The Grey Man is een meest bekeken Netflix-functie, maar wat zeggen critici?

Inhoudsopgave:

The Grey Man is een meest bekeken Netflix-functie, maar wat zeggen critici?
The Grey Man is een meest bekeken Netflix-functie, maar wat zeggen critici?
Anonim

Netflix is zeker dol op het samenstellen van een met sterren bezaaid filmensemble en de nieuwste actiefilm, The Grey Man, is daarop geen uitzondering. Aangeprezen als een van de duurste producties van de streamer tot nu toe, bevat de film een cast met onder meer Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Regé-Jean Page, Alfre Woodard, Jessica Henwick en Billy Bob Thornton.

Achter de schermen pronkt The Grey Man ook met een zeer getalenteerde groep ervaren filmmakers met Marvel-veteranen Joe en Anthony Russo die zowel regisseurs als producenten zijn. De mannen worden ook vergezeld door Avengers: Infinity War en Endgame-schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely.

The Grey Man heeft veel grote namen aan zich verbonden. Maar is dat genoeg om de critici te verbazen?

The Grey Man is een spionagethriller met negen grote actiescènes

Gebaseerd op een gelijknamige roman van Mark Greaney, vertelt deze spionagethriller het verhaal van een CIA-activum met de bijnaam Six (Gosling) die wordt opgejaagd door het bureau nadat hij in het bezit is gekomen van belastend bewijsmateriaal tegen de CIA-chef Carmichael (Pagina).

De jacht wordt ook intenser nadat Carmichael psychopaat-moordenaar Lloyd Hansen (Evans) erop uitstuurt om zijn vermeende schurkenstaat achterna te gaan als De Armas, die CIA-agent Dani Miranda (een nieuw geschreven personage) speelt, probeert ook eerder bij Six te komen Lloyd wel.

In de film jaagt Lloyd uiteindelijk op Six over de hele wereld, wat leidt tot enkele van de grootste actiescènes die de gebroeders Russo ooit hebben gedaan.

“Het is behoorlijk intens, ja. Het heeft ons bijna vermoord, 'legde Joe uit. “Er is een choreografie op Cirque du Soleil-niveau gaande. Mensen stoten elkaar met een zeer hoge snelheid uit, en als iemand een centimeter mist, heeft iemand een gebroken kaak. Het vereist een ongelooflijke precisie en veel training.”

Natuurlijk staat Gosling centraal, die ook dol is op het idee dat Six in niets lijkt op de beruchte 007.

“Hij heeft geen romantische ideeën om James Bond te zijn. Hij zou liever thuis zijn om deze film op Netflix te kijken, net als de rest van ons, 'merkte de acteur op. "Hij wordt gedwongen om dit te doen, en zijn keuzes zijn sterven in de gevangenis of sterven als spion."

En hoewel Gosling tijdens de film veel vecht, krijgt de Armas ook af en toe een stukje van de actie. "Ze is zo grappig, en ze is ook geweldig in de actie", zei Gosling over zijn tegenspeler. "Bovendien redt ze mijn leven hier zo vaak mee."

Ondertussen zouden fans ook opmerken dat de Russo's opzettelijk Evans in deze film hebben gebracht om Lloyd te spelen, wat betekende dat ze wijzigingen moesten aanbrengen in de manier waarop het personage in de film zou worden getoond.

“Lloyd is een iets ander personage. Hij kan meer dan hij in het boek was. Je laat Chris Evans Lloyd spelen, dan wil je niet dat Lloyd in kamers aan de telefoon zit en met mensen praat, legde Joe uit.

“Je wilt dat hij daadwerkelijk actief is in de wereld en een ander achtergrondverhaal heeft dan het personage in het boek.”

Wat zeggen critici over de grijze man?

Ondanks alle grote namen en grote actiescènes, lijkt het erop dat The Grey Man plat ligt bij de critici. Tot nu toe heeft de film een score van 48% gekregen van Rotten Tomatoes, wat een duidelijke indicatie is dat critici nogal teleurgesteld zijn.

ABC News' Peter Travers wees erop dat de film "meer dan goed genoeg" had moeten zijn gezien het gerapporteerde budget van $ 200 miljoen. Mark Feeney van Boston Globe zegt dat de film "steeds meer moe" aanvoelde naarmate hij vorderde. “Al dat vuurgevecht, al dat reizen, al dat gegrinnik van Lloyd: Alles wordt een beetje… veel.”

Tegelijkertijd beschreef RogerEbert.com's Brian Tallerico de film als "zo programmatisch saai."

Dat gezegd hebbende, sommige critici hebben de film meer fatsoenlijke recensies gegeven. James Luxford van BBC.com wees er bijvoorbeeld op dat The Grey Man "profiteert van twee geweldige sterren die veel charisma in hun rollen brengen", terwijl Randy Myers van San Jose Mercury News zegt dat de film, hoewel niet goed, leuk is.

Evenzo zei Adam Graham van Detroit News dat The Grey Man niet 'serieus bedoeld is; dit is pure zomerse escapistische kost waarbij de kwinkslagen met dezelfde frequentie ratelen als het machinegeweer. Rat-a-tat, laat ze maar komen.'

The Grey Man is een meest bekeken Netflix-productie

Ondanks wat de critici hebben gezegd, is The Grey Man momenteel een van de meest bekeken films op Netflix, zozeer zelfs dat de streamer al groen licht heeft gegeven voor een vervolg. Dat is zeker goed nieuws voor de Russo's die hopen een heel Gray Man-universum te bouwen.“Mark Greaney heeft een hele reeks prachtige boeken geschreven waaruit we kunnen putten. Ik kan niet te specifiek worden over waar we het personage in de volgende film zien gaan, omdat het zo vroeg is…, "legde Anthony uit. “Het hebben van een heleboel interessante personages creëert veel mogelijkheden in termen van waar je naartoe gaat in toekomstige verhalen, omdat er zoveel boeiende personages worden gespeeld door zoveel boeiende acteurs en ze zijn allemaal de moeite waard om verder te onderzoeken. Dus ik zal zeggen dat we dit zeker zien als een verhalend universum, en we kijken erg uit naar de verschillende iteraties daarvan." Een spin-off is ook in de maak.

Aanbevolen: