Welke 'John Wick'-film verdiende het meeste aan de kassa en zou 'John Wick 4' nog meer kunnen verdienen?

Inhoudsopgave:

Welke 'John Wick'-film verdiende het meeste aan de kassa en zou 'John Wick 4' nog meer kunnen verdienen?
Welke 'John Wick'-film verdiende het meeste aan de kassa en zou 'John Wick 4' nog meer kunnen verdienen?
Anonim

1990's actiester Keanu Reeves had al meer dan tien jaar geen kaskraker gehad toen de makers van John Wick belden. De ster, wiens naam ooit synoniem was met hoge inzetten, enorme actiethrillers als Speed en The Matrix, had een rustig decennium achter de rug, veranderde van genre en verscheen in teleurstellingen op het witte doek zoals The Day The Earth Stood Still en The Lake House.

Maar de komst van John Wick uit 2014 bracht een renaissance teweeg voor de toen 50-jarige acteur, die de afgelopen zeven jaar opnieuw aan de kassa heeft geregeerd dankzij de wraakthrillerfranchise. Met al drie films op stapel, en er komen er nog meer aan, welke film van John Wick het meest heeft gemaakt aan de kassa, en gaat deze franchise alleen nog maar grotere hoogten bereiken?

6 Een onverwachte hit

Een wraakthriller met R-rating die een gepensioneerde huurmoordenaar volgt die een bende schurken opspoort die de puppyhond hebben vermoord die hij van zijn overleden vrouw had gekregen, klonk voor veel studio's niet als het begin van een hitfranchise. Maar Lionsgate waagde een gok op de door neo-noir geïnspireerde film, en zo begon een franchise die nu vier films omvat, een aanstaande spin-off televisieserie en zelfs een achtbaan. Geproduceerd voor slechts $ 20 miljoen, was de eerste John Wick een verrassingshit, waarmee hij meer dan vier keer zijn productiebudget verdiende aan de kassa. De film opende voor $ 14,4 miljoen, het dubbele van de verwachte $ 7-8 miljoen die analisten hadden voorspeld, voor een binnenlandse run van $ 43 miljoen en een wereldwijde opbrengst van $ 88,8 miljoen.

5 Het onvermijdelijke vervolg

John Wick: Hoofdstuk 2 arriveerde drie jaar na de eerste film, die een zeer onder de indruk geraakt publiek moet hebben gevonden op de homevideo toen deze opende met meer dan het dubbele van de openingsweekendinkomsten van de eerste film: $ 30.4 miljoen. Het vervolg versloeg de totale inkomsten van de originele film in slechts negen dagen en verdiende wereldwijd een respectabele $ 171,5 miljoen, net voor een verdubbeling van de kassa van de hele theatrale serie van John Wick.

4 'John Wick 3': Recordbreker

Als Lionsgate en de filmmakers blij waren met de hogere winsten die de tweede film opleverde, moeten ze hebben geprobeerd om de vierde en vijfde film groen licht te geven na John Wick: Chapter 3 - Parabellum debuteerde in Noord-Amerika met maar liefst $ 57 miljoen, meer dan de binnenlandse theatrale run van de eerste film in de serie. De derde film, de hoogste tot dusverre, verhoogde de inkomsten van de box office met 55% en verzamelde $ 171 miljoen in de VS en Canada, en $ 155,7 miljoen in het buitenland voor een wereldwijde bruto van $ 326,7 miljoen. De film slaagde er ook in om te doen wat drie weken lang onmogelijk leek, klop (de ooit meest winstgevende film aller tijden) Avengers: Endgame, van de eerste plaats aan de kassa. Box office-analist Jeff Bock zei dat de derde film zo'n doorslaand succes was omdat John Wick "een leegte in het actiegenre vulde waar het publiek stilletjes naar verlangde."

"Actie heeft de laatste tijd een achterbank ingenomen met superhelden, dus het is geen verrassing dat er plaatsen zijn om dat genre in te vullen", zei hij. "Het is de anti-zomerfilm. Maar John Wick zorgde voor een leuke afwisseling van de familiefilms en superheldenfilms die er zijn."

3 Keanu's Box Office

Het is een bewijs van de hernieuwde interesse die John Wick bij Keanu Reeves bracht, dat met 106 acteercredits op het scherm op zijn naam, twee van zijn vier meest succesvolle films, John Wick 3 en Toy Story 4, werden uitgebracht in de laatste twee jaar. Hij heeft nu meer dan 15 films die meer dan $ 100 miljoen hebben verdiend aan de kassa, en zijn films hebben samen meer dan $ 5,8 miljard binnengehaald. Welk aantal kunnen we verwachten na de release van John Wick: Chapter 4 ?

2 Hoeveel zal 'John Wick 4' opleveren?

Oorspronkelijk gepland voor een release op 21 mei 2021 (naast The Matrix Resurrections, waarin Reeves ook de hoofdrol speelt in de vierde iteratie van een actieserie), werd de film vanwege de aanhoudende wereldwijde pandemie uitgesteld tot 27 mei 2022. het is niet bekend welke impact de pandemie tegen die tijd zal hebben op het bioscoopbezoek, Forbes voorspelt dat de vierde aflevering van de serie de meest winstgevende tot nu toe zal zijn. Ze suggereren een wereldwijde opbrengst van $ 450- $ 500 miljoen, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de al indrukwekkende opbrengst van $ 326,7 miljoen van John Wick 3. Forbes citeert ook de december-release van de nieuwe Matrix-film als de sleutel om "het buitenlandse publiek ertoe te brengen het loutere idee van een prestige-niveau, R-rated, Keanu Reeves-actiefranchise te omarmen." Door het publiek opnieuw te laten acclimatiseren "aan het idee om een tot in de puntjes verzorgde Keanu Reeves te zien die vechtsporten van het hoogste niveau en gun-fu doet", zou het totale totaal van de film op $ 565 miljoen kunnen komen, suggereren ze.

1 De toekomst van 'John Wick'

Gaat de serie door? Ondanks de eerste berichten van Lionsgate die suggereren dat John Wick 4 en 5 deze zomer back-to-back zullen schieten, meldt Collider dat dit niet langer het geval is. Ze suggereren dat de aanhoudende wereldwijde pandemie de plannen van de studio heeft veranderd en dat alleen John Wick 4 dit jaar zal opnemen, vóór de release op 27 mei 2022. Maar nu het script voor de vijfde film in de nazomer van 2020 wordt voorbereid, zal het hopelijk ergens later volgend jaar in productie gaan. En als de kassabonnen van John Wick 4 ook maar enigszins lijken op die van zijn voorganger, dan is John Wick 5 misschien wel de film die de franchise omver werpt in het miljardengebied.

Aanbevolen: