis Morissette

In het begin van de jaren '90 ging Dave Coulier uit met zanger Alanis Morissette toen ze net 18 jaar oud was en haar stempel begon te drukken in de industrie. Het paar ontmoette elkaar in 1992, toen Alanis het volkslied zong tijdens een all-star hockeywedstrijd waarin Dave, toen 33, speelde. Ze gingen uit elkaar na een relatie van twee jaar, en het Grammy-winnende album Jagged Little Pill van Alanis werd precies het volgende uitgebracht. jaar.

Hoewel er niet veel bekend is over hun relatie, leidde de uiteindelijke breuk van Dave en Alanis tot speculaties onder fans nadat de acteur in 2008 beweerde dat hij een van de nummers in de veelgeprezen plaat van de zanger inspireerde. Dave zei tegen de Calgary Herald: "[Toen ik het nummer voor het eerst hoorde], zei ik: 'Wauw, dit meisje is boos.' En toen zei ik: 'Oh man, ik denk dat het Alanis is.' Ik luisterde keer op keer naar het nummer en zei: 'Ik denk dat ik deze persoon echt pijn heb gedaan.'"

5 Welk nummer van Alanis Morissette werd geïnspireerd door Dave Coulier?

In een recenter interview met Jim Norton en Sam Roberts van SiriusXM herhaalde Dave Coulier zijn theorie dat Alanis Morisette's hit "You Oughta Know" van haar album Jagged Little Pill voor hem was geschreven. Herinnerend aan het moment dat hij zich dit voor het eerst realiseerde, zei de Full House-aluin: "Ik rijd in Detroit en ik heb mijn radio aan, en ik hoor de haak voor 'You Oughta Know' op de radio komen. En ik heb zoiets van, wauw, dit is echt een coole haak. En dan begin ik de stem te horen. Ik heb zoiets van, wauw, dit meisje kan zingen. En ik had geen idee, weet je, dat dit het record was."

"En toen luisterde ik naar de tekst van: 'Ooh, oh nee! Oh, ik kan deze man niet zijn.'"

Dave zei dat hij daarna naar de platenwinkel ging en zijn eigen exemplaar van Jagged Little Pills kocht om te proberen het te begrijpen. "Er stonden veel bekende dingen in waar zij en ik over spraken", zei hij. "En dus begon ik ernaar te luisteren en ik dacht, hmm, ik denk dat ik deze vrouw misschien echt pijn heb gedaan."

4 Was 'You Ooughta Know' echt over Dave Coulier?

Hoewel veel fans overtuigd zijn van de theorie van Dave Coulier, vooral gezien de timing van de release van Jagged Little Pills, heeft Alanis geweigerd iets te bevestigen en vertelde hij Andy Cohen op Watch What Happens Live! in 2019: "Niet onthullend, maar ik ben geïntrigeerd door de gedachte - of door het feit - dat meer dan één persoon de eer heeft opgeëist."

"Ik denk, ik weet niet of je de eer wilt opeisen voor de persoon over wie ik 'Je moet het weten' schreef," vervolgde ze. "Er zijn ongeveer zes mensen die er de eer voor hebben gekregen en ik denk gewoon, weet je, als je de eer wilt opeisen voor een nummer waarin ik zing over iemand die een klootzak of een a-gat is, wil je misschien niet om te zeggen: 'Hé, dat ben ik!'

In 2014 vertelde Dave aan Buzzfeed dat hij niet de "a--hole" wilde zijn die "You Oughta Know" inspireerde, en zei dat de enige reden dat hij de eer kreeg voor het nummer was omdat hij hij werd moe van de media die hem aandrongen op antwoorden. "Ik vroeg Alanis: 'Ik word gebeld door de media en ze willen weten wie deze man is.' En ze zei: 'Nou, je weet dat het een heleboel mensen kunnen zijn. Maar je kunt zeggen wat je wilt,' 'herinnerde hij zich. "Dus op een keer legde ik ergens een rode loper en [de pers] droeg me gewoon naar beneden en iedereen wilde het weten, dus ik zei: 'Ja, oké, ik ben de man. Daar heb ik het gezegd.' Dus toen werd het een sneeuwbaleffect van, 'OH! Dus jij bent de man!'"

3 Zijn Dave Coulier en Alanis Morissette vrienden?

In zijn interview met Jim Norton en Sam Roberts zei Dave Coulier dat hij en Alanis Morissette, nu 48, jaren later opnieuw contact hadden nadat ze uit elkaar waren gegaan, en "dat ze niet liever had kunnen zijn."

"Ik [vertelde haar], 'Wat wil je dat ik zeg als mensen me vragen stellen over deze relatie?' En ze zei: 'Je kunt zeggen wat je wilt.' Dus ze was er heel lief voor. Ze was aardig, "voegde hij eraan toe. Om 'wat voor persoon ze is' verder uit te leggen, herinnerde Dave zich een geval waarin Alanis van Toronto naar Detroit reed om zijn zus Sharon te bezoeken, die in het ziekenhuis aan kanker stierf. "Ze reed zelfs met haar gitaar naar Detroit en zat met mijn zus liedjes te spelen en te zingen voor mijn zus in het ziekenhuis," zei hij. "Dat is het soort mens dat ze is. Dus ik heb nooit iets slechts over haar te zeggen. Ze is lief."

2 Wie is de echtgenoot van Alanis Morissette?

Alanis Morissette heeft een blijvende liefde gevonden met haar man, hiphopartiest Mario Treadway, beter bekend onder zijn artiestennaam Souleye. Het stel begon te daten in 2009 en trouwde in mei 2010 tijdens een intieme ceremonie in LA. Ze hebben nu samen drie kinderen: Ever Imre, 10; Onyx Troost, 4; en Winterbarmhartigheid, 2.

Na 12 jaar getrouwd te zijn geweest, deelde Alanis het geheim van haar gelukkige en succesvolle huwelijk met Souleye. "Flirten", zei ze, zoals geciteerd door PEOPLE. "Flirten is leuk… dates, cadeaus en complimenten. Elke keer dat hij emotioneel iets over me zegt, zoals 'Wauw, je bent echt verzorgend' of 'heel geduldig', is dat voor mij echt sexy tijd."

1 Met welke andere beroemdheid ging Dave Coulier uit?

Voordat hij uitging met Alanis Morissette, ging Dave Coulier uit met (en trouwde) met een andere beroemdheid: model en actrice Jayne Modean.

Jayne, nu net als Dave in de zestig, begon eind jaren '70 als fotomodel en verscheen op de covers van tijdschriften voordat ze zich waagde aan acteren. Ze was te zien in verschillende films, waaronder Spring Break, House II: The Second Story en Less Than Zero, evenals een handvol tv-shows. In feite was het naar verluidt op de set van Full House toen zij en Dave elkaar voor het eerst ontmoetten; Jayne speelde de rol van volwassen Michelle Tanner in seizoen 3's 19e aflevering "Those Better Not Be the Days." De twee gingen begin jaren '90 trouwen en verwelkomden een zoon, Luc (die nu 31 is en piloot). Ze scheidden toen in 1992.

Aanbevolen: