Hoeveel werd Cillian Murphy betaald om Tommy Shelby te spelen?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Cillian Murphy betaald om Tommy Shelby te spelen?
Hoeveel werd Cillian Murphy betaald om Tommy Shelby te spelen?
Anonim

Sinds 2013 werd Cillian Murphy gecast om Tommy Shelby te spelen op Peaky Blinders, met een sterrencast die tonnen lof heeft verdiend. Hij heeft veel tijd en moeite gestoken in de rol, waaronder het opbouwen van gewicht door weer vleeseter te worden na een periode van vegetarisme.

Maar de vraag is, hoeveel heeft Murphy verdiend met de rol, en zal het zesde seizoen een aantal indrukwekkende verdiensten afkappen of hem opgelucht laten dat hij vrij zal zijn om mogelijk beter betaalde rollen te krijgen?

Bijgewerkt op 5 augustus 2022: Seizoen zes van Peaky Blinders werd eerder dit jaar uitgezonden, met in elke aflevering Cillian Murphy. Hoewel er nog geen verandering is geweest in het vermogen van Murphy, is het waarschijnlijk dat hij in het nieuwe jaar een verhoging zal krijgen. Op dit moment werkt hij aan twee films, een die volgend jaar uitkomt en een andere die nog steeds wordt opgenomen, evenals een videogame gebaseerd op deze tv-serie waarin hij zijn rol als de stem van Tommy Shelby opnieuw vertolkt.

Hoe kwam Cillian Murphy op P eaky Blinders terecht ?

Cillian Murphy heeft jaren aan Peaky Blinders gewerkt. Maar hoe kwam hij daar in de eerste plaats? Oorspronkelijk was de rol bijna gereserveerd voor Jason Statham - een begrijpelijke keuze op basis van alleen het uiterlijk.

Toch overtuigde Murphy de maker van de serie om hem een kans te geven met een simpele tekst: "Denk eraan, ik ben een acteur." Hoewel hij bij hun eerste ontmoeting niet per se op Tommy leek, kon Cillian Steven Knight bewijzen dat hij genoeg kon transformeren om de klus te klaren.

Niet alleen dat, maar Cillian was behoorlijk enthousiast over het aanpakken van de rol, die hij 'dwingend' noemde. En hij is er in de loop der jaren echt in verzeild geraakt, inclusief deelname aan projecten waar hij het achtergrondverhaal van zijn personage uitwerkte en een andere dimensie aan de show toevoegde.

Wat was de beloning van Cillian Murphy voor het spelen van Tommy Shelby?

Hoewel noch Cillian, noch de crew achter Peaky Blinders ooit de exacte salarissen van de cast heeft onthuld, is het bekend dat de show een relatief laag budget heeft. Bronnen suggereren zelfs dat de show hoog scoort op het gebied van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Elke aflevering kost naar verluidt ongeveer $ 2,2 miljoen, wat redelijk goedkoop is gezien het genre, de cast en de filmbehoeften. Natuurlijk zijn die vaste kosten van invloed op de salarissen van talent en elk ander onderdeel van de productie, van kostuums tot sets tot camerapersoneel en meer.

Dit betekent waarschijnlijk dat het salaris van Cillian lang niet zo hoog is als andere tv-leads in populaire shows. Natuurlijk verdient hij tegenwoordig waarschijnlijk meer dan tijdens zijn vorige optreden in een rockband. En aangezien zijn nettowaarde rond de $ 20 miljoen bedraagt, kunnen fans raden dat een deel daarvan afkomstig was uit zijn tijd op Peaky Blinders.

Murphy wordt ook gecrediteerd als co-producent in sommige credits voor de show, wat betekent dat hij niet alleen meer verdient dan de rest van de cast (de hoofdrol), maar hij krijgt ook een extra deel voor de extra inspanning.

Fans moeten op dit moment gewoon gissen, maar een solide schatting van de inkomsten van Cillian Murphy, aangezien Tommy Shelby waarschijnlijk ergens rond de honderdduizenden dollars ligt.

Aanbevolen: