The Simpsons': overtuigend bewijs dat Moe weet dat Bart de mysterieuze grappenmaker is

Inhoudsopgave:

The Simpsons': overtuigend bewijs dat Moe weet dat Bart de mysterieuze grappenmaker is
The Simpsons': overtuigend bewijs dat Moe weet dat Bart de mysterieuze grappenmaker is
Anonim

Moe Szyslak van The Simpsons leek altijd een beetje een sukkel. Zijn enige echte intelligentie komt aan het licht wanneer de stamgasten aan zijn bar hun tabs moeten betalen. Elke andere keer is hij dom omdat de dag lang is, vooral als Bart Simpson hem belt.

Elke fan van The Simpsons heeft wel eens gezien hoe de ondeugende grappenmaker zijn huistelefoon gebruikte om dezelfde bar te bellen waar zijn vader vaak komt. Maar Bart belt niet om Homer te controleren. Hij wil Moe valse namen laten herhalen voor zijn gasten op kosten van de barkeeper. Meneer Szyslak lijkt nooit aan te slaan ondanks dat hij honderd keer voor de gek heeft gespeeld, wat vreemd is omdat zelfs de minst intelligente persoon twee en twee bij elkaar kan brengen. Dus de vraag is, zou Moe echt zo onwetend kunnen zijn?

Hoewel het antwoord waarschijnlijk ja is, is er zeer overtuigend bewijs dat anders suggereert. Zo heeft Bart al eerder zijn volledige naam gegeven aan een beschermheer met de naam Hugh Jazz. De grap viel niet zoals bedoeld, en de jonge Simpson-jongen vertelde uiteindelijk een willekeurige man zijn naam, die hij gemakkelijk had kunnen herhalen naar Moe, waardoor de identiteit van de grappenmaker werd bedorven.

Het bewijs

Een ander voorbeeld dat Bart vrijwel zeker aan het licht heeft gebracht, is toen hij de onhandige barkeeper zijn huisadres gaf. Hij was van plan om Moe Jimbo Jones te laten aanvallen, die op dat moment flirtte met de babysitter, maar het plan werkte niet zoals aanvankelijk verwacht.

De reden dat het huis van Simpson hier relevant is, is dat Moe heel goed weet wiens huis het is. Hij weet dat Homer op Evergreen Terrace 742 woont, omdat zijn trouwe metgezel al jaren naar dezelfde bar gaat. Bovendien kent Moe elk lid van de Simpson-familie, en er is geen genie voor nodig om een stem zo iconisch als die van Bart Simpson te matchen met een van de vier mensen in huis. Sceptische fans kunnen aannemen dat Moe dacht dat het een nepadres was en daarna verder gingen, behalve dat niet alles zo zwart-wit is.

In wat waarschijnlijk het meest onthullende bewijs is, bevestigt Moe's antwoord op een grap in "Rusland zonder liefde" wat we al die tijd vermoedden.

In tegenstelling tot de gebruikelijke grap van Bart die belt en hard lacht om de uitwisseling, krijgt Moe de overhand. Wat er gebeurt, is dat Moe, in plaats van gedachteloos de valse naam te herhalen die hij aan de telefoon heeft gezegd, erop wijst dat hij het beter kan doen en Bart vervolgens laat zeggen: "Ima Buttface", hardop tegen zijn vrienden. Ze lachen allemaal om zijn kosten, en het is iets dat nog nooit is gebeurd tijdens een van de beruchte grappen van de Simpson-jongen.

De uitwisseling zelf is niet zo belangrijk. Het is het feit dat Moe weet dat zijn jonge vriend aan de lijn is en niet woedend wordt. Om de andere keer dat Bart heeft gebeld, wordt de stuntelige barman woedend nadat hij voor dwaas is uitgemaakt. Maar zien dat zijn reactie in dit specifieke geval verschilt, bewijst dat hij in de grap zit.

Waarom de theorie niet onfeilbaar is

Tot nu toe leunt het bewijs erop dat Moe Szyslak eigenlijk slimmer is dan hij zich voordoet. Zijn monologen hebben de neiging om die beweringen nog meer geloofwaardigheid te geven, wat blijkt uit hoe gelaagd ze meestal zijn. Hank Azaria, de stemacteur achter Moe, denkt daar echter anders over.

Tijdens een interview met Huffington Post noemde Azaria de fantheorie 'absurd' en beweerde dat hij er nog nooit van had gehoord. Azaria verdubbelde de opmerking door te zeggen dat hij altijd de rol speelde alsof Bart hem voor de gek hield, dus er is tenminste één reden om aan Moe's intelligentie te twijfelen.

Azaria's opmerkingen zijn teleurstellend gezien al het bewijs van het tegendeel, maar fans moeten onthouden dat hij niet de leidende autoriteit is op alles wat met Simpsons te maken heeft. Hoewel de acteur talloze personages in de animatieserie speelt, is Azaria noch een schrijver noch een producent van de show. Hij is duidelijk goed op de hoogte van de bedoelingen van de schrijvers die in elke aflevering gaan, en moet zich zo nodig onderdompelen in verschillende persoonlijkheden. Maar dat betekent niet dat hij alles weet.

In werkelijkheid zou Azaria zoveel personages spelen en het zo lang doen, de reden kunnen zijn dat de acteur zich al die tijd niet bewust is geweest van Moe. Azaria pauzeerde even toen HuffPost hem op de zaak drukte, dus misschien ontging de gedachte zelfs hem.

Afgezien van theorieën uit het verleden, zal Bart die de enige bekende barman van Springfield in de maling neemt, uiteindelijk op een gegeven moment tot een hoogtepunt komen. Er zijn maar zo veel valse namen die hij kan gebruiken voordat Moe het doorheeft, en als 'Rusland zonder liefde' een indicatie is van het intellect van meneer Szyslak, zal hij niet lang meer voor de gek houden.

Aanbevolen: