Denzel Washington en 7 andere beroemdheden die afleveringen van 'Grey's Anatomy' regisseerden

Inhoudsopgave:

Denzel Washington en 7 andere beroemdheden die afleveringen van 'Grey's Anatomy' regisseerden
Denzel Washington en 7 andere beroemdheden die afleveringen van 'Grey's Anatomy' regisseerden
Anonim

Grey's Anatomy is sinds 2005 in de lucht en het populaire medische drama heeft zeventien seizoenen en 380 afleveringen uitgezonden. In die tijd hebben honderden acteurs de hoofdrol of gastrollen gespeeld in de show, waaronder een aantal behoorlijk bekende namen. Sterren als Demi Lovato, Millie Bobby Brown en Sarah Paulson zijn allemaal verschenen in een aflevering van Grey's Anatomie.

Acteren is echter niet de enige manier waarop Hollywood-sterren hun impact hebben gemaakt op Grey's Anatomy. Verschillende bekende acteurs hebben daadwerkelijk achter de camera aan de show gewerkt. Hier zijn acht beroemdheden die een aflevering van Grey's Anatomy hebben geregisseerd, geleid door Academy Award-winnende legende Denzel Washington.

8 Denzel Washington

Denzel Washington
Denzel Washington

Denzel Washington is vooral bekend als acteur van zowel film als theater. Hij won Academy Awards voor zijn werk in de films Glory and Training Day en een Tony Award voor zijn optreden in het Broadway-toneelstuk Fences. De laatste jaren lijkt het erop dat hij zijn focus heeft verlegd naar regisseren. Hij regisseerde films als The Great Debaters, Antwone Fisher, Fences en de aankomende productie A Journal for Jordan. Zelfs de meest hardcore fans van Denzel Washington weten misschien niet dat hij ook een aflevering van Grey's Anatomy regisseerde, de aflevering "The Sound of Silence" uit 2016, waarin de personages omgaan met de nasleep van een patiënt die zijn arts gewelddadig aanrandt. De aflevering werd alom geprezen door fans en televisierecensenten, van wie velen de goede regie van Washington op prijs stelden. Serie-ster Ellen Pompeo noemde het een "droom die uitkomt" om geregisseerd te worden door Denzel Washington.

7 Paul McCrane

Paul McCrane op ER
Paul McCrane op ER

Paul McCrane is een met een Emmy Award bekroonde acteur die al meer dan veertig jaar in de film- en televisie-industrie werkt. Hij is vooral bekend door zijn rol als Montgomery MacNeill in de film Fame uit 1980 en als Dr. Robert Romano in ER (een ander langlopend medisch drama) van 1997 tot 2008. In 2011 won hij een Emmy Award voor gastrollen in Harry's Wet. Hij regisseerde het seizoen elf aflevering van Grey's Anatomy getiteld "Crazy Love"

6 Jesse Williams

jackson avery greys anatomy
jackson avery greys anatomy

Jesse Williams verscheen voor het eerst in Grey's Anatomy in 2009 en hij was een vaste serie van 2010 tot 2021. Hij speelde Jackson Avery, een plastisch chirurg en de erfgenaam van een enorm medisch fortuin. Hij regisseerde voor het eerst een aflevering van Grey's Anatomy in 2018, en hij regisseerde ook afleveringen in 2019 en 2020.

5 Laura Innes

Laura Innes als gouverneur Birkhead over 'Hoe weg te komen met moord&39
Laura Innes als gouverneur Birkhead over 'Hoe weg te komen met moord&39

Net als Paul McCrane speelde Laura Innes vele jaren de hoofdrol in het medische drama ER. Ze wordt misschien ook herkend door Shondaland-fans vanwege haar terugkerende rol als gouverneur Lynne Birkhead in How to Get Away with Murder. Ze regisseerde voor veel tv-shows, waaronder The West Wing, House M. D. en natuurlijk Grey's Anatomy. De aflevering die ze regisseerde heette "I Was Made for Lovin' You" en het beeldde de eerste dag van Dr. Arizona Robbins weer op het werk uit na de gruwelijke vliegtuigcrash van de finale van seizoen 8.

4 Eric Stoltz

Eric Stoltz
Eric Stoltz

Eric Stoltz was een zeer bekende acteur in de jaren tachtig en negentig. Hij verscheen in films als Say Anything…, Pulp Fiction en Mask, waarvoor hij veel lovende kritieken kreeg. Hij is blijven acteren, maar de laatste jaren lijkt hij zijn focus te hebben verlegd naar regisseren. Hij regisseerde veel afleveringen van Glee and Madam Secretary, en hij regisseerde een of twee afleveringen van nog meer shows. In 2008 regisseerde hij twee afleveringen van Grey's Anatomy seizoen vijf, getiteld "Brave New World" en "These Ties That Bind".

3 Debbie Allen

Debbie Allen en Ellen Pompeo op de set van Grey's Anatomy
Debbie Allen en Ellen Pompeo op de set van Grey's Anatomy

Debbie Allen heeft gedurende haar vijftigjarige carrière in de entertainmentindustrie een breed scala aan projecten gedaan. Ze is een Broadway-artiest, een bekroonde choreograaf, een succesvolle televisieproducent en een geliefde actrice. Ze regisseerde voor veel tv-shows, waaronder Fame, The Fresh Prince of Bel-Air, That's So Raven en Jane the Virgin. Sinds ze in 2010 aan boord kwam om te werken aan Grey's Anatomy, heeft ze gediend als acteur, uitvoerend producent en heeft ze 28 afleveringen geregisseerd.

2 Tony Goldwyn

Tony Goldwyn
Tony Goldwyn

Tony Goldwyn is een Shondaland-ster, bekend van zijn rol als president Fitzgerald Grant in Scandal. Hij staat ook bekend om de stem van Tarzan in de geanimeerde Disney-film met dezelfde naam. Lang voordat hij werd gecast voor Scandal, werkte hij samen met Shonda Rhimes als regisseur voor de eerste twee seizoenen van Grey's Anatomy. Hij regisseerde in totaal twee afleveringen - "Winning a Battle, Losing the War" uit seizoen één en "Damage Case" uit seizoen twee.

1 Ellen Pompeo

Kelly McCreary, Ellen Pompeo en Jesse William staan op de set voor Grey's Anatomy
Kelly McCreary, Ellen Pompeo en Jesse William staan op de set voor Grey's Anatomy

Ellen Pompeo is de ster van Grey's Anatomy - ze speelt de titulaire Dr. Gray - en in 2017, na in honderden afleveringen van de show te hebben gespeeld, besloot ze eindelijk haar hand te proberen bij het regisseren. Ze regisseerde twee afleveringen, het seizoen 13 afleveringen "Be Still, My Soul" en het seizoen 14 aflevering "Old Scars, Future Hearts". Ze heeft de afgelopen drie seizoenen geen aflevering geregisseerd.

Aanbevolen: