Wat is er gebeurd tussen Usher en T-Pain?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd tussen Usher en T-Pain?
Wat is er gebeurd tussen Usher en T-Pain?
Anonim

In 2021 onthulde T-Pain op Netflix's This Is Pop dat Usher hem de schuld gaf van het verpesten van muziek. Tijdens de tweede aflevering, genaamd Auto-Tune, onthulde de rapper het echte verhaal achter zijn gebruik van de toonhoogtecorrector - van het zoeken naar de software tot het omgaan met wereldwijde speling en op een gegeven moment stoppen met muziek. Dit is wat er echt is gebeurd met de carrière van de Buy U a Drank hitmaker.

Waarom kreeg T-Pain veel haat?

In 2014 publiceerde de New Yorker een artikel genaamd The Sadness of T-Pain. Daar traceerde journalist Leon Neyfakh het verzet tegen de artiest naar Jay-Z's diss-track uit 2009, D. O. A. (Dood van Auto-Tune). Het was "bedoeld om een grens te trekken tussen de zogenaamde 'echte' hiphop en poppy soft stuff; het inspireerde fans om 'F--k T-Pain!' te zingen. tijdens live optredens", schreef Neyfakh. De zanger van de barman denkt echter niet dat dit de oorzaak is van alle haat.

"Wat de terugslag begon, zoals T-Pain het ziet, was niet de Jay Z diss, maar veeleer zoveel meedogenloos kreupele artiesten (Ke$ha, de Black Eyed Peas) die werden verplaatst om Auto- Stem een werveling af nadat Rappa Ternt Sanga [het debuutalbum van T-Pain] uitkwam", legde de journalist uit. "Al snel gebruikte iedereen Auto-Tune; luisteraars werden er gewoon ziek van en hij werd een martelaar omdat hij de trend had beïnvloed." De kritiek eiste ook een negatieve invloed op de geestelijke gezondheid van T-Pain. "Ik was gewoon niet meer trots op mezelf", zei hij.

"Mensen kunnen doen alsof, weet je, 'het kan me niet schelen als mensen me haten', maar zodra ze dat doen, voel je dat!" zei hij lachend over zijn trollen. "Zoals, dat is echt iemand die dat zegt over jou - het is niet, zoals, een kunstmatig gegenereerde opmerking die deze mensen achterlaten op deze YouTube-video's … Als mensen zeggen dat ik zuig en dat ik zelfmoord moet plegen, voel ik me niet echt goed daarover!" Hij raakte zelfs jarenlang in een depressie nadat Usher het een en ander over zijn muziek had gezegd.

Wat is er echt gebeurd tussen Usher en T-Pain?

Op This Is Pop herinnerde T-Pain zich dat een stewardess hem vertelde dat Usher met hem wilde praten terwijl hij in het vliegtuig was, op weg naar de 2013 BET Music Awards. "Hij zei: 'Man, ik wil je iets vertellen, man… Hij klonk echt bezorgd. Hij zei 'Man, je bent een beetje f-f-f--up muziek.' Ik begreep het niet. Usher was mijn vriend, "vertelde hij. "Hij zei: 'Neen, je maakt echt muziek voor echte zangers.' Letterlijk op dat moment kon ik niet luisteren. Heeft hij gelijk? En dat is het moment en ik denk niet eens dat ik me dit lange tijd heb gerealiseerd, dat is het moment dat voor mij begon als een vierjarige depressie.'

T-Pain had ook een soortgelijke ontmoeting met de broer van Future. De I Like Dat-zanger vertelde hem dat hij wilde samenwerken met de rapper. Hij keek echter alleen maar naar T-Pain en zei tegen hem: "Mijn broer zou nooit verdomme met je werken. F-k jou en alles waar je voor staat. Later dacht de inwoner van Florida terug aan die momenten en zei tegen New Yorker: "Ik kreeg niet de eer die ik voelde alsof ik verdiende. Ik raakte aan de praat. Dus ik had zoiets van, nou, ik blijf dit niet doen als dat alles is wat ik krijg." Toen nam hij een pauze van muziek.

Waar is T-Pain nu?

In 2014 verraste T-Pain fans met zijn echte stem zonder Auto-Tune tijdens zijn NPR Music Tiny Desk Concert. Daarna waren fans er snel bij om te beweren dat de zanger een verontschuldiging verdiende. Velen hadden het gevoel dat hij dezelfde erkenning had moeten krijgen als Kanye West die lof kreeg voor zijn innovatieve gebruik van Auto-Tune op zijn album uit 2008, 808s en Heartbreaks. "Denk niet dat het eerlijk is om T Pain de schuld te geven", schreef een internetgebruiker na de release van This Is Pop, "auto-tune was er altijd al, denk dat hij erin slaagde om er wat vuurhits mee te maken, en die hits knallen nog steeds … als je iets innoveert, zal het traditionele altijd een probleem hebben."

Tijdens zijn interview met New Yorker datzelfde jaar onthulde T-Pain dat hij aan nieuwe muziek werkte. "Het gaat erom plezier te hebben, man. En trouw te blijven aan jezelf," zei hij over zijn dan aankomende album, Stoicville, "waar iedereen stoïcijns is - waar niemand emoties heeft. Je krijgt geen s-- t van iemand in Stoicville. Je krijgt geen mensen die verdomde shit tegen je zeggen of doen. Iedereen is gewoon stoïcijns. Niemand heeft emoties en iedereen bemoeit zich met zijn eigen verdomde zaken. Dat is de stad voor mij. Dat is waar ik wil leef."

In april 2022 bracht T-Pain een videoclip uit voor zijn nieuwe single, That's Just Tips. Een paar maanden daarvoor verklaarde hij dat hij op een missie was om "transparantie terug te brengen" in de muziekbusiness. "Ik weet niet waarom artiesten en grote platenmaatschappijen en labels dit doen," legde hij uit, "maar ze houden ervan om het te laten lijken alsof mensen gewoon albums droppen. … 'Ja, ik werkte gisteravond aan dit album en nu droppen we het vandaag.'" Hij heeft betrekking op de "populariteitswedstrijd" in de industrie die muziek "repetitief" heeft gemaakt.

Aanbevolen: