Christopher Guest lanceerde de carrière van Fred Willard, maar dit is hoe hun relatie echt was

Inhoudsopgave:

Christopher Guest lanceerde de carrière van Fred Willard, maar dit is hoe hun relatie echt was
Christopher Guest lanceerde de carrière van Fred Willard, maar dit is hoe hun relatie echt was
Anonim

Er is geen tekort aan fans die Fed Willard het beste kennen van Modern Family. Hij was tenslotte een van de grootste personages in de populaire sitcom. Maar de carrière van Fred Willard is zoveel groter dan dat. Voorafgaand aan zijn hartverscheurende overlijden in 2020, verscheen Fred in honderden films en tv-shows. Om nog maar te zwijgen van zijn epische talkshow-optredens op de late avond.

De indrukwekkende carrière van Fred Willard werd echter onmiskenbaar bepaald door zijn frequente samenwerkingen met schrijver/regisseur Christopher Guest. Zijn bekendste is Best In Show. Maar wat vond Fred eigenlijk van Christopher? Waren ze hechter dan hun creatieve samenwerking?

Vindde Fred Willard het echt leuk om met Christopher Guest te werken?

Tijdens een interview met Vulture in 2010 beweerde Fred Willard dat hij zoveel van zijn succes te danken heeft aan Christopher Guest.

"God zegene Christopher Guest. Hij belde me op een dag om een film te maken waarvan hij dacht dat hij Waiting for Guffman zou gaan noemen. Het was geïmproviseerd - maar het was niet zomaar een lachfestijn. Hij gaf ons zijn schets, en we probeerden de film bij onze eigen woorden te houden. Dus het was de droom van een acteur, "zei Fred over zijn eerste ervaring met de man die bekend staat om zijn hoofdrol in The Princess Bride.

"Best in Show was zijn meest succesvolle, en dat heeft me zoveel goeds gedaan. Mensen citeren nog steeds mijn regels uit Best in Show. Ik kijk gewoon terug en ik zeg, weet je, Christopher Guest heeft zojuist mijn hele carrière verhoogd naar een ander niveau."

Freds laatste filmsamenwerking met Christopher was For Your Consideration uit 2006, waar hij samen speelde met een andere Best In Show-alumna, Jane Lynch. Ondanks dat hij nooit meer een film met Christopher heeft gemaakt, werd hij uitgenodigd om drie afleveringen te maken van zijn kortstondige HBO-show, Family Tree.

Hoe Christopher Guest werkte met Fred Willard

In 2010 vertelde Fred aan Vulture dat hij het gewoon "leuk" vond om met Christopher samen te werken en dat hij de kans zou aangrijpen om het steeds weer opnieuw te doen. Hoewel Christophers stijl van regisseren volkomen uniek is, vooral omdat hij zelden kritiek geeft en dol is op improvisaties, was Fred dol op zijn proces.

"In de eerste film, Waiting for Guffman, kwamen we aan in Austin, en de allereerste shoot was een scène in het midden van de film, gewoon een scène waarin we dit stuk aan het repeteren waren en we werden geschopt uit ons theater en we waren aan het repeteren in een bibliotheek. En we stonden allemaal op onze plekken, en hij zette de camera op het balkon, en hij zei: 'Oké, actie!' En er waren eigenlijk mensen in de bibliotheek die in en uit de actie liepen. Het waren Catherine O'Hara en ik en Eugene Levy. En geen van hen zei iets, " legde Fred uit.

"We wisten niet wat we moesten zeggen. En ineens dacht ik: iemand kan maar beter iets zeggen. Dus zei ik plotseling: 'Weet je, in een bibliotheek vroeg ik me altijd af of je een boek, moet je er gewoon voor altijd voor betalen?' En ze grinnikten een beetje, toen zei iemand iets, toen kwamen we op het toneel. En een burger kwam het toneel binnen en ik zei: 'We handelen hier!' en hij zei: 'Oh, sorry' - maar het paste in de scène omdat we het stuk aan het repeteren waren. En vanaf dat moment was alles een beetje beter."

Hield Fred Willard echt van Christopher Guest?

Tijdens een interview met Charlie Rose veranderde Christopher Guest herhaaldelijk van onderwerp toen Fred Willards naam ter sprake kwam. Terwijl Charlie wilde praten over Fred's bijdragen aan zijn films, bleef Christopher draaien naar andere acteurs met wie hij had gewerkt. Volgens Fred komt dit omdat Christopher niet graag de favorieten speelde in de groep acteurs waarmee hij herhaaldelijk werkte.

Hoewel Fred hierdoor gemakkelijk beledigd had kunnen worden, vond hij het hilarisch.

Christopher is getrouwd met Halloween, Knives Out en Everything Everywhere All At Once ster Jamie Lee Curtis. Fred's persoonlijke relatie met de filmmaker hield haar dus ook bezig. En dit was iets waar hij heel enthousiast over was.

"Ik hou van Christopher, en hij is getrouwd met Jamie Lee Curtis, weet je. En Christopher is de meest stille, zachtaardige man - je kunt zitten en nooit twee woorden uit hem krijgen. Jamie Lee Curtis is zo'n extravert en erg baldadig. We waren op een feestje in het huis van Eugene Levy en ze was met me aan het praten en ze zei: 'Ik ga naar binnen en zoenen met je vrouw!' Je kunt niet geloven dat ze samen zijn."

Freds persoonlijke relatie met Christopher leidde ook tot een van de hoogtepunten van zijn carrière. Bij de première van een van Chris' films, ontmoette Fred Jamie Lee's moeder, schermicoon Janet Leigh.

"Janet Leigh kwam naar me toe en ze zei: 'Ik ben Janet Leigh', en ik viel bijna om. Ik zei: 'O, ik ben blij je te ontmoeten.' Ze zei: 'Je hebt met mijn schoonzoon gewerkt.' En ik zei: 'Ja.'"

Hoewel Fred's relatie met de altijd eigenaardige Christopher enigszins ongebruikelijk was, is het duidelijk dat de acteur diepe genegenheid en waardering voor hem had.

Aanbevolen: