10 acteurs die afleveringen van hun eigen shows regisseerden

Inhoudsopgave:

10 acteurs die afleveringen van hun eigen shows regisseerden
10 acteurs die afleveringen van hun eigen shows regisseerden
Anonim

Veel acteurs op de set van langlopende televisieprogramma's hebben door de jaren heen van de gelegenheid gebruik gemaakt om afleveringen van genoemde televisieprogramma's te regisseren. Het is een geweldige kans voor acteurs die geïnteresseerd zijn in regisseren om het ambacht eens uit te proberen, aangezien ze hun collega's kunnen regisseren in een vriendelijke omgeving, omringd door een stel ondersteunende mensen die ze al enkele jaren kennen.

Sommige acteurs die ervoor kozen om afleveringen van de televisieserie waarin ze speelden te regisseren, beëindigden gewoon hun regiecarrière daar, terwijl anderen andere projecten gingen regisseren, zoals John Krasinski. Sommige actrices, zoals Busy Philipps, wilden regisseren buiten hun eigen show, maar werden afgewezen. Danielle Fishel werd aanvankelijk afgewezen, maar vocht heel hard om serieus genomen te worden. Laten we eens kijken naar enkele acteurs die afleveringen van hun eigen shows hebben geregisseerd, of ze nu andere projecten regisseerden of niet.

10 Busy Philipps regisseerde een aflevering van Cougar Town

Busy Philipps speelde Laurie Keller in de door Courteney Cox geleide sitcom, Cougar Town, en werd geïnspireerd om een aflevering te regisseren nadat Courteney Cox dat deed. Philipps sprak over de ervaring van regisseren in haar boek This Will Only Hurt A Little. Ze genoot enorm van regisseren en al haar collega's vonden het ook geweldig om haar als regisseur te hebben. Helaas kreeg ze te horen dat ze geen kans had en niet serieus zou worden genomen toen ze zichzelf probeerde te profileren om andere shows te regisseren.

9 Danielle Fishel geregisseerde afleveringen van Girl Meets World

Danielle Fishel, beroemd vanwege het spelen van Topanga op Boy Meets World en de vervolgserie, Girl Meets World, regisseerde meerdere afleveringen van Girl Meets World en vond het zo leuk dat ze ermee wilde doorgaan. Ze moest zich een weg banen naar de regiewereld buiten haar eigen show en bewijzen dat ze er geweldig in kon zijn en dat ze dat deed. Sindsdien regisseerde ze verschillende sitcoms van Disney Channel.

8 John Krasinski regisseerde afleveringen van The Office

John Krasinski regisseerde in totaal drie afleveringen van The Office en regisseerde vervolgens enkele speelfilms zoals A Quiet Place, wat een enorme hit was en twee vervolgfilms voortbracht. Hij regisseerde ook een film genaamd The Hollars met Anna Kendrick en Krasinski zelf in de hoofdrol. Krasinski vertelde Esquire dat zijn voormalige co-ster van The Office, Rainn Wilson, eigenlijk degene was die hem aanmoedigde om te regisseren.

7 Tate Donovan regisseerde een aflevering van The O. C

Tate Donovan begon zijn carrière als regisseur met een aflevering van The O. C. in zijn derde seizoen. Hij genoot zo van de regierol dat hij afleveringen van andere series regisseerde, zoals Medium, Nip/Tuck, Weeds, Glee en Gossip Girl. Hij regisseert nog steeds tot op de dag van vandaag.

6 Freddie Highmore regisseerde afleveringen van Bates Motel en The Good Doctor

Freddie Highmore regisseerde een aflevering van Bates Motel in zijn vijfde seizoen, evenals verschillende afleveringen van The Good Doctor. In een interview met Entertainment Weekly besprak Highmore hoe hij het schrijven over een aflevering van The Good Doctor die hij regisseerde, echt waardeerde en zei hij hoe briljant de cast ook in de aflevering was.

5 James Lafferty regisseerde afleveringen van One Tree Hill

James Lafferty regisseerde in totaal vier afleveringen van zijn serie, One Tree Hill, voordat hij verschillende andere tv-shows regisseerde. Lafferty regisseerde vijf afleveringen van The Royals, zeven afleveringen van Everyone Is Doing Great en een aflevering van The CW-dramaserie All American.

4 Joshua Jackson regisseerde een aflevering van Dawson's Creek

Joshua Jackson, voorheen bekend als Pacey Witter op Dawson's Creek, regisseerde een enkele aflevering van de serie tegen het einde van de serie. De acteur regisseerde sindsdien niets meer en bleef sindsdien vooral voor de camera in de meeste van zijn projecten. Dawson's Creek-serie mede-ster Kerr Smith regisseerde ook een aflevering van de show tijdens het laatste seizoen.

3 Zach Braff regisseerde afleveringen van Scrubs

Zach Braff regisseerde in totaal zeven afleveringen van Scrubs terwijl hij de hoofdrol speelde in de serie. Hij bleef regisseren en regisseerde films als Garden State en een aflevering van Ted Lasso waarvoor hij een Emmy-nominatie ontving. Hij regisseerde ook vier afleveringen van zijn kortstondige serie Alex, Inc.

2 Milo Ventimiglia regisseerde afleveringen van This Is Us

Milo Ventimiglia regisseerde drie afleveringen van This Is Us terwijl ze de iconische rol van Jack Pearson in de serie speelde. Eerder regisseerde hij afleveringen van de televisieseries Ultradome en Suite 7. Uitvoerend producent van de serie, Ken Olin, die ook veel afleveringen van de serie zelf heeft geregisseerd, benaderde Ventimiglia voor het eerst om een paar afleveringen te regisseren.

1 America Ferrera geregisseerde afleveringen van Superstore

America Ferrera regisseerde vier afleveringen van haar show, Superstore, voordat ze verder ging en vier afleveringen van de serie Gentefied regisseerde. America vertelde Variety dat actrice zijn voor de camera en tegelijkertijd als regisseur achter de camera werken "de grootste uitdaging" voor haar was.

Aanbevolen: