Hoeveel werd Eddie Murphy betaald voor 'The Nutty Professor'-films?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Eddie Murphy betaald voor 'The Nutty Professor'-films?
Hoeveel werd Eddie Murphy betaald voor 'The Nutty Professor'-films?
Anonim

Voor de meeste artiesten is het een enorme prestatie om een paar jaar in de schijnwerpers te staan. Met dat in gedachten is het gewoon geweldig als een ster jarenlang beroemd blijft. Eddie Murphy werd bijvoorbeeld voor het eerst beroemd in het begin van de jaren 80 en is sindsdien een van de topsterren ter wereld gebleven.

Tijdens Eddie Murphy's tijd in de schijnwerpers, stond hij in het midden van enkele krantenkoppen die hem in een behoorlijk negatief daglicht stelden. Het meest opvallende was dat veel waarnemers boos waren over hoe Murphy de Spice Girl Mel B behandelde toen bekend werd dat ze zijn baby zou krijgen. Ondanks alle verhalen die Murphy in de ogen van sommige mensen hebben verminderd, is hij gedurende zijn hele carrière meestal opmerkelijk bankabel gebleven.

Zoals het geval is met alle acteurs die in verschillende films met veel winst hebben gespeeld, heeft Eddie Murphy in de loop van de tijd contracten voor het grote geld kunnen eisen. Tegen de tijd dat Murphy ermee instemde om in de Nutty Professor-films te spelen, was hij zo groot dat Universal Pictures een enorm bedrag aan hem moest betalen voor zijn werk.

Doorbreken

Toen Eddie Murphy in 1980 toetrad tot de cast van Saturday Night Live, bevond de show zich waarschijnlijk midden in de slechtste periode van zijn ongeveer 45-jarige geschiedenis. In feite werd elk lid van de cast van de show dat seizoen snel ontslagen, afgezien van Joe Piscopo en Murphy. Gelukkig was NBC en iedereen die destijds bij SNL betrokken was, Murphy zo ongelooflijk grappig dat hij de show bijna in zijn eentje weer populair maakte.

Toen de wereld eenmaal kennis maakte met Eddie Murphy's unieke komische genie tijdens zijn tijd bij SNL, maakte hij met het grootste gemak de sprong naar het grote scherm. Pitch perfect in de Beverly Hills Cop-films, 48 uur., handelsplaatsen en komst naar Amerika, werd Murphy vrijwel van de ene op de andere dag een enorme Hollywood-ster.

Voor de meeste artiesten zou het tegelijkertijd meer dan genoeg zijn om een tv- en filmster te zijn om ze heel gelukkig te maken. In het geval van Eddie Murphy bleef hij echter, toen hij beide dingen had bereikt, zijn comedy-erfenis als stand-upcomedy-artiest versterken. Eddie Murphy: Raw en Eddie Murphy Delirious, die ervoor kozen om een paar stand-upcomedyshows op film uit te brengen, waren beide enorme hits voor Eddie.

Hoofdster

Nadat Eddie Murphy de entertainmentbusiness in de jaren '80 stormenderhand had veroverd, zou het volgende decennium zijn carrière voor het eerst op struikelblokken zien stuiten. Verschillende van Murphy's films in de jaren '90 hadden immers niet hetzelfde succesniveau als zijn eerdere projecten. Films als Vampire in Brooklyn, Metro, Holy Man en Life voldeden bijvoorbeeld niet aan de verwachtingen.

Tijdens de jaren 2000 en 2010 was de carrière van Eddie Murphy een allegaartje. Aan de positieve kant van het grootboek speelde Murphy een grote rol in het succes van de Shrek-franchise en die films waren zo immens populair dat het moeilijk is om hun populariteit te overschatten. Bovendien ontving Murphy veel lovende kritieken voor zijn uitstekende uitvoeringen in Dreamgirls en Dolemite Is My Name.

Helaas heeft Eddie Murphy de afgelopen 20 jaar de hoofdrol gespeeld in een hele reeks films die zowel door critici als door het publiek belachelijk zijn gemaakt. The Haunted Mansion uit 2003 wordt bijvoorbeeld algemeen beschouwd als een van de grootste kaskrakers aller tijden. Bovendien misten Norbit, Meet Dave, Imagine That en Tower Heist allemaal het doel.

Massieve looncheques

Aangezien Eddie Murphy al tientallen jaren beroemd is en hij 10 kinderen heeft met verschillende moeders, is het logisch dat hij een fortuin aan kinderbijslag moet betalen. Bovenop die enorme kosten is Murphy gewend aan een extreem welvarende levensstijl die wordt belichaamd door het feit dat hij een privé-eiland bezit. Alleen al op basis van die feiten, is het onmogelijk dat Murphy zo lang rond had kunnen komen als hij tijdens zijn carrière niet enorm veel geld had verdiend

Volgens celebritynetworth.com verdiende Eddie Murphy zijn eerste grote betaaldag toen hij $ 8 miljoen kreeg om te schitteren in Beverly Hills Cop II uit 1987. Niet lang daarna kreeg hij hetzelfde bedrag om te schitteren in Coming to America en hij verdubbelde dat bedrag bijna toen hij $ 15 miljoen ontving voor Beverly Hills Cop III. Vele jaren later kreeg Murphy $ 3 miljoen voor Shrek, $ 17,5 miljoen voor Doctor Dolittle, $ 20 miljoen van Doctor Dolittle 2 en $ 7,5 miljoen van Tower Heist.

Hoewel al die cijfers echt ongelooflijk zijn, was volgens celebritynetworth.com het grootste salaris dat Eddie Murphy ooit verdiende voor een film van Nutty Professor. Naar verluidt betaalde $ 16 miljoen voor The Nutty Professor, met elke statistiek is dat cijfer echt indrukwekkend. Naar verluidt verbleekt het echter in vergelijking met wat Murphy maakte voor het vervolg van die film. Naar verluidt betaalde Murphy $ 20 miljoen vooruit voor Nutty Professor II, en onderhandelde Murphy ook over een deal die hem 20% van de bruto-inkomsten opleverde. Tussen Murphy's initiële salaris en de bonus die hij ontving vanwege het succes van Nutty Professor II, zou hij naar verluidt $ 60 miljoen hebben gekregen voor de film.

Aanbevolen: