The Real Way Joaquin Phoenix verloor 50 pond voor zijn rol als de Joker

Inhoudsopgave:

The Real Way Joaquin Phoenix verloor 50 pond voor zijn rol als de Joker
The Real Way Joaquin Phoenix verloor 50 pond voor zijn rol als de Joker
Anonim

Het is geen geheim dat Joaquin Phoenix toestaat dat zijn rollen hem in zich opnemen. Acteurs die ervoor kiezen hun lichaam voor onderdelen te veranderen, lijken misschien ongebruikelijk. Joaquin Phoenix bevindt zich echter in het uitstekende gezelschap van acteurs die besloten om verrassende lichaamstransformaties te ondergaan omwille van hun projecten. Charlize Theron als Aileen Wuornos was bijna onherkenbaar in Monster. Ze won een Academy Award voor Beste Actrice in 2004.

Benedict Cumberbatch wilde verspild lijken als de onwaarschijnlijke held Greville Wynne in The Courier. Geen CGI voor Cumberbatch. Wie zou het geraamte van Christian Bale in The Machinist kunnen vergeten? Matthew McConaughey verloor een aanzienlijke hoeveelheid spieren, 22 kilogram, voor de Dallas Buyers Club. Net als Joker werd het ook alom geprezen.

McConaughey won in 2014 een Screen Actors Guild Award en een Academy Award voor de rol. Dit zijn slechts een handvol acteurs die verbazingwekkende lichaamstransformaties hebben geleverd omwille van hun rol.

Phoenix' transformatie in Arthur Fleck was net zo allesverslindend. Niettemin verloor Phoenix meer dan vijftig pond voor Joker van regisseur Todd Phillips, die in 2019 in de bioscoop verscheen.

Aangezien miljoenen mensen in de VS worstelen om af te vallen, begon het aanzienlijke gewichtsverlies van Phoenix nogal wat opschudding te veroorzaken. Het is dus gemakkelijk te begrijpen waarom bioscoopbezoekers precies wilden weten hoe de acteur dat lenige, pezige lichaam bereikte.

Joaquin gaf toe dat zijn dieet behoorlijk afmattend was

Joaquin legde zijn Joker-dieet uit. Een interview met Access Online verduidelijkte zijn beroemde 'Joker-dieet'. Phoenix beweert zachtjes dat hij niet alleen een appel per dag at. Hij at ook groenten zoals sla, asperges en gestoomde sperziebonen.

Sinds dit interview stuurde het onderwerp van zijn gewichtsverlies voor de rol rimpelingen via sociale-mediaplatforms zoals YouTube. De kijkers lijken net zo geboeid te zijn door de inhoud van Joaquins dieet als door zijn optreden. Phoenix legt snel uit dat zijn proces voor gewichtsverlies werd gecontroleerd en gecontroleerd door een medische professional die hem hielp bij eerdere lichaamstransformatie.

Hoewel 'het Joker-dieet' een op maat gemaakt dieetplan is door de arts van Joaquin Phoenix voor Joaquin Phoenix om zijn persoonlijke doelen te bereiken, sprongen makers van sociale media-inhoud op het dieet voor inhoud. Beïnvloeders van sociale media zoals Trisha Paytas hebben video's gemaakt die voor en na de resultaten laten zien van hun pogingen om gewicht te verliezen met behulp van vergelijkbare methoden als Phoenix.

Googelen' Joker Diet' maakt duizenden links. Dit laat zien hoe enthousiast de internetbewoners waren om deze methode voor gewichtsverlies te gebruiken. Zelfs Jared Leto's gewichtsverlies voor zijn versie van Joker kreeg behoorlijk wat aandacht. Het is ook belangrijk op te merken dat geen enkel officieel 'Joker-dieet' wordt onderschreven of gepubliceerd door Phoenix, regisseur Todd Phillips of iemand van Warner Brothers of DC Films.

Phoenix moest zijn verlangens doorgeven terwijl hij 50 pond liet vallen

Phoenix was zeer herkenbaar toen hij een van de meest uitdagende aspecten van afvallen deelde. Joker-schrijver en regisseur Todd Phillips was de legendarische, goedbedoelende collega die gratis eten naar het werk bracht.

Volgens Phoenix zou Phillips overal op zijn bureau zakken met zijn favoriete zachte pretzels hebben liggen. De meeste mensen zouden de daad van Phillips als vriendelijk beschouwen. Het was hoogstwaarschijnlijk de poging van een bescheiden leider om het moreel een boost te geven of om de cast en crew te bedanken voor hun harde werk aan zijn visie.

De acteur noemt dit voorval echter een van de meest uitdagende onderdelen van het volgen van het beperkende dieet. Hij was niet minder toegewijd aan het slopende dieet om ervoor te zorgen dat hij de geesteszieke en gemartelde Arthur Fleck kon belichamen. Phoenix gaat verder met te zeggen dat het gewichtsverlies invloed had op zijn mentale welzijn, samen met zijn fysieke vorm.

Phoenix legt de hele waarheid uit over de gevolgen van zijn gewichtsverlies

In een moment van kwetsbaarheid geeft Joaquin de harde realiteit van method acting toe. De acteur bekende dat het gewichtsverlies zowel positieve als negatieve effecten had.

Ondanks overleg met zijn arts over zijn gewichtsverlies, ontwikkelde de acteur nog steeds een ongeordend denken over zijn gewicht. Hij zei dat hij, terwijl hij afviel, een gevoel van controle ontwikkelde over zijn lichamelijkheid. In Joker levert Phoenix verschillende ongemakkelijke en iconische dansscènes op een trap.

Phoenix stelt dat vanwege zijn hervonden gevoel van controle, hij deze dansbewegingen ontwikkelde toen Arthur Fleck zijn definitieve vorm van Joker veranderde. Phoenix geeft toe dat het door deze danssequenties is dat Arthur Fleck zichzelf het titulaire personage ziet worden. Joaquin legt een van de brutere scènes uit de film uit.

Hij verbindt zijn gevoel van controle met de film. The Joker's thema's omvatten macht en controle. Gezag hebben, controle verliezen en controle nemen zijn diep verankerd in Arthur Flecks transformatie naar Joker. Hoewel Phoenix toegeeft dat het gewichtsverlies aanzienlijk heeft bijgedragen aan de nuances en ontwikkeling van zijn fantastische prestaties, heeft het ook zijn tol geëist van zijn geestelijke gezondheid.

Aanbevolen: