Matthew Lewis heeft geen verlangen om terug te keren naar Harry Potter (tenzij het geld 'juist' is)

Inhoudsopgave:

Matthew Lewis heeft geen verlangen om terug te keren naar Harry Potter (tenzij het geld 'juist' is)
Matthew Lewis heeft geen verlangen om terug te keren naar Harry Potter (tenzij het geld 'juist' is)
Anonim

Jaren nadat de Harry Potter-franchise zijn laatste film uitbracht, blijft de fandom voor de tovenaarswereld sterk. En hoewel Warner Bros. dit opvolgde met de Fantastic Beasts-franchise, zouden velen beweren dat het nog steeds niet hetzelfde is, vooral wanneer de prequel-films niet zo goed zijn ontvangen als het origineel.

De afgelopen jaren is er ook veel gesproken over het doen van een Harry Potter-reboot (fans hebben zelfs een vervolgfilm voorgesteld als Harry van Daniel Radcliffe al in de veertig is). Op dit moment is echter niets zeker.

Dat gezegd hebbende, Matthew Lewis, die de beroemde jonge tovenaar Neville Longbottom speelde, lijkt gemengde gevoelens te hebben over het opnieuw opnemen van zijn rol. Dat gezegd hebbende, misschien doet hij het alleen voor de juiste prijs.

Matthew Lewis hoopte alleen op een 'Walk on Part' in Harry Potter

Lewis acteert al sinds zijn vijfde professioneel en was gewend om audities te doen tegen de tijd dat het castingteam van Harry Potter zijn stad binnenkwam. Toch besloot hij realistisch te zijn, wetende dat duizenden mensen geïnteresseerd zouden zijn om de rol te krijgen. En dus kwam hij binnen met lage verwachtingen.

“Het was een open auditie in het Queens Hotel in Leeds. Ik wilde er gewoon op de een of andere manier bij betrokken zijn en hoopte dat ik het geluk zou hebben om een stukje mee te lopen, 'herinnerde Lewis zich. "Meestal hoor je bij auditie voor tv binnen een paar dagen of je geslaagd bent, dus toen het telefoontje niet doorkwam, dacht ik 'volgende keer meer geluk'."

Twee maanden later hoorde de acteur echter wel terug. Het was toen dat Lewis werd gevraagd om naar Londen te gaan om regisseur Christopher Columbus te ontmoeten. Hij was ook opgetogen toen hij hoorde dat ze hem vroegen om auditie te doen voor het personage Neville.

“Het was spannend! Ik wist alles over Neville, omdat ik de boeken had gelezen, 'zei Lewis. "Dus ik ging voor de auditie en ik kreeg de rol."

Matthew is verder gegaan sinds de laatste Harry Potter-film

Lewis' Neville zou een van de meest herkenbare personages in de Harry Potter-films worden. Hij is ook een van degenen die zijn gebleven tot de laatste aflevering, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. Sindsdien heeft Lewis zijn aandacht echter ergens anders op gericht.

Kort daarna voegde Lewis zich bij de cast van de Britse komedie The Syndicate. Later speelde hij ook met Emilia Clarke en Sam Claflin in het romantische drama Me Before You, waar hij Clarke's vriend speelde. Meer recentelijk kreeg Lewis ook een hoofdrol in de Britse serie All Creatures Great and Small.

En hoewel Lewis niet zeker wist of hij het personage van aristocraat Hugh Hulton in de serie zou kunnen spelen. Regisseur Brian Percival, die bekend staat om zijn werk aan Downton Abbey, wist echter dat de acteur vanaf het begin perfect was.

"Ik cast graag acteurs die zich op een echte en tastbare manier kunnen verhouden tot de personages die ze spelen", legt Percival uit. "Hugh moet een natuurlijk zelfvertrouwen hebben dat voortkomt uit voorrecht, en Matthew heeft dat ongelooflijk goed bereikt."

Lewis wil niet graag terugkeren om Neville te spelen

Het antwoord op deze vraag is nogal ingewikkeld. Aan de ene kant lijkt het erop dat Lewis de franchise al heeft verlaten. 'Ik kan niet bekennen dat ik er serieus over heb nagedacht. Ik weet het niet… ik heb geen zin om het te doen, laten we het zo zeggen', zei de acteur onlangs zelfs in een interview.

Lewis zou echter ook niet per se een salaris weigeren. "Alsof er natuurlijk veel, veel factoren zijn als het gaat om het al dan niet aannemen van een baan… Ik bedoel, laten we eerlijk zijn," legde hij uit. “We kunnen beweren dat we de hele dag artiesten zijn, maar we zijn gewoon professionals. En als het geld goed is, zullen we waarschijnlijk veel dingen doen.”

Dat gezegd hebbende, als Lewis ooit weer een toverstok gaat gebruiken, zullen er een aantal voorwaarden aan verbonden zijn. "In termen van terug willen gaan naar dat personage, zou ik echt moeten zeggen … dit ben ik aan het speculeren … als ze hypothetisch zouden doen, zou ik moeten lezen … ", legde de acteur uit. "Ik zou alles moeten lezen…"

Komt Neville Longbottom terug naar het grote scherm?

Aan het einde van Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2 overleeft Marcel de Slag om Zweinstein. In het boek keert hij later ook terug naar Zweinstein, waar hij professor Kruidenkunde wordt, dus het zou zeker logisch zijn om het personage op te nemen als er een vervolg op Relieken van de Dood zou komen.

Dat gezegd hebbende, is Lewis zich er terdege van bewust dat elk gepraat over een Harry Potter-serie meer speculatie is dan iets anders. “Het is waarschijnlijk b. Ik ben er vrij zeker van dat het b is,' merkte hij op. Dat gezegd hebbende, begrijpt hij wel waarom dit soort geruchten zich snel verspreidden. “Het is groot nieuws. Het is globaal. Het is overal', zei Lewis. "Het is viraal omdat het Harry Potter is."

Ondertussen is All Creatures Great and Small al met twee seizoenen verlengd. Het is echter onduidelijk of Lewis zal terugkeren.

Aanbevolen: