Joaquin Phoenix hield een aparte auditie voor zijn grappenmaker lacht

Inhoudsopgave:

Joaquin Phoenix hield een aparte auditie voor zijn grappenmaker lacht
Joaquin Phoenix hield een aparte auditie voor zijn grappenmaker lacht
Anonim

Joaquin Phoenix laat niets aan het toeval over als het gaat om het vastleggen van een rol. Door de jaren heen heeft de getalenteerde acteur een aantal iconische personages gespeeld, waaronder – maar niet beperkt tot – Emperor Commodus in Gladiator, Johnny Cash in Walk the Line en Arthur Fleck / The Joker in Joker van Todd Phillips.

Voor die laatste film verloor hij door zijn transformatie voor de rol zoveel gewicht dat fans zich zorgen maakten. De fysieke veranderingen van Phoenix voor en na de rol waren zo dramatisch dat het complicaties veroorzaakte in de productie. Dit kwam omdat het enorme verschil in zijn uiterlijk betekende dat er helemaal geen nieuwe opnames konden worden gemaakt.

De acteur moest daarom zijn A-game die eerste keer naar de rol brengen, en dat is precies wat hij deed. Zijn optreden was zo goed dat hij er uiteindelijk in slaagde zijn allereerste Academy Award te winnen, nadat hij de prestatie had gemist de vorige drie keer dat hij genomineerd was.

Een van de onderscheidende elementen van Joaquin Phoenix' versie van het iconische DC-personage is zijn hysterische lach. Op typisch grondige wijze verzocht de acteur om een aparte auditie om het specifiek te perfectioneren.

Joker is geschreven met Joaquin Phoenix in gedachten

Joker was een van de meest verwachte films van 2019. Toen het uitkwam, vertaalde deze anticipatie zich in een overweldigend commercieel succes, aangezien het lid werd van de exclusieve filmclub die de grens van $ 1 miljard aan kassarendementen heeft overschreden.

Ongeveer een jaar eerder had Joaquin Phoenix drastische stappen genomen om zich voor te bereiden op een van de grootste rollen in zijn carrière. Todd Phillips en zijn co-schrijver Scott Silver hadden naar verluidt het script immers speciaal met de acteur in gedachten geschreven.

“We hebben dit script voor Joaquin geschreven. Het is waar", vertelde Phillips in 2019 aan Total Film. "Het was nooit de bedoeling om Joaquin Phoenix in het stripboekfilmuniversum te introduceren. Het doel was om stripboekfilms te introduceren in het Joaquin Phoenix-universum.”

Van zijn kant nam Phoenix de rol op zich omdat hij vond dat deze anders was dan anderen in het superheldengenre dat hem eerder was aangeboden. Eerder zou hij naar verluidt een rol in de MCU hebben afgewezen, en hij zou ook de kans hebben geweigerd om DC's Lex Luthor te spelen.

Hoeveel tijd heeft Joaquin Phoenix besteed aan het auditeren van zijn grappenmaker?

Joaquin Phoenix heeft goed nagedacht over het accepteren van de rol van de Joker. Maar als hij dat deed, ging hij altijd all-in om ervoor te zorgen dat hij het zou halen. "Het kostte me een tijdje", herinnert hij zich in hetzelfde interview met Todd Phillips voor Total Film. "Als ik nu terugkijk, begrijp ik niet waarom."

Het paar zat ook voor een apart interview met Screen Rant in 2019, waar ze de omvang van de voorbereiding van Phoenix onthulden – vooral voor de lach van zijn Joker."Weet je nog dat ik eigenlijk net auditie voor mezelf heb gedaan?", vroeg de acteur aan Phillips. "Ik heb je laten komen om auditie te doen voor de lach, omdat ik niet dacht dat ik het zou kunnen."

Hoewel de regisseur deze oefening niet nodig achtte, drong Phoenix erop aan, en het bleek een beetje langdradig en onhandig te zijn. “Je kwam in mijn huis; Ik heb geprobeerd. En het was echt ongemakkelijk, want ik heb er vijf minuten over gedaan om het uit te werken, 'vervolgde Phoenix.

"Eindelijk zei je: 'Je hoeft dit niet te doen'", zei hij, terwijl Phillips bevestigde: "Je hebt de rol al."

Waarom drong Joaquin Phoenix aan op een aparte auditie voor zijn lach in Joker?

In het Total Film-interview onthulde Phoenix dat hij enige angst had voordat hij de rol van de Joker op zich nam. Hij stond er echter op dat hij vastbesloten was om die angst als brandstof te gebruiken in plaats van het een obstakel op zijn pad te laten zijn.

“Er was veel angst, ja,” zei hij. "Maar ik zeg altijd dat er motiverende angst en slopende angst is … Ik hou van [de eerste] soort angst. Het leidt ons, laat ons harder werken.”

Het lijkt erop dat dit de benadering was die de acteur nam om de uitdaging aan te gaan om de Joker-lach te perfectioneren. "In het script beschreef het dat de lach bijna pijnlijk was, en ik vond het een heel interessante manier om lachen te beschrijven," zei Phoenix tegen Screen Rant.

Hij wist dat als hij de essentie van de lach toen niet begreep, hij dat niet zou hebben kunnen doen zodra het filmen was begonnen. “[Dus] ik zei: ‘Ik moet dit doen. Want als ik dit niet doe, als ik mezelf niet kan dwingen om het nu te vinden, dan ga ik voor altijd verdomme uit.' Dus dat deden we, 'voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: