Waarom was 'Howard The Duck' zo'n flop toen het werd uitgebracht?

Inhoudsopgave:

Waarom was 'Howard The Duck' zo'n flop toen het werd uitgebracht?
Waarom was 'Howard The Duck' zo'n flop toen het werd uitgebracht?
Anonim

Sommige films raken nooit uit de mode. Het Marvel Cinematic Universe is de grootste filmfranchise van Hollywood aller tijden. Marvel-tropen zoals The Avengers en de X-Men zijn al meer dan een decennium apart gebleven van de reguliere popcultuur. Deze films en andere hebben biljoenen inkomsten opgeleverd, waardoor de MCU-filmfranchise een van de meest lucratieve bedrijven in Hollywood is. Maar zelfs de grootste filmfranchise van Hollywood maakt hier en daar een paar slechte keuzes. Sommige Marvel-films werden voor het eerst op het grote scherm gebracht door filmmaatschappijen als Warner Brothers en Universal Studios, wat uiteindelijk een grote fout werd. Zelfs voordat onze 'Friendly-neighborhood Spider-Man' begin jaren 2000 zijn debuut op het grote scherm maakte, was er de sci-fi-komediefilm Howard The Duck uit 1986. Omdat er zoveel mis is met deze film, is het moeilijk te geloven dat Marvel er überhaupt mee instemde om de live-actionfilm te produceren.

De enige MCU-film die het niet haalde aan de kassa

Als fans horen we bijna nooit een slecht woord over het genie achter de Marvel-films. Zowat elke Marvel-film heeft financieel succes gehad aan de bioscoopkassa. Universal Studios' Howard The Duck uit 1986 was echter zo'n ramp in de theaters dat het in het eerste weekend slechts $ 5 miljoen opbracht en uiteindelijk $ 16 miljoen verdiende alleen al in de Verenigde Staten. Dat staat ver af van de meest winstgevende films van MCU, die Forbes de Avengers: Endgame 2018 noemde, de hoogste van allemaal na het binnenhalen van $ 858,4 miljoen wereldwijd. Als Howard The Duck zoveel verdiende tijdens de speelduur in de bioscoop, zou het op de Forbes-lijsten zijn gekomen.

De film had een groot potentieel, maar te veel nadelen

Wat triest is, is hoeveel potentieel Howard The Duck had bij het maken van de grote competities. De film had bijvoorbeeld een all-star cast van frisse en rijzende sterren die destijds Hollywood stormenderhand veroverden. Lucas George leidde het filmproject als uitvoerend producent terwijl hij het succes van zijn volgende aflevering in de Star Wars-saga met The Return of the Jedi wegtrok. Actrice Lea Thompson was net Hollywood's nieuwe "it girl" genoemd nadat ze het jaar ervoor Back To The Future had afgerond. Bovendien stond de gerespecteerde acteur Tim Robbins, die speelde in megafilms zoals The Player en Shawshank Redemption, op de lijst van A-lijstacteurs die in de film zouden schitteren. Zelfs het script is geschreven door producers William Huyck en Gloria Katz, die onder meer succes hadden met blockbusters als Indiana Jones en de Temple of Doom. Terwijl Howard The Duck over alle juiste ingrediënten beschikte om ieders favoriete stripeend tot leven te brengen, kwamen de makers er niet in om een aantal enorme kinks uit te werken.

Hoewel een deel van het falen van de film voortkwam uit het slechte acteerwerk van de acteur, had het meeste te maken met het gebrek aan productietijd. Er zijn over de hele linie verschillende fouten gemaakt, waaronder Howards 'geloofwaardigheid'. Volgens A Look Back At Howard The Duck waren de animatronic-eendengezichten niet functioneel. Het personeel en de crew konden de technologie niet genoeg perfectioneren om de juiste Howard te creëren, wat uiteindelijk leidde tot exploderende eendenkostuums en Willard Huyck moest de scènes van Howard meerdere keren opnieuw opnemen. Kortom, de film was een ramp in wording.

De film is zo slecht dat het goed is

Hoewel Howard The Duck een enorm verlies leed aan de kassa en een horde technologische problemen tijdens het filmen, blijft de film nostalgisch voor veel fans. Het was misschien niet de beste MCU-film aller tijden, maar fans waren gewoon blij dat ze hun favoriete bewuste eend op het grote scherm konden zien. Denk dat iets beter is dan niets. De film uit 1986 v alt in die categorie van "Het is zo slecht dat het goed is." Howard The Duck is zelfs genoemd in recente MCU-films zoals Guardians of the Galaxy Vol.1. De regisseur van de film, James Gunn, is zelfs een die-hard fan van de stripreeks Howard The Duck, maar niet zozeer de film. Gunn heeft zijn afkeer uitgesproken van het gebruik van "Kaukasische menselijke ogen" op Howard en verklaarde dat de makers voor veren hadden moeten kiezen om het personage realistischer te laten lijken. Hoewel, ondanks zijn harde kritiek, gaf Gunn aan publicaties toe dat hij van Howard The Duck hield. Zelfs James Gunn vond de film niet zo leuk dat hij er dol op was.

Hoewel vol mislukkingen en tekortkomingen, leidde de executie echt tot de ondergang van de film. De overgang van strip- naar filmadaptatie veranderde Howards karakter en verhaallijn zo sterk dat hij onherkenbaar was. Als de makers bij het originele verhaal waren gebleven en duidelijk meer productietijd hadden gekregen, zou de film goud zijn geweest. Helaas leed Howard The Duck onder toedoen van een filmploeg en personeel die slecht voorbereid waren om de eerste MCU-film ooit gemaakt te maken.

Aanbevolen: