De echte reden waarom Peter Dinklage van Game Of Thrones naar een off-Broadway-musical ging

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Peter Dinklage van Game Of Thrones naar een off-Broadway-musical ging
De echte reden waarom Peter Dinklage van Game Of Thrones naar een off-Broadway-musical ging
Anonim

Peter Dinklage's geweldige vertolking van de scherpzinnige dwergprins, Tyrion Lannister, in de populaire fantasy-saga Game of Thrones van HBO, is echt onvergetelijk.

In de afgelopen acht jaar werd Dinklage geleidelijk en onbewust de belangrijkste attractie van de show, waarbij enkele fans zich afstemden om te zien hoe hij het ingenieuze, geestige en vaak dronken personage tot leven bracht. Afgezien van wereldwijde bekendheid, leverde de rol Dinklage meerdere onderscheidingen op, waaronder vier Primetime Emmy Awards, een Golden Globe en een Screen Actors Guild Award.

Verbazingwekkend genoeg koos Dinklage ervoor om niet deel te nemen aan weer een nieuwe megahit-televisieserie of -film nadat zijn tijd als Tyrion Lannister was verstreken.

In plaats daarvan nam de 53-jarige acteur zijn immense talent mee naar een off-Broadway-bewerking van Edmond Rostands klassieke Franse toneelstuk Cyrano de Bergerac. Dit is de reden waarom Dinklage koos voor een off-Broadway-productie, ondanks zijn keuze uit rollen in Hollywood.

Peter Dinklage keerde terug naar zijn off-Broadway-roots na Game Of Thrones

Voordat de wereld hem kende als Tyrion Lannister, speelde Peter Dinklage in verschillende off-Broadway-producties. “Toen ik hier voor het eerst kwam wonen, deden we alleen maar toneelstukken. Dat is alles wat je denkt te gaan doen als je jong bent in de jaren negentig in New York", vertelde Dinklage in 2019 aan The New Yorker. "Je denkt nooit aan films of televisie, want tv: uitverkocht. Films: wie doet die? Filmsterren. Niets met mij te maken. Dus we doen gewoon toneelstukken.”

Wat hem aantrok in deze specifieke off-Broadway-productie, vertelde Dinklage aan The New Yorker: "Het is een fantastisch stuk theater, het origineel. Alle personages zijn erg geperfectioneerd en erg theatraal, en dat is leuk om te spelen."

Dinklage vond de New Group-versie van Cyrano ook opmerkelijk intrigerender dan het origineel. "Hun muziek is zo romantisch en vol verlangen. Het is niet echt een musical, en het is niet echt het oude verhaal van Cyrano. Het zit ergens tussenin."

Waarom Peter Dinklage een off-Broadway-rol op zich nam na Game Of Thrones

Peter Dinklage's beslissing om een off-Broadway-rol op zich te nemen, ondanks het verkrijgen van internationale bekendheid op Game of Thrones, zou onderdeel kunnen zijn geweest van een radicale poging om te diversifiëren.

“Ik heb niet echt een agenda”, vertelde hij aan The New Yorker. “Wat mij ook inspireert, ik ga ervoor. Natuurlijk wil je jezelf niet herhalen. Ik ga niet in een andere show met draken springen."

Dinklage verlangde destijds ook naar meer romantische personages.

"Ik ben een romanticus… Ik heb een groot deel van de gemene rollen gespeeld. Maar er is een echt geschenk. Ik kijk naar Cary Grant, die volgens mij een van de beste acteurs is die we ooit hebben gehad, maar hij speelde gewoon altijd deze onstuimige, romantische man. Of dat soort Harrison Ford-jongens. Er zit een echte vaardigheid in, zonder je hand te overspelen", legde hij uit. "Je krijgt niet alle aandacht zoals de schurken, maar het is zo mooi om dat eerlijk en waarheidsgetrouw te doen. Ik benader elke rol altijd met wie mijn karakter wordt aangetrokken, want dat is, denk ik, de basis van het mens-zijn.”

Mis Peter Dinklage het spelen van Tyrion Lannister?

Kijken hoe Peter Dinklage de rol van Tyrion Lannister vertolkt in een Game of Thrones-reboot zou voor de meeste fans een droom zijn die uitkomt. Helaas deelt de HBO-ster dergelijke nostalgische gevoelens niet. “Nadat je Tyrion hebt gespeeld, wil iedereen dat je Tyrion speelt. Of een versie van hem. En dat is wat je niet zou moeten doen", vertelde hij aan Independent. "Ik wil mezelf nooit herhalen: een deel van het plezier van acteren is om elke keer iemand anders te zijn."

Ondanks dat hij het iconische personage bijna tien jaar lang vertolkte, ontwikkelde de productieve acteur geen gehechtheid aan de rol.“Het zijn behoorlijk extreme dingen die hij heeft meegemaakt. Hij heeft zijn vader en zijn vriendin vermoord. Ik kwam niet echt op hetzelfde pad als hij. Maar ik vond het wel leuk om hem te spelen.”

In feite is de I Care A Lot-ster nooit voorstander geweest van een Game of Thrones-reboot of spin-off waardoor hij de rol opnieuw zou spelen. Dinklage herhaalde deze mening tijdens de bespreking van de nieuwe Game of Thrones-spin-off, House of the Dragon, met Independent. "Ik denk dat de truc is om niet te proberen Thrones te recreëren", zei hij. “Als je het probeert te recreëren, voelt dat als geldklopperij. Met veel vervolgen, is de reden voor hen dat de eerste veel geld verdiende, daarom zijn ze niet zo sterk."

Aanbevolen: