Naomi Campbell stormde boos weg en sloeg een cameraman omver tijdens dit interview

Inhoudsopgave:

Naomi Campbell stormde boos weg en sloeg een cameraman omver tijdens dit interview
Naomi Campbell stormde boos weg en sloeg een cameraman omver tijdens dit interview
Anonim

Een decennium geleden had Naomi Campbell de reputatie temperamentvol te zijn. In 2006 deed ze 200 uur taakstraf nadat ze een Blackberry naar haar huishoudster had gegooid. Het jaar daarop werd ze verbannen uit British Airways na een gewelddadige woordenwisseling met de politie. Daarna dachten fans dat de 66-jarige Vogue-covergirl haar woedeproblemen al had aangepakt.

Maar in 2010 verliet ze een interview waarin ze werd gevraagd naar haar betrokkenheid bij bloeddiamanten die haar naar verluidt waren gegeven door de voormalige Liberiaanse president Charles Taylor - een veroordeelde oorlogsmisdadiger. Het supermodel raakte zo overstuur dat ze naar verluidt op de camera sloeg toen ze wegging. Dit is wat daar echt gebeurde.

Naomi Campbell's betrokkenheid bij Charles Taylor's Blood Diamonds

Voordat ze werd gekoppeld aan Jeffrey Epstein, was Campbell gebonden aan Taylor's oorlogsmisdaden, met name zijn bloeddiamanten. Blijkbaar gaf hij haar de diamanten als een "geschenk" na een liefdadigheidsdiner in Zuid-Afrika in 1997. Aanvankelijk ontkende ze de beweringen, maar gaf later toe dat ze na het diner een klein zakje met "kleine, vuil uitziende stenen" had gekregen. "Toen ik sliep, werd er op mijn deur geklopt", herinnert ze zich het incident tijdens haar getuigenis in augustus 2010. "Er waren twee mannen die me een buidel gaven en zeiden 'een cadeau voor jou'." de mannen hebben zichzelf niet voorgesteld.

Campbell zei dat ze de stenen de volgende dag zag tijdens het ontbijt met haar agent en actrice Mia Farrow. "Een van de twee zei goed: 'Dat is duidelijk [van] Charles Taylor', en ik zei: 'Ik denk dat het zo was'", herinnert ze zich. Ze beweerde echter dat ze nog nooit van Liberia of zijn voormalige president had gehoord. Ze wist niet eens dat bloeddiamanten bestonden. Toen haar werd gevraagd naar de verblijfplaats van de diamanten, zei ze dat ze ze had gegeven aan haar 'vriend' - voormalig hoofd van het Nelson Mandela Children's Fund - en hem had gezegd 'er iets goeds mee te doen'.

Uit documenten van de organisatie blijkt echter "categorisch" dat ze deze nooit hebben ontvangen. "Hij [de vriend] heeft ze nog steeds, dus ze hebben er niet van geprofiteerd", legde Campbell uit. Ze weigerde aanvankelijk te getuigen en was er fel over bij de rechtbank voor oorlogsmisdaden. 'Ik wil hier niet zijn,' zei ze. "Ik ben gemaakt om hier te zijn … dit is een ongemak voor mij." Tot op de dag van vandaag worden die lijnen door fans als iconisch beschouwd. Het is ook omgezet in duizenden memes op internet.

Naomi Campbell's Intense Blood Diamonds Interview

In april 2010 werd Campbell overvallen in een ABC News-interview met vragen over de bloeddiamanten."Je hebt een diamant gekregen van Charles…", zei de interviewer. Het model onderbrak haar onmiddellijk. "Ik heb geen diamant ontvangen en daar ga ik het ook niet over hebben. Heel erg bedankt", zei de oprichter van Fashion for Relief. "En daarvoor ben ik hier niet." De verslaggever bleef echter vragen stellen over Taylor, bijvoorbeeld of Campbell met hem had gegeten. "Ik heb gegeten met Nelson Mandela. Heel erg bedankt", antwoordde het model.

Haar afwijzende reactie hield de verslaggever niet tegen. Ze stelde een meer directe vraag over de bloeddiamanten, waardoor Campbell wegkeek en haar agent aan het woord liet. "We beantwoorden deze vragen niet", zei haar vertegenwoordiger. De interviewer ging verder en vroeg het model zelfs "niet te helpen met de vervolging". Campbell wierp haar een scherpe blik toe en zei: "Heel erg bedankt, tot ziens," voordat hij wegliep. Ze werd ook betrapt terwijl ze de camera omgooide.

Wat Naomi Campbell heeft gezegd over het Blood Diamonds-interview

Campbell ontkende dat ze de camera had geslagen, zoals aanvankelijk gemeld. "Er is zeker een geluidseffect [toegevoegd]", vertelde ze later aan Oprah. "Er waren drie camera's, en ik ging de deur uit lopen, en de andere kwam in de weg. Dus ik verplaatste de eerste naar buiten om bij de deur te komen, en er waren er nog twee." Ze verduidelijkte ook dat ze wegging vanwege de gevoelige vragen die haar verder bij de zaak zouden kunnen betrekken. "[Taylor] was niet uitgenodigd, en niemand van ons wist wie hij was. Hij maakte geen deel uit van onze groep", zei Campbell over dat diner in 1997. "Maar hij kwam wel opdagen en we begrepen wie hij was nadat het was uitgelegd."

Het is ook mogelijk dat de media het gedrag van Campbell in het interview hebben overdreven. Twee weken voor het incident zou ze een chauffeur uit New York City hebben aangevallen. "Ik zou de verklaring niet hebben afgelegd als ik iets verkeerd had gedaan", zei ze over de vermeende aanval. "[De verklaring] zei: 'Ik zou niet gegijzeld worden door mijn verleden.'… Door mijn gedrag in het verleden wordt er soms naar mij gewezen en gezegd: 'Ze sloeg me.' En ik heb geen bewijs om iets anders te zeggen."

Aanbevolen: