Hoeveel werd Eddie Murphy betaald voor zijn rol als ezel in 'Shrek'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Eddie Murphy betaald voor zijn rol als ezel in 'Shrek'?
Hoeveel werd Eddie Murphy betaald voor zijn rol als ezel in 'Shrek'?
Anonim

In 2001 speelde Eddie Murphy samen met mensen als Cameron Diaz en Mike Myers in de altijd zo populaire familiefilm Shrek, die zo'n kaskraker werd dat hij wereldwijd meer dan $ 480 miljoen opleverde. Dus was het echt zo verrassend om te horen dat er het jaar daarop een vervolg werd ontwikkeld? Waarschijnlijk niet.

Er volgden nog twee films in de Shrek-saga, waardoor de totale box office bruto op $ 2 miljard kwam, en met zo'n enorme franchise onder Eddie's riem, vertrouw en geloof dat hij een fortuin verdiende voor zijn rol als Donkey - maar hoe veel heeft hij gemaakt van alle drie de films?

Eddie, die ooit bijna $ 100 miljoen verloor door een rampzalige flop aan de kassa, heeft sinds het begin van de jaren '90 een aantal van de meest lucratieve filmdeals in Hollywood binnengehaald, nadat hij zijn grote doorbraak had bereikt op Saturday Night Live. Zijn salariseisen bedragen tegenwoordig ongeveer $ 20 miljoen met een extra percentage verdiend door de verkoop aan de kassa, wat hem heeft geholpen een indrukwekkend vermogen van $ 130 miljoen te verzamelen.

eddie murphy shrek première
eddie murphy shrek première

Hoeveel werd Eddie Murphy betaald voor 'Shrek'?

Voor de eerste film nam Eddie een coole $ 3 miljoen mee naar huis voor het uiten van het personage van Donkey. Er werd van hem verwacht dat hij slechts $ 350.000 zou verdienen met de rol zelf, maar aangezien hij een deal had getekend waarmee hij een percentage van de kassa-inkomsten kon betalen, steeg dat aantal aanzienlijk tot het zevencijferige bedrag.

Na te hebben gezien hoe goed Shrek presteerde, niet alleen in de VS, maar wereldwijd, was het duidelijk dat als er een vervolgfilm zou komen, Eddie een enorme loonsverhoging zou krijgen - zijn salaris steeg uiteindelijk met $ 7 miljoen tot maar liefst $ 10 miljoen.

Shrek 2 verdiende bijna $ 930 miljoen aan kaartverkoop, waardoor het een van de meest succesvolle familieanimatiefilms aller tijden is, dus de $ 10 miljoen die Eddie ontving was praktisch niets vergeleken met wat de studio verdiende, want als je eenmaal merchandise en dvd-verkoop, Shrek 2 bracht DreamWorks Animation meer dan een miljard dollar op!

Eddie's salaris voor Shrek the Third uit 2007 is nooit bekendgemaakt, maar als hij al acht cijfers verdiende voor de tweede film, zou het dan redelijk zijn om aan te nemen dat hij bijna het dubbele van het bedrag voor de derde aflevering ontving? Wij denken van wel.

Voor Shrek Forever After uit 2010 is gemeld dat de vader van 11 nog eens $ 12 miljoen verdiende, plus een extra percentage van de kassa-inkomsten van de film, en aangezien de film wereldwijd meer dan $ 750 miljoen opleverde, Eddie zou tussen de $15-20 miljoen hebben verdiend als alles was gezegd en gedaan.

In 2016 sprak de komiek zich uit over een mogelijke herneming van zijn rol als Donkey voor een vijfde deel, en toen hem werd gevraagd door Collider of hij dacht dat DreamWorks ooit zou willen doorgaan met de franchise, twijfelde Eddie er niet aan dat de komende jaren zullen er nog veel meer Shrek-films volgen.

Hij onthulde zelfs dat filmproducent Jeffrey Katzenberg al was begonnen met het ontwikkelen van een behandelplan voor de volgende film, hoewel een officiële aankondiging nog moet worden gedaan, wat bevestigt dat fans Shrek 5 in de nabije toekomst kunnen verwachten.

“Alles dat zo succesvol is geweest als ‘Shrek’, alles wat mensen echt leuk vinden, ze zullen altijd die films maken. Ze stoppen niet met het maken van dit soort films totdat het publiek zegt: 'niet meer!' , zei hij.

"Als het een succes is geweest, krijg je nog een 'Toy Story' te zien, en 'Shrek' is een van die films. En ze namen een mooie lange pauze. De volgende ‘Shrek’ … Ik denk dat Jeffrey [Katzenberg, producer] me 2019 vertelde. Maar ze hebben een goed script, ze hebben een mooi goed script geschreven.”

Hoewel Eddie geloofde dat Shrek 5 in 2019 zou worden uitgebracht, heeft DreamWorks bijna niets gezegd over een vervolg op Shrek Forever After uit 2010, maar aangezien er al een script in ontwikkeling is, lijkt het alsof er nog een film komt zou zeker eerder in de maak kunnen zijn dan we denken.

Toch moet je je afvragen of de originele cast terug zal keren om hun rollen opnieuw op te nemen. Eddie heeft al interesse getoond om terug te komen om Donkey te spelen, maar hoe zit het met Cameron Diaz? Ze trok zich terug uit de filmindustrie nadat ze de productie van het comedy-drama Annie uit 2014 had afgerond, met Jamie Foxx en Quvenzhane Wallis in de hoofdrol.

Misschien met het juiste script, een beetje overtuigingskracht van DreamWorks en een forse salaristoeslag zal Cameron met pensioen gaan - zelfs als het betekent dat hij alleen in een aanstaande Shrek-film zal spelen omdat we ons niet konden voorstellen dat we de vijfde zouden kijken aflevering zonder prinses Fiona, zou je kunnen?

Eddie blijft een van de best betaalde acteurs in Hollywood en verdient bijna $ 20 miljoen per film. Als hij van plan is terug te keren voor een vijfde Shrek-film, zou hij mogelijk zijn grootste salaris van de franchise tot nu toe kunnen verdienen, gezien de verwachting van fans, die nu al meer dan tien jaar op een vervolg wachten.

Aanbevolen: