Wat volgt er voor Sam Heughan na Outlander?

Inhoudsopgave:

Wat volgt er voor Sam Heughan na Outlander?
Wat volgt er voor Sam Heughan na Outlander?
Anonim

Sam Heughan werd snel beroemd na de rol van de Schotse soldaat Jamie Fraser in de populaire Starz-serie Outlander. Outlander is gebaseerd op een fantasy-boekenreeks van Diana Gabaldon en vertelt het verhaal van een verpleegster genaamd Claire Beauchamp die verliefd wordt op het personage van Heughan nadat ze merkt dat ze reist tussen haar huidige tijd in 1945 en 1743.

Gedurende de hele serie kreeg de show veel lovende kritieken en vier Emmy-knikken. En hoewel het onduidelijk is of de komende zevende serie de laatste van de show zal zijn, lijkt het erop dat Heughan al verder in de toekomst kijkt. Na een recente verschijning in een Britse serie, kunnen fans de acteur ook in minstens twee aankomende films verwachten.

Sam Heughan weet hoe Outlander zal eindigen

Hoewel Starz misschien niets definitiefs heeft gezegd over de toekomst van de show na seizoen 7, suggereert Gabaldon zelf misschien dat het einde nabij is.

"Ik ben verbaasd en blij dat het zeven seizoenen heeft gelopen", zei ze. “We hebben gesprekken gehad met showrunners over mogelijke eindes. Maar we zullen het pas weten als we verder zijn op de weg.”

Gabaldon voegde er later ook aan toe: "Het komt zelden voor dat een hitserie zo lang duurt."

Dat gezegd hebbende, maakte de auteur ook duidelijk dat het "geweldig" zou zijn als de show zou worden opgepakt voor seizoen 8. Anders zouden ze gewoon moeten werken met wat ze hebben.

"Als we geen seizoen acht krijgen, dan zijn de zeven die we hebben echt goed, en we kunnen een redelijk einde bedenken als dat het geval zou zijn", legde Gabaldon uit.

Wat Heughan betreft, het lijkt erop dat de acteur al weet wat er met hem en Claire zou gebeuren, ongeacht of de show eindigt met zeven of acht seizoenen.

"Diana Gabaldon heeft me echt onthuld hoe het allemaal gaat eindigen", legde de acteur uit. “Ze e-mailde me al heel vroeg de laatste paar pagina's van wat het laatste boek zal zijn, ik denk in de eerste paar weken van de opnames en niemand anders heeft dat volgens mij gezien, behalve een andere exec-producent. Zelfs Caitríona heeft het niet gezien en ik ben tot geheimhouding verplicht.'

Wat volgt er voor Sam Heughan na Outlander?

De acteur is misschien bezig met het filmen van het laatste seizoen van Outlander, maar hij is ook bezig met verschillende andere projecten tegelijkertijd. Zo speelde Heughan onlangs een slechte agent in de Channel 4-thriller Suspect.

"Het is leuk om niet altijd de goede man te zijn - Jamie Fraser is de koning van de mannen, dus het is leuk om iets anders te spelen", zei Heughan over de rol. "Mijn achtergrond is theater, dus ik vind het leuk om mezelf uit te rekken en verschillende rollen te spelen."

Later kunnen fans ook uitkijken naar Heughan in het komende comedy-drama It's All Coming Back to Me, waarin ook Priyanka Chopra Jonas, Celia Imrie en zangeres Céline Dion te zien zijn. "Het is een leuk, hartverwarmend script", zei Heughan over de film.

“Bij comedy dacht ik: kan ik dit? Ik denk dat het bewijs in de pudding zal zitten, maar ik geniet echt van die kant ervan; een beetje dwaasheid.”

Tegelijkertijd kan hij het niet helpen, maar gutsen over Dion wiens hit in wezen de inspiratie voor de film is. "Ze zou nu je favoriete zangeres en actrice kunnen worden, omdat het, denk ik, haar eerste keer is dat ze in een film acteert en ze is zo goed", zei Heughan over de zangeres tijdens The Kelly Clarkson Show.

“Ze is echt grappig. Ze speelt zichzelf, maar ze is echt goed. En ze leverde ook veel muziek voor de film.”

Intussen, als Outlander eindigt met seizoen 7, verwacht Heughan dan terug te keren voor de komende Outlander-prequel? “Alles wat ik je kan vertellen is dat ik er niet in zit, zoals Jamie er niet in zit! Ik geloof dat het een prequel is die zich richt op Jamie's ouders toen ze jonger waren, dus ik denk dat je op een gegeven moment een jonge versie van hem zult zien, 'legde de acteur uit.

“Maar ik denk dat ik nu misschien een beetje te oud ben om de jonge Jamie te spelen! Ik zou misschien zijn vader kunnen spelen, of een flashforward? Het is tenslotte tijdreizen.

Naast zijn aankomende twee films, heeft Heughan ook de hoop om zijn naam eindelijk toe te voegen aan de lange lijst van James Bond-acteurs wiens namen nu synoniem zijn met legendes. De acteur probeerde ooit de rol van 007 uit, maar het lukte niet helemaal.

"Ik werd erbij geroepen toen ze Bond 21 aan het doen waren, dus voordat ze Daniel [Craig] weer hadden", onthulde de acteur. En nu, een aantal jaren later, wil Heughan het nog een keer proberen.

“Ik heb geen idee en ik denk dat iedereen ze altijd probeert te raden. Maar ik vind de rol fantastisch, en ik zou graag mijn oversized hoed weer in de ring gooien als dat zo is! Het zou leuk zijn om weer een Schotse Bond te zien.”

Aanbevolen: