Gaat de John Wick-franchise verder dan hoofdstuk 5?

Inhoudsopgave:

Gaat de John Wick-franchise verder dan hoofdstuk 5?
Gaat de John Wick-franchise verder dan hoofdstuk 5?
Anonim

Keanu Reeves staat misschien bekend als de aardigste man in Hollywood, maar zijn titulaire rol in de zeer succesvolle John Wick-franchise heeft ook bewezen dat hij nog steeds een van de beste actiesterren is in het bedrijf.

In de films speelt de acteur een voormalige huurmoordenaar die wordt teruggetrokken in de onderwereld van moordenaars en andere criminelen nadat een groep gangsters zijn hond op wrede wijze heeft vermoord. Sindsdien is John Wick 'weer aan het werk' terwijl zijn vijanden proberen een premie op zijn hoofd te zetten.

Sinds John Wick: Chapter 3 – Parabellum in 2019 werd uitgebracht, keken fans uit naar het volgende deel van de franchise. Gelukkig staat John Wick: Chapter 4 al gepland voor release (met verschillende franchise-nieuwkomers, waaronder Bill Skarsgård en Donnie Yen), terwijl John Wick: Chapter 5 nog in de maak is.

Buiten dit echter lijkt de toekomst van de franchise voorlopig onzeker.

John Wick was niet bedoeld voor Keanu Reeves totdat hij zijn eigen maakte

Toen schrijver Derek Kolstad voor het eerst met een idee voor John Wick kwam, werd het hoofdpersonage oorspronkelijk geschreven als een veel oudere man wiens huurmoordenaars lang achter hem liggen.

“De hoofdrol was een 75-jarige man, 25 jaar nadat hij met pensioen was gegaan. Het was leuk om te zien hoe Clint Eastwood een kick kon geven', onthulde producer Basil Iwanyk in het boek They Shouldn't Have Killed His Dog: The Complete Uncensored Ass-Kicking Oral History of John Wick, Gun Fu, and the New Age of Action.

“Ik dacht: ‘Oké, er zijn waarschijnlijk een of twee namen waarmee je dit zou kunnen doen: Clint Eastwood, Harrison Ford.'”

Maar toen hij in contact kwam met een agent die toen Reeves vertegenwoordigde bij CAA, ging het verhaal een andere richting uit. Ik herinner me dat ik bij mezelf dacht: 'Keanu is een van de grote actiesterren van de afgelopen 25 jaar - wat is er met hem gebeurd? Wat is hij aan het doen?' En hij regisseerde zijn film, Man of Tai Chi, en deed 47 Ronin, 'herinnerde Iwanyk zich.

“We geven hem het script, we vertellen hem: ‘Je bent duidelijk geen 75.'”

Wat Reeves betreft, het project wekte onmiddellijk zijn interesse. “We waren het allemaal eens over het potentieel van het project. Het heeft het karakter van John Wick, maar dan heb je ook nog de echte wereld, en tegelijkertijd dit soort onderwereld. Dit dievenhol heeft deze eer en een code', zei de acteur ook in het boek.

“En ik hield van de zoektocht die hij voortzet om zijn leven terug te winnen. En de wereld waar hij doorheen beweegt om het te doen.” Met Reeves aan boord wilden ze veranderingen in het verhaal aanbrengen en toen sprong Reeves zelf in het scenarioschrijfproces.

"Ik heb in het weekend twee maanden in Keanu's huis doorgebracht om aan het script te werken", onthulde Kolstad zelfs. "Het eerste dat Keanu tegen me zei was: 'Oké, Derek, ik ga hem 35 spelen.' En ik heb zoiets van, 'Prima.'”

Sindsdien heeft de John Wick-franchise wereldwijd samen meer dan $ 500 miljoen verdiend. En met nog twee afleveringen op komst, kan men verwachten dat de franchise snel genoeg de grens van $ 1 miljard zal bereiken.

Wat gebeurt er met de John Wick Saga na hoofdstuk 5?

Voor nu ziet het er niet naar uit dat Reeves of iemand anders plannen heeft gemaakt voor de franchise na hoofdstuk 5, omdat de focus alleen lijkt te liggen op het goed krijgen van de volgende aflevering. Het lijkt erop dat er zelfs een mogelijkheid was om hoofdstuk 4 en hoofdstuk 5 achter elkaar te filmen, maar de franchiseregisseur van Reeves en John Wick, Chad Stahelski, besloot er uiteindelijk van af te zien.

“Het lijkt erop dat in de andere franchises die het hebben geprobeerd, ze het gevoel hebben dat hetzelfde opnieuw is gedaan, toch? Alsof er geen nieuwe invloed is. Soms heb je die creatieve adem nodig om met nieuwe dingen te komen, zei Stahelski.

“Anders ben ik gestrest over het maken van twee films in plaats van één hele goede. Ik ben gewoon niet zo slim. Ik ben niet zo slim. Ik ben niet zo goed als regisseur om mijn visie jaren in de toekomst te projecteren en twee geweldige films te maken.”

In plaats daarvan zou het duo liever film voor film bekijken en van daaruit verder gaan. “De film morphs en John Wicks zijn erg organisch omdat we locatiegebaseerd zijn [sic]. Dus om 10 locaties te plannen in de loop van twee jaar, het is moeilijk, "voegde hij eraan toe.

"En ik denk dat dat ook een beetje afzetterij is voor de fans. Alsof je me niet op mijn best krijgt. Je snapt me wanneer het 200 dagen in een productie is, we zijn allemaal gehamerd De choreografen doen dezelfde moves. Je verveelt je." Stahelski zei ook: "Ik heb enorm veel geluk als ik een geweldige act kan neerzetten, laat staan twee geweldige films."

John Wick: Chapter 4 wordt uitgebracht op 24 maart 2023, terwijl fans gewoon moeten wachten op de releasedatum van Chapter 5. Ondertussen is de John Wick spin-off Ballerina al in de maak met in de hoofdrol Ana de Armas met de Oscar-winnende schrijver Emerald Fennell.

Er is ook de prequel-serie The Continental van Starz, met Mel Gibson in de hoofdrol. Dat staat gepland voor een release in 2022.

Aanbevolen: