Matthew Modine is heel duidelijk over de superkrachten en het lot van Dr. Brenner over vreemde dingen

Inhoudsopgave:

Matthew Modine is heel duidelijk over de superkrachten en het lot van Dr. Brenner over vreemde dingen
Matthew Modine is heel duidelijk over de superkrachten en het lot van Dr. Brenner over vreemde dingen
Anonim

Spoilers vooruit voor Stranger Things seizoen 4Sinds Netflix's Stranger Things hebben fans zich verdiept in complottheorieën rond de overlevering van de serie. Zelfs personages zoals de vader van Mike en Nacy zijn het onderwerp geweest van een complottheorie. Maar misschien verdient geen enkel personage er meer dan Dr. Martin Brenner, ook bekend als 'Papa'.

Een van de best bewaarde geheimen van het vierde seizoen van Stranger Things was de terugkeer van Dr. Brenner nadat het bijna zeker was dat hij stierf. In een interview met Vulture onthulde acteur Matthew Modine zijn authentieke gedachten over waarom hij terugkeerde, of hij nog een keer terug zal keren, en of samenzweringstheorieën over de superhelden van zijn personage kloppen…

Waarom kwam Dr. Brenner terug uit de dood?

Na zijn vermeende overlijden in het eerste seizoen van Stranger Things waren fans geschokt toen in het vierde seizoen werd onthuld dat hij het overleefde. Maar Matthew wist altijd dat zijn karakter zou terugkeren.

"The Duffers wilden altijd dat Brenner terug zou komen. In het tweede seizoen zou hij een grote rentree voor hem maken. Zo'n show schrijven - het creatieve proces van de boog van de show en de seizoenen doorlopen - het werd duidelijk toen ze seizoen twee aan het ontwikkelen waren dat er geen plaats voor hem was. Toen was seizoen drie nogal een vertrek. Ik bedoel, ze waren in een winkelcentrum. Er was niets aan seizoen drie dat echt "Hawkins" schreeuwde. Dat was een reis naar buiten om op de plaats te komen waar Elf haar krachten zou verliezen. Was er een andere manier om haar kracht terug te krijgen dan terug te keren naar de persoon die ervoor verantwoordelijk was dat ze die kracht had?"

Is Dr. Brenner echt dood en heeft hij superkrachten?

In zijn interview met Vulture beweerde Matthew Modine dat hij het niet "overtuigend" vond dat Dr. Brenner aan het einde van seizoen vier stierf. Dit ondanks het feit dat hij is neergeschoten en voor dood is achtergelaten in de woestijn.

"Drie dingen zijn me nieuwsgierig: hoe heeft hij de Demogorgon overleefd? Hoe heeft hij er één overleefd? En wanneer Elf haar kracht probeert te gebruiken tegen Dr. Brenner nadat ze drie bewakers in de lucht heeft geblazen, dwarsboomt hij haar onverschrokken en zegt: 'Je dacht toch niet dat het zo gemakkelijk zou zijn?' Ze kon het niet op hem laten werken. Is er iets meer aan Brenner dan op het eerste gezicht lijkt?"

Er is op het internet altijd al zoemend geweest dat Dr. Brenner eigenlijk een begaafd persoon is, net als zijn kinderen. Toen Vulture hem ernaar vroeg, zei Matthew: "Ja. Ik wil niet geloven dat het voorbij is, want ik hou van de Duffers. Ik wil niet geloven dat het voorbij is, want ik kan niet wachten om met Millie te werken [Bobby Brown] weer."

Wil Matthew Modine terugkeren voor Stranger Things seizoen 5?

Terwijl fans speculeren dat Matthew Modine zal terugkeren voor het vijfde en laatste seizoen van de populaire Netflix-show, weten ze niet precies of Matthew zelf wil terugkeren. Maar in zijn interview met Vulture verduidelijkte Matthew dat. Hij legde uit dat als hij uiteindelijk terugkeert, hij een afsluiting wil vinden tussen zijn personage Elf, Kali en zelfs Vecna (ook bekend als One).

"Het zou dat moment zijn waarop ze Brenner vergeven en hem hun genade schenken. Ik moet denken aan de film Full Metal Jacket, wanneer mijn personage, Joker, de trekker overha alt. Aan het einde van de film, Joker staat over een jong Vietnamees meisje heen dat hem smeekt om een einde aan haar leven te maken, omdat ze zoveel pijn heeft en doodbloedt. Ze is net neergeschoten door een paar andere mariniers. Hij zegt: 'We kunnen haar hier niet achterlaten.' En de andere jongens zeggen: "Als je haar wilt vermoorden, ga je gang. Dood haar." Joker wordt geconfronteerd met deze existentiële beslissing. Wat gaat hij doen? Hij neemt een besluit om een einde aan haar leven te maken. Dat is de gruwel van oorlog. En de gruwel van wat Brenner deed, is het accepteren en begrijpen van zijn schuld aan de dood van al die kinderen vanwege wat Eén deed,' legde Matthew uit aan Vulture. 'Genade is het vermogen om te vergeven. In deze wereld waarin we leven - deze annuleercultuur - die zo snel oordeelt over andere mensen en mensen veroordeelt voor fouten die ze in hun leven hebben gemaakt, denk ik dat de kracht van vergeving en de schoonheid van genade twee van de meest krachtige zijn dingen in het universum."

Matthew ging verder met te zeggen: "Dus als Elf en Kali, of gewoon Elf, hem zouden vergeven en hem wegstuurden, zou hij de resterende dagen van zijn leven doorbrengen in de wetenschap dat hem vergeven was, maar de verantwoordelijkheid moeten aanvaarden voor wat dat deed hij."

In zijn gedachten is Dr. Brenner eigenlijk een zeer moreel persoon die, diep van binnen, volledig begrijpt dat wat hij die kinderen aandeed afschuwelijk was. Mocht hij terugkeren voor het laatste seizoen, dan wil Matthew dat dat echt wordt besproken en dat Dr. Brenner het volledig erkent.

Aanbevolen: