Jennifer Lopez gaf toe dat ze in de jaren '90 stilletjes 'haar verstand aan het verliezen was

Inhoudsopgave:

Jennifer Lopez gaf toe dat ze in de jaren '90 stilletjes 'haar verstand aan het verliezen was
Jennifer Lopez gaf toe dat ze in de jaren '90 stilletjes 'haar verstand aan het verliezen was
Anonim

Jennifer Lopez is een van die sterren waar niemand over kan stoppen en dat is begrijpelijk. Je zou kunnen zeggen dat ze het OG multi-hyphenate is, omdat ze het grootste deel van haar carrière een danseres, zangeres, actrice en producer is geweest. Na haar bescheiden begin in de Bronx was Lopez doorgegaan met het bereiken van wereldwijde sterrenkracht waar andere beroemdheden alleen maar van kunnen dromen.

Het blijkt echter dat het succes van Lopez al vroeg een prijs had. Al dat harde werk dat ze had gedaan, eiste uiteindelijk zijn tol van haar algehele gezondheid en welzijn.

In de jaren 90 ging Jennifer Lopez van achtergronddanseres naar Hollywood-ster

Jaren voordat Lopez wereldwijd bekend werd als J. Lo, werkte ze als achtergronddanseres in de comedy-schetsshow In Living Color begin jaren 90. Daar verscheen Lopez als een van de Fly Girls, net als Dancing with the Stars-jurylid Carrie Inaba en actrice Sasha Alexander.

Slechts een paar jaar later werd Lopez gecast om de overleden Mexicaans-Amerikaanse zangeres Selena Quintanilla Pérez te spelen in de biopic Selena uit 1997. Tijdens de audities versloeg de actrice/zangeres duizenden andere hoopvolle kandidaten voor de rol (waaronder actrice Danielle Camastra die erg op Selena leek). En het bleek dat niemand minder dan Selena's moeder, Marcella Ofelia Quintanilla, besloot de rol aan Lopez te geven.

"Ik herinner me dat Marcella naar adem snakte en zei: 'Oh, ze danst net als Selena'", zei Gregory Nava, de regisseur van de film. "En we gingen, 'zij is het. Zij is de ware.' Ze heeft het talent, de gana's [verlangen] en de passie om de geest van die mooie jonge vrouw echt te kanaliseren.”

Kort daarna veroverde Lopez de wereld stormenderhand, bracht hij hits uit en speelde hij in films als Anaconda, Out of Sight, The Wedding Planner, Maid in Manhattan en vele anderen. Van buiten zag ze er niet te stoppen uit. Buiten het medeweten van velen echter, had het jongleren met meerdere projecten en rollen uiteindelijk invloed op de gezondheid van Lopez, waardoor de zanger gedwongen werd alles opnieuw te evalueren.

Terwijl ze beroemd werd, dacht Jennifer Lopez 'dat ik mijn verstand aan het verliezen was …'

Gedurende haar carrière heeft Lopez altijd alles 100 procent gegeven, en het is precies deze werkfilosofie die de zangeres een gezondheidsangst bezorgde toen ze in de jaren 90 beroemd werd. "Mijn bewaker op de set kwam binnen en haalde me op en reed me naar de dokter", herinnert Lopez zich in haar nieuwsbrief On the JLo. "Tegen de tijd dat ik daar aankwam, kon ik tenminste weer praten, en ik was zo doodsbang dat ik dacht dat ik gek werd."

Destijds herinnerde de zangeres zich dat ze lange dagen maakte terwijl ze zowel muziek als films nastreefde."Er was een tijd in mijn leven dat ik 3 tot 5 uur per nacht sliep", schreef Lopez. “Ik zou de hele dag op de set zijn en de hele nacht in de studio en in de weekenden junkets doen en video's opnemen. Ik was achter in de twintig en dacht dat ik onoverwinnelijk was.” Niet lang daarna kwam de zangeres tot het besef dat ze dat niet was.

Zoals Lopez zich herinnerde, "ging ze van zich volkomen normaal voelen naar nadenken over wat ik die dag moest doen, en ineens had ik het gevoel dat ik me niet kon bewegen. Ik was helemaal bevroren.” Ze herinnerde zich ook dat ze "niet duidelijk kon zien" omdat haar fysieke symptomen "me bang begonnen te maken en de angst zichzelf verergerde." Lopez voegde toe: "Nu weet ik dat het een klassieke paniekaanval was die werd veroorzaakt door uitputting, maar ik had op dat moment zelfs nog nooit van de term gehoord." Toen wist ze dat er dingen moesten veranderen en de dokter die ze haastte om te zien was een enorme hulp.

Jennifer besloot professionele hulp te zoeken

“Ik vroeg de dokter of ik gek aan het worden was. Hij zei: 'Nee, je bent niet gek'", herinnert Lopez zich. "' Je hebt slaap nodig … krijg 7 tot 9 uur slaap per nacht, drink geen cafeïne en zorg ervoor dat je je workouts krijgt als je zoveel werk gaat doen.'" Dat was ook het moment waarop de zangeres besefte het belang van zelfzorg en sindsdien is ze vastbesloten om "een heel gezond en evenwichtig leven te leiden", terwijl ze een filosofie omarmde die "pro-living versus anti-aging" gaat.

In de loop der jaren heeft Lopez zich gecommitteerd aan een actieve levensstijl en haar dag te beginnen met een training voor iets anders. "Ik vind het niet leuk om het later te doen," legde ze uit. "Het is moeilijker om daar te komen als mijn dag al bezig is."

Lopez houdt er ook van om dingen door elkaar te halen, wat betreft lichaamsbeweging. "Als ik in New York ben, train ik met David Kirsch - hij is een geweldige trainer", zei de zanger. “Als ik in L. A. ben, werk ik met Tracy Anderson. Ze hebben twee totaal verschillende benaderingen. Ik wissel het graag af met mijn lichaam.”

Aan de andere kant snijdt Lopez niet echt iets uit haar dieet, hoewel ze nooit te veel eet. “Ik eet nog steeds een deel van het voedsel waar ik van hou, maar met mate. Ik beroof mezelf niet. Dat gezegd hebbende, geeft de zanger de voorkeur aan fruit en groenten boven junkfood.

Ondertussen is Lopez onlangs ook 52 geworden en ze voelt zich geweldig. "Ik merk dat ik elk jaar groei en beter word, en dat is opwindend."

Aanbevolen: