Alles wat Selena Gomez heeft gezegd over lichaamspositiviteit

Inhoudsopgave:

Alles wat Selena Gomez heeft gezegd over lichaamspositiviteit
Alles wat Selena Gomez heeft gezegd over lichaamspositiviteit
Anonim

Selena Gomez kreeg haar start in Hollywood op Disney Channel. Ze speelde Alex Russo in Wizards of Waverly Place, een pittige tovenaar die zich bezighoudt met de hoogte- en dieptepunten van de middelbare school. Sinds ze het netwerk heeft verlaten, heeft Gomez naam gemaakt in de muziekindustrie. Met hitnummers als 'Come And Get It' en 'Lose You To Love Me' is Gomez een popsensatie geworden.

Buiten haar muziek heeft Gomez zich zeer uitgesproken over schoonheid en lichaamspositiviteit. Ze heeft een make-uplijn genaamd Rare Beauty en heeft het platform gebruikt om een gesprek op gang te brengen over een positief zelfbeeld. Gomez kiest ervoor om haar status van beroemdheid te gebruiken om de empowerment van vrouwen te ondersteunen en vrouwen aan te moedigen hun lichaam te omarmen zoals het is. Meisjes over de hele wereld worden enorm beïnvloed door haar sterke boodschap over zelfvertrouwen en inclusie. Hier is alles wat Selena Gomez heeft gezegd over lichaamspositiviteit.

8 Wat is de ziekte van Selena Gomez?

Selena Gomez is in de loop der jaren heel open geweest over haar gezondheidsproblemen. De zangeres en actrice lijdt aan een ziekte genaamd lupus, een langdurige ziekte die het immuunsysteem aantast. Lupus kan ontstekingen en chronische pijn veroorzaken en kan er ook voor zorgen dat het immuunsysteem gezonde weefsels en organen aanv alt.

Gomez had in 2017 een niertransplantatie nodig vanwege de ziekte. Haar vriendin Francia Raisa schonk een van haar nieren aan de zangeres om haar leven te redden. Gomez blijft strijden tegen het hebben van een chronische ziekte.

7 Selena Gomez's reis naar lichaamspositiviteit

Een ander aspect van haar leven waar Selena Gomez heel openbaar over is geweest, is haar reis naar het accepteren van zichzelf. Vanwege haar chronische ziekte en haar psychische aandoeningen, heeft Gomez haar hele leven geworsteld met het concept van lichaamspositiviteit. Haar doel is nu om aardig voor zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en anderen te inspireren hetzelfde te doen.

Een manier waarop Gomez haar relatie met haar lichaam heeft verbeterd, is door middel van positieve berichten over het lichaam. Gomez laat graag plaknotities achter in haar huis met bemoedigende opmerkingen en bevestigingen. Ze noemt ze 'Rare Reminders' en een van haar favorieten is de zin 'Ik ben genoeg'.

6 Selena Gomez pleit voor geestelijke gezondheid

Selena Gomez werd gediagnosticeerd met depressie en angst. Ze is een groot voorstander van therapie, en vindt dat het accepteren van jezelf en je lichaam moet beginnen met werken aan geestelijke gezondheid. Gomez gebruikt haar sociale media om geestelijke gezondheid te promoten en deelt haar verhaal in de hoop iemand in nood te helpen.

Gomez nam in mei van dit jaar deel aan het Mental He alth Youth Action Forum van het Witte Huis."Ik had het gevoel dat toen ik erachter kwam wat er mentaal aan de hand was, ik ontdekte dat er meer vrijheid voor me was om oké te zijn met wat ik had, omdat ik erover leerde", zei de zangeres in verwijzing naar haar eigen strijd met geestelijke gezondheid..

5 Hoe Selena Gomez over gewichtstoename denkt

Zoals veel beroemdheden, met name vrouwelijke beroemdheden, is Selena Gomez het slachtoffer geworden van cyberpesten gericht op haar gewicht. Omdat beroemdheden in de publieke belangstelling staan, worden hun privéleven en hun eigen lichaam voortdurend onder de loep genomen. Sommige haters online schamen Gomez zelfs voor het feit dat ze mogelijk zwaarder is geworden vanwege haar splitsing van Justin Bieber in 2018.

Een voorbeeld van deze bodyshaming deed zich ook voor in 2015 toen Gomez op vakantie ging naar Mexico. Paparazzi-foto's leidden tot een sociale media-aanval op de zanger omdat hij aankwam. Gomez reageerde op de haat met een Instagram-bericht en zei: "Ik vind het heerlijk om blij met me te zijn, yall theresmoretolove."

4 Hoe Selena Gomez hatelijke opmerkingen stopt

Selena Gomez sluit voortdurend hatelijke opmerkingen af, met name over haar gewicht. Gomez hoopt een boodschap van vriendelijkheid van liefde en positiviteit te verspreiden, en ze laat bodyshaming haar niet meer beïnvloeden. Gewichtstoename of -verlies is een natuurlijk fenomeen, vooral voor iemand die met lupus vecht.

Ze sprak met Glamour UK over hoe ze omgaat met bodyshaming. "Ik geef niet om mijn gewicht, want mensen vinden het toch vervelend", zei Gomez. Haters zullen altijd een fout vinden, of Gomez nu "te klein" of "te groot" is. Gomez voegde toe: "Ik ben perfect zoals ik ben."

3 Selena Gomez werkt constant aan zichzelf

Zelfs als Gomez een voorstander is van lichaamspositiviteit en geestelijke gezondheid, betekent dat niet dat de weg altijd gemakkelijk is. Gomez heeft opengesteld over hoe ze hoopt zichzelf en haar mentale toestand te blijven verbeteren. Ze wil nooit verslappen als het gaat om positieve verandering.

Na het accepteren van de Billboard-prijs voor Vrouw van het Jaar in 2017, sprak Gomez met ET over deze constante groei."Ik kies er graag voor om mijn leven zo te leven dat ik gewichtsvrij wil zijn", zei ze over het streven naar geluk. "Ik ben constant iemand die graag groeit."

2 Selena Gomez lanceert Kind Words Lip Range met zeldzame schoonheid

Eind 2020 besloot Selena Gomez om haar boodschap van lichaamspositiviteit naar de schoonheidsindustrie te brengen. De schoonheidsindustrie is volgens Gomez een van de "onrealistische normen", en ze hoopte dat haar make-uplijn Rare Beauty inclusiviteit en een positieve relatie met iemands uiterlijk zou bevorderen. Gomez heeft de manier veranderd waarop merken hun producten op de markt brengen, en de nieuwste lancering van Rare Beauty zet de positieve ontwikkeling van de industrie voort.

De 'Kind Words Lip Collection' promoot de positieve affirmaties waar Gomez van houdt. "De inspiratie kwam van de kleine post-its die ik altijd graag voor mezelf achterliet met positieve bevestigingen", zei Gomez over de collectie. “Het draait allemaal om het gebruik van vriendelijke woorden voor jezelf en anderen.”

1 Selena Gomez zal niet in haar maag zuigen

Selena Gomez zal altijd openhartig zijn over lichaamspositiviteit. Haar meest recente bericht op het sociale mediaplatform TikTok toont verder de toewijding van de zangeres aan deze boodschap. De post was een reactie op de constante aanval van haar gewicht, en Gomez heeft haar supporters opnieuw laten zien dat ze gelukkig in haar vel zit.

De video laat Gomez lip-synchronisatie zien met een vooraf opgenomen audio waarin een vrouw tegen een vriend zegt dat ze het moet "zuigen", wat betekent dat ze haar maag in moet zuigen. Gomez antwoordt dan trots dat ze zoiets niet zal doen en "echte magen komen verdomme terug."

Aanbevolen: