De verbazingwekkende oorsprong van de levensreddende Deadpool Cancer PSA

Inhoudsopgave:

De verbazingwekkende oorsprong van de levensreddende Deadpool Cancer PSA
De verbazingwekkende oorsprong van de levensreddende Deadpool Cancer PSA
Anonim

Deadpool heeft levens gered. Niet alleen in de film, maar ook in de realiteit. En dat alles was te wijten aan een reeks aankondigingen van openbare diensten over kanker. De eerste en misschien wel meest succesvolle kanker-PSA werd in januari 2016 geüpload, een paar weken voor de release van de eerste Deadpool-film. Met de brutale titel "Touch Yourself Tonight", herinnerde de PSA mannen eraan om tijd door te brengen met hun 'jongens' om tekenen van zaadbalkanker te helpen opsporen.

"Meneer, hoe goed kent u uw gelukkige zak?", zei Deadpool in de advertentie.

De hilarische advertentie werd meer dan honderd miljoen keer bekeken en deed wonderen om de film te promoten waar Hollywood gewoon niet zeker van was. Dit was natuurlijk vóór de fusie van Fox met Disney, Deadpool toetreden tot het Marvel Cinematic Universe, of bewijzen dat een R-rated superheldenfilm een enorm publiek kon vinden.

Maar wat nog belangrijker is, de PSA heeft jonge mannen ertoe aangezet om zaadbalkanker serieus te nemen. Volgens een mondelinge geschiedenis uitgevoerd door MEL Magazine, heeft het letterlijk het leven gered van jonge mannen die anders geen idee hadden dat ze kanker hadden. Zoals ze in de advertentie leerden, is teelbalkanker, als ze vroeg genoeg wordt ontdekt, zeer goed te behandelen. De advertentie van 2016 startte ook een reeks andere kankergerelateerde PSA's, waaronder een die Ryan een roze Deadpool-outfit liet veilen.

Hier is de oorsprong van de opmerkelijk succesvolle en belangrijke Deadpool kanker PSA…

De oorsprong van de Deadpool Cancer PSA

In de oral history van de Deadpool PSA door MEL Magazine legde Graham Hawkey-Smith, de CEO van Feref Limited, een reclamebureau dat was ingehuurd om samen te werken met het Fox-marketingteam, uit dat ze met de "Touch Yourself Tonight " idee. Gezien de R-rating van Deadpool, destijds een unieke functie in het superheldengenre, zou het marketingteam zich op voorheen onontgonnen terreinen kunnen begeven.

"Het oorspronkelijke idee voor de PSA kwam van destijds onze uitvoerend creatief directeur, Chris Kinsella, " legde Graham uit. "Hij werd aangetrokken door de lijn in de trailer waar Deadpool zegt: 'Ik ben mezelf aan het tken vanavond.' Chris zei: 'Ik vraag me af waar we daarmee heen kunnen gaan?'"

Chris Kinsella, voormalig Executive Creative Director bij Feref: Ik denk dat we eigenlijk eerst op het idee kwamen, en toen was die regel, "raak jezelf vanavond" gewoon de perfecte manier om het te promoten.

"Fox was voor altijd een klant, en toen ze met Deadpool bij ons kwamen, was het een echt geschenk. Deadpool is zelfbewust, hij kan de vierde muur doorbreken, hij is ironisch als f, hij is met een vuile mond, en toch heeft hij ook een hart, "zei Chris Kinsella, de voormalige Executive Creative Director bij Feref, tegen MEL Magazine."Dat alles bij elkaar opgeteld, stelde het ons in staat om iets ironisch oprechts te doen met het personage en hem voor een goed doel te gebruiken."

Waarom de Deadpool-marketingcampagne was gericht op kanker

Er waren twee belangrijke redenen waarom Feref en de rest van het Deadpool-marketingteam zich op kanker richtten. Ze hadden elke ziekte kunnen kiezen voor een PSA die tegelijkertijd de film zou promoten en het bewustzijn voor een belangrijk doel zou vergroten. Maar kanker was logisch omdat Deadpool het zelf had.

Deadpool wordt gediagnosticeerd met lever-, long-, prostaat- en hersenkanker, zowel in de film als in de strips.

"Er is een reden waarom ik Deadpool kanker heb gegeven toen ik de volledige verantwoordelijkheid op me nam om hem te schrijven [in 1994]", legt mede-bedenker Fabian Nicieza van Deadpool uit.

"Ik dacht: 'Wat zou iemand het risico lopen een monster te worden?' Het antwoord was: 'Het was de enige manier om hun eigen leven te redden.' Mijn schoonmoeder was een paar jaar eerder aan kanker overleden, en ik dacht aan de gesprekken die we hadden gehad en wat ze zei dat ze zou hebben opgeofferd om te overleven,' vervolgde Fabian. 'Ik paste dat toe op Deadpool - juist datgene dat hem genas, kostte hem zijn menselijkheid. Het was de perfecte manier om een achtergrondverhaal op te bouwen waardoor Deadpool kon werken op de manier die ik het meest uniek vond: een vermenging van Bugs Bunny en Frankenstein's Monster."

Wat betreft de reden waarom teelbalkanker werd gekozen boven alle andere vormen van kanker, nou… volgens Chris Kinsella was het puur omdat ballen grappig zijn. Maar zowel Fox als de mensen voor kankerbewustzijn zagen een ander voordeel van praten over zaadbalkanker.

Teelbalkanker komt het meest voor bij mannen tussen de 15 en 35 jaar… wat toevallig ook de belangrijkste doelgroep van het filmpubliek was.

De keuze bleek zowel gunstig voor Fox, die meer dan 100 miljoen views kreeg op Facebook, Youtube, Twitter en Instagram, als voor talloze mannen die luisterden naar het advies van Deadpool om zichzelf te controleren op nieuwe knobbels.

Een van die mannen was Rishiel Gudka. Volgens MEL Magazine had de levenslange Deadpool-fan zichzelf nooit gecontroleerd voordat hij de "Touch Yourself Tonight" PSA zag. Op het moment dat hij dat deed, vond hij een knobbel.

"Ik was 26, wat precies in de leeftijdscategorie is om het te krijgen, dus ik ging naar mijn huisarts en ze hadden een toilet", legde Rishiel uit. "Ik vond de knobbel in februari 2016 en werd in mei geopereerd om mijn testikel te verwijderen. Het was vroeg - nog maar fase één - dus ik had daarna geen chemotherapie nodig. Dat was zes jaar geleden en ik ben duidelijk geweest sindsdien. Ik denk echt dat die film mijn leven heeft gered. Zonder die film weet ik niet wanneer ik die bult zou hebben gevonden, of dat ik dat überhaupt zou hebben gedaan."

En Rishiel was slechts een van de velen met dezelfde ervaring.

Het marketingteam van Deadpool leverde nog een paar kankergerelateerde PSA's, waaronder die gericht waren op vrouwen en uiteindelijk ook hun leven hebben gered.

Aanbevolen: