Emma Watson verliet bijna Harry Potter vanwege dit moment achter de schermen

Inhoudsopgave:

Emma Watson verliet bijna Harry Potter vanwege dit moment achter de schermen
Emma Watson verliet bijna Harry Potter vanwege dit moment achter de schermen
Anonim

Emma Watson's acteertalent is net zo onbetwistbaar als haar verbluffende uiterlijk. De 32-jarige speelde in tal van goed presterende producties sinds ze haar debuut maakte op Harry Potter and the Sorcerer's Stone, waaronder Beauty and the Beast, Little Women en Noah. Ondanks haar enorme repertoire is het praktisch onmogelijk om Watson uit de Harry Potter-franchise te halen.

Watsons vertolking van de ingenieuze heks Hermelien Griffel was zo cruciaal voor de franchise dat de meeste fans het onmogelijk zouden vinden om de films zonder haar voor te stellen.

Schokkend genoeg overwoog de productieve acteur op een gegeven moment de rol op te geven. Dit is waarom Watson de franchise wilde verlaten die haar tot een van de meest gewilde actrices in Hollywood maakte.

Emma Watson verliet bijna Harry Potter na het filmen van Harry Potter en de Vuurbeker

Emma Watson moet dolgelukkig zijn geweest nadat ze een cruciale rol had gespeeld in Harry Potter and the Sorcerer's Stone, de eerste van vele zeer succesvolle films in de Harry Potter-franchise. Echter, na deelname aan drie van dergelijke films, begon Watson haar toekomst in de franchise in twijfel te trekken.

Watson deelde haar redenen om te vertrekken tijdens een segment van de HBO Max-special, Harry Potter: Return to Hogwarts. "Ik denk dat ik bang was", zei ze. "Ik weet niet of je ooit het gevoel hebt gehad dat het een keerpunt bereikte waar je dacht: 'Dit is nu een beetje voor altijd.'"

Watson herinnerde zich ook dat ze een dagboekaantekening had gevonden die op dat moment met haar gemoedstoestand sprak. 'Ik vond wel een dagboekaantekening die leek op, hmmm. Ik kon zien dat ik soms eenzaam was.”

Terwijl Watsons medespeler Tom Felton, die de beruchte Draco Malfidus vertolkte, herinnerde aan zijn eigen ervaring op de set, toonde hij zijn empathie voor Watsons hachelijke situatie."Mensen vergeten zeker wat ze op zich heeft genomen en hoe gracieus ze het deed", zei hij. “Dan [Radcliffe] en Rupert [Grint], ze hadden elkaar. Ik had mijn trawanten, terwijl Emma niet alleen jonger was, ze was alleen.”

In een interview in 2013 met The Hollywood Reporter onthulde producer David Heyman dat Watson misschien de franchise had willen verlaten om zich op school te concentreren. "Emma, in het bijzonder, was behoorlijk academisch en was erg enthousiast in [het] streven naar scholing en worstelen, een beetje meer dan de anderen."

Emma Watson was niet de enige Harry Potter-ster die overwoog de franchise te verlaten

Verbazingwekkend genoeg was Emma Watson niet het enige lid van het beroemde Harry Potter-trio dat overwoog de franchise te verlaten.

Tijdens de HBO-special onthulde Rupert Grint, die zijn filmdebuut maakte als Ron Wemel in de franchise, het volgende: "Ik had zulke momenten de hele tijd door. hoe het leven eruit zou zien als ik ermee stopte, maar we hebben er nooit echt over gesproken. Ik denk dat we er gewoon in ons eigen tempo doorheen gingen. We waren op dat moment een beetje in het moment. Het kwam gewoon niet bij ons op dat we allemaal dezelfde gevoelens hadden."

Daniel Radcliffe herhaalde soortgelijke gevoelens in een interview met The Guardian. "Bij de derde film, dacht ik, als er een tijd is om eruit te komen, is het nu; er is nog genoeg tijd voor een andere acteur om binnen te komen en zich te vestigen."

Helaas heeft het trio deze verwarrende gedachten niet met elkaar besproken. "We hebben er nooit over gesproken in de film, omdat we allemaal nog maar kinderen waren", gaf Radcliffe toe tijdens de HBO-special. "Als 14-jarige jongen zou ik me nooit omdraaien naar een andere 14-jarige en zoals, 'Hé, hoe gaat het? Zoals, is alles in orde?'”

Waarom Emma Watson besloot de Harry Potter-franchise niet te verlaten

Ondanks dat Emma Watson op het punt stond te stoppen, besloot ze in nog vier Harry Potter-afleveringen te verschijnen. Het bleek dat een stortvloed aan steun van de Harry Potter-fandom haar uiteindelijk overtuigde om het idee om te stoppen op te geven. "Niemand hoefde me te overtuigen om het door te zetten", herinnerde Watson zich tijdens de HBO-special. “De fans wilden echt dat we zouden slagen, en we stonden allemaal echt achter elkaar. Hoe geweldig is dat?”

Volgens producer David Heyman deed het Harry Potter-productieteam ook weloverwogen pogingen om Watson in de iconische rol te behouden. “We moesten rekening houden met haar behoeften en hoe belangrijk school voor haar was. En je moet luisteren. In onze positie dicteer je niet, je luistert. Tegelijkertijd is het een kantelpunt en werkt het binnen een kader. Ik had veel respect voor haar en moedigde haar aan. Ze is erg slim, was altijd al, en enorm intelligent.'"

Wat Radcliffe betreft, de sensatie om deel te nemen aan een van de meest gevierde franchises ter wereld was genoeg om de gedachte aan stoppen te verdrijven. "Uiteindelijk besloot ik dat ik veel te veel plezier had", vertelde hij aan The Guardian."En eigenlijk zijn er niet veel geweldige rollen voor tienerjongens, zeker niet zo goed als Harry Potter."

Aanbevolen: