Thor: The Dark World moest een totaal andere film zijn

Inhoudsopgave:

Thor: The Dark World moest een totaal andere film zijn
Thor: The Dark World moest een totaal andere film zijn
Anonim

De MCU is de thuisbasis van de populairste helden van het grootste scherm en heeft bereikt wat vele anderen hebben geprobeerd. De franchise bevindt zich in fase vier, en hoewel het tot nu toe niet verbonden voelt, is het allemaal aan het bouwen om een groots evenement af te wenden dat de franchise voor altijd zal hervormen.

Thor is een steunpilaar sinds Phase One, en hoewel zijn films niet altijd geweldig zijn, houden fans oprecht van de God of Thunder.

Thor's tweede film, The Dark World, was kritisch een teleurstelling, maar de film was bedoeld om er op een gegeven moment heel anders uit te zien. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

Thor heeft 4 Marvel-films

In 2011 maakte Thor zijn weg naar het grote scherm en begon de tijd van God of Thunder in de MCU. Hij was geplaagd in een vorige film, en eindelijk zou dit geliefde personage zijn plaats in het Avengers Initiative verdienen.

Chris Hemsoworth, die toen nog een onbekende was, werd gecast als Thor. Er waren een aantal solide artiesten voor de rol, waaronder Tom Hiddleston, die Loki speelde in de film. Ondanks de concurrentie wist Hemsworth het optreden te pakken te krijgen en hij heeft geweldig werk verricht met het personage.

Thors eerste film was een succes en plotseling was hij een factor in de toekomst van de MCU.

Het jaar daarop verscheen Thor in The Avengers, de film die de wereld liet zien dat de MCU meer was dan alleen een smaak van de week. Vanaf dat moment was Thor betrokken bij alle grootste team-upsfilms van de franchise.

Tot op heden is de God of Thunder het enige MCU-personage dat vier solo-uitjes heeft gehad. Zijn meest recente, Love and Thunder, maakte onlangs zijn debuut op het grote scherm.

Thor is nu geliefd, maar het personage heeft een aantal ongelijke films gehad, waaronder zijn tweede solo-avontuur.

'Thor: The Dark World' was een kritieke misfire

2013's Thor: The Dark World blijft een van de laagste aanbiedingen van Marvel, ondanks het feit dat ze solide nummers naar beneden halen aan de kassa en fans kennis laten maken met de Reality Stone.

De foto, het tweede solo-uitje van Hemsworth als de God van de donder, heeft bijna $ 650 miljoen opgebracht. Dat gezegd hebbende, de film werd slecht ontvangen, vooral in vergelijking met andere Marvel-aanbiedingen uit dezelfde tijd.

Het heeft een 66% met critici op Rotten Tomatoes en een 75% met fans. Dit plaatst het op de 28e overall op de MCU-classificatielijst.

Helaas waren er veel problemen om deze film van de grond te krijgen. Patty Jenkins, de briljante regisseur achter Wonder Woman, was oorspronkelijk de regisseur van het project. Jenkins had echter niet het gevoel dat ze veel met het script kon doen en ging door.

Enter Alan Taylor, die aan shows als Mad Men, The Sopranos en Game of Thrones had gewerkt.

"[Marvel-president] Kevin Feige was altijd slim om te kijken naar wat wel en niet werkte in de laatste iteratie en probeerde daar van uit te gaan. Dus ik kwam binnen om 'er wat Game of Thrones aan te brengen', ' " zei Taylor.

Taylor voltooide de film, die een teleurstelling bleef toen hij eindelijk in de bioscoop verscheen. Op een gegeven moment zou de film er echter heel anders uitzien, maar inmenging speelde een rol bij het vormgeven van de film die fans te zien kregen.

Het zou er heel anders uitzien

In een interview sprak regisseur Alan Taylor over enkele elementen van de film die hij oorspronkelijk had gebruikt.

Volgens Taylor: "De versie waarmee ik was begonnen, had meer kinderlijke verwondering; er was deze beeldspraak van kinderen, waarmee het hele ding begon … Er was een iets meer magische kwaliteit. Er waren rare dingen aan de hand terug op aarde vanwege de convergentie die sommige van deze magisch-realistische dingen mogelijk maakte. En er waren grote plotverschillen die werden omgekeerd in de snijruimte en met extra fotografie. Mensen [zoals Loki] die waren gestorven, waren niet dood. Mensen die uit elkaar waren gegaan waren weer bij elkaar. Ik denk dat ik mijn versie wel zou willen.”

Dit zou een heel andere ervaring hebben opgeleverd voor fans, die de film zelf grotendeels niet leuk vonden. Het is niet te zeggen hoe goed het zou zijn ontvangen, maar het had zeker niet slechter kunnen zijn dan wat al die jaren geleden werd aangeboden.

Thor: The Dark World had heel anders moeten zijn, maar Marvel had andere ideeën en ze vormden het tot het teleurstellende beeld dat de fans zagen. Het is een klassiek voorbeeld van studio-interferentie die een project belemmert in plaats van helpt.

Aanbevolen: