Wat Fred Willard echt dacht van zijn carrière voordat hij stierf

Inhoudsopgave:

Wat Fred Willard echt dacht van zijn carrière voordat hij stierf
Wat Fred Willard echt dacht van zijn carrière voordat hij stierf
Anonim

Fred Willard heeft 314 acteercredits op zijn naam staan. Dat is een verbazingwekkende Hollywood-erfenis om achter te laten, vooral gezien het feit dat hij in enkele van de meest geliefde projecten heeft gezeten. Om er maar een paar te noemen zou een belediging zijn voor anderen, maar we doen het toch. Fans kennen Fred ongetwijfeld het beste van Anchorman, Best In Show, Everybody Loves Raymond, Modern Family en gastrollen in zowat elke grote tv-show sinds zijn carrière eind jaren zestig begon.

Om al deze redenen en meer waren fans (inclusief beroemdheden) er kapot van toen hij stierf in mei 2020. Velen van hen eerden hem publiekelijk en de ongelooflijke filmografie die hij heeft bereikt. Hoewel Fred een vermogen achterliet dat kleiner was dan je had verwacht, lijkt het in lijn te zijn met de bescheiden man die hij vaak tegenkwam.

Een paar jaar voor zijn dood ging Fred zitten voor een interview met Vulture om zijn ongelooflijke carrière te bespreken. Hij gaf eerlijke gedachten over zijn beroemde nachtelijke optredens, samenwerkingen met de veelgeprezen filmmaker Christopher Guest en waarom hij er alles aan deed om controversiële rollen te vermijden. Dit is wat hij te zeggen had…

Fred Willard over zijn absoluut krankzinnige late-night optredens

"Ik heb veel shows gedaan, ik zal dat zeggen", zei Fred Willard in zijn interview met Vulture in 2011. "Af en toe kijk ik naar een band van iets dat ik' heb gedaan en ik zal me niet eens herinneren dat ik het heb gedaan."

Er is geen twijfel dat Fred in een bijna overweldigend aantal tv-shows met filmadvertenties heeft gespeeld. Maar veel fans kennen hem het beste van zijn overvloedige nachtelijke optredens. Zo deed hij meer dan 90 optredens in The Tonight Show With Jay Leno en daarvoor bij Johnny Carson.

"Het zou nooit een situatie zijn waarin Johnny [Carson] bij de kleedkamer zou stoppen om te zeggen: 'Hallo, hoe gaat het met jullie?' Jay Leno is compleet anders. Jay zal voor de show naar de kleedkamer komen. Toen ik een keer een beetje in de show deed en tijdens een reclamepauze, kwam hij de kleedkamer in rennen om me te vertellen hoeveel hij van [zijn uiterlijk] hield."

Natuurlijk bleef Fred verschijnen in The Tonight Show toen Jimmy Fallon het overnam, maar hij heeft ook schetsen en interviews gedaan met David Letterman, Stephen Colbert, Jimmy Kimmel, Craig Ferguson en Conan O'Brien.

"Er zijn nu veel meer [late-night] shows. Toen ik begon, waren er maar een zeer beperkt aantal shows. Er was Ed Sullivan, er was de Tonight Show, Mike Douglas en Merv Griffin. Maar nu heb ik iets gedaan op Tosh.0. Ik wist niet eens wat het was."

Welke projecten heeft Fred Willard afgewezen?

Ondanks dat hij 'ja' heeft gezegd tegen meer dan 300 projecten, heeft Fred ook veel werk afgewezen. Afgezien van een gebrek aan kwaliteit, heeft Fred ook geweigerd op te treden in projecten die indruisen tegen zijn schone publieke persoonlijkheid. Dit was iets wat hij om verschillende redenen zeer op prijs stelde.

"Ik heb een aantal scripts afgewezen waarvan het leek alsof ze veel gecompliceerde opnames zouden inhouden, met name nachtelijke opnames. En als een script extreem vies is, R-rated ", gaf Fred toe.

"Ik denk dat om iets te doen dat een soort G- of PG-classificatie heeft, er veel meer talent nodig is - en ik spreek vanuit het oogpunt van een schrijver - om een statement te maken of de interesse van het publiek vast te houden. veel moeilijker om te doen."

Natuurlijk heeft Fred soms de grens verlegd, ook bij het maken van schetsen op Jimmy Kimmel Live! Dit is waar Fred de neiging heeft om te vloeken, wat zijn fans absoluut aanbidden. Volgens Fred komt dit omdat fans het niet hadden verwacht.

Fred Willard en Christopher gastfilms

Afgezien van zijn gastspots in tv-shows en optredens in talkshows, is Fred Willard vooral bekend vanwege zijn frequente samenwerkingen met schrijver/regisseur Christopher Guest. Namelijk Best In Show. Maar Fred vertelde Vulture dat hij goede herinneringen heeft aan al zijn samenwerkingen met de veelgeprezen filmmaker.

"God zegene Christopher Guest. Hij belde me op een dag om een film te maken waarvan hij dacht dat hij Waiting for Guffman zou gaan noemen. Het was geïmproviseerd - maar het was niet zomaar een lachfestijn. Hij gaf ons zijn schets, en we probeerden de film bij onze eigen woorden te houden. Dus het was de droom van een acteur."

"Best in Show was zijn meest succesvolle, en dat heeft me zoveel goeds gedaan. Mensen citeren nog steeds mijn regels uit Best in Show," zei Fred trots tegen Vulture. "Ik kijk gewoon terug en ik zeg, weet je, Christopher Guest heeft zojuist mijn hele carrière naar een ander niveau getild."

Aanbevolen: