8 Feiten over de internationale versies van echte huisvrouwen

Inhoudsopgave:

8 Feiten over de internationale versies van echte huisvrouwen
8 Feiten over de internationale versies van echte huisvrouwen
Anonim

Andy Cohen's hitserie The Real Housewives is een van de meest gevestigde reality-tv-franchises geworden. Niet alleen in de Verenigde Staten, waar het voor het eerst debuteerde, maar over de hele wereld.

De eerste van de serie die debuteerde was The Real Housewives of Orange County in 2006. Kort na het succes van die show kwamen The Real Housewives of Beverly Hills, New York, Atlanta en vele anderen. Maar fans van de serie die in de VS debuteerde, zijn misschien geïnteresseerd om te horen dat er meer dan een dozijn internationale versies zijn. The Real Housewives is vertakt vanuit de VS en naar landen / continenten zoals Canada, Engeland, Griekenland en Afrika. Hier is wat informatie over slechts enkele van de vele internationale versies van The Real Housewives.

8 The Real Housewives Of Melbourne is genomineerd voor verschillende prijzen

RHOM was de eerste van de drie Australische versies van de show die in première ging, en in de toekomst zullen er waarschijnlijk meer volgen. Het is een van de weinige versies van de show die meerdere prijsnominaties heeft ontvangen in verschillende competities. Hoewel het niet de winnaar was in een van de volgende categorieën, werd de show genomineerd voor vier Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards, een ASTRA-prijs en een Screen Producers of Australia Award.

7 De Franse versie heeft een unieke naam

In een land waar Engels niet de nationale taal is, kan men natuurlijk alleen maar verwachten dat de show een alternatieve titel heeft. Veel van de titels van de show zijn eenvoudig opnieuw vertaald in de moedertaal van hun land, maar de Franse titel heeft een unieke naam omdat het gewoon Les Vraies Housewives is, wat in het Frans The Real Housewives betekent. Dit betekent dat de titel ze op een bepaalde manier onderscheidt van alle andere franchises, aangezien het niet Real Housewives of France of Real Housewives of Paris enz. is. De show werd, in tegenstelling tot de meeste andere versies, gepand door lokale critici. Franse recensies noemden de show een "spiegel van domheid". Het werd maar één seizoen uitgezonden.

6 Er zijn 5 Afrikaanse versies

Hoewel de serie zich nog moet vertakken in Oost-Azië of Zuid-Amerika, heeft ze ook uitlopers in Oost-Europa en Afrika. Er zijn in totaal 5 Afrikaanse versies van Real Housewives, Real Housewives of Lagos (dat is Nigeria), Real Housewives of Johannesburg, Kaapstad en Durban (allemaal in Zuid-Afrika), en een aankomende show in Kenia, Real Housewives van Nairobi.

5 Een Britse versie is een van de langstlopende series

De Real Housewives-franchises in de VS variëren in het aantal seizoenen dat elk op zijn naam heeft staan. De originele RHOC heeft bijvoorbeeld 17 seizoenen vanaf 2022, terwijl Real Housewives of Dallas er slechts 5 heeft. De meeste internationale versies hebben een of twee seizoenen, en sommige hebben er nog een paar, maar slechts één heeft een bijna net zo lange ambtstermijn als RHOC. Real Housewives of Cheshire, een Britse versie, heeft 15 seizoenen en telt vanaf 2022.

4 De Griekse versie kreeg een slechte recensie van de New York Times

Recensies van realityshows zijn vaak gemengd. Fans van het genre zullen genadig zijn, terwijl meer, laten we zeggen artistiek ingestelde, critici meestal niet geïnteresseerd zijn in het drama rond het leven van tv-persoonlijkheden. The New York Times, een van de meest populaire en langstlopende kranten ter wereld, heeft The Real Housewives of Athens absoluut gepand omdat de show werd uitgezonden toen Griekenland midden in een grote financiële crisis verkeerde die duizenden Grieken in armoede achterliet. "De Griekse bewerking had een depressieve ondertoon die misschien overeenkwam met de nationale stemming, maar gaf de kijkers geen schuimige escapistische kick. Rijke Grieken pronken tegenwoordig niet met hun levensstijl…"

3 De Nieuw-Zeelandse versie gaat over harde feestvierders

Op een lichtere toon, de serie biedt nog steeds veel drama en de cast heeft allemaal dezelfde of vergelijkbare eigenaardigheden die de show aantrekkelijk maken voor fans. In RH Melbourne is bijvoorbeeld een van de sterren van de show (Jackie Gillis) een zelfverklaarde helderziende. Maar als je op zoek bent naar de feestenergie die synoniem is met de RH-franchises, dan is Real Housewives of Auckland (Nieuw-Zeeland) misschien wel de show voor hen. Uitvoerend producent Kylie Washington zei dit over de show in een promotie-interview "mensen die het leven van het feest zijn - het feest zijn zij - het is om hen heen, dus het maakt niet uit waar ze zijn, er gebeurt altijd iets."

2 Ze worden niet allemaal uitgezonden op Bravo

Met uitzondering van RH Aukland wordt geen van de andere internationale versies uitgezonden op het Bravo-netwerk. Ze worden uitgezonden op verschillende andere kanalen, vergelijkbaar met Bravo, in hun toekomstige landen. Dit komt omdat 1. Bravo wordt niet in elk land aangeboden en 2. Internationale distributeurs verschillen vaak van binnenlandse.

1 De Dubai-versie is ontstaan in de VS

Er is één internationale versie die debuteerde en op de Amerikaanse televisie werd uitgezonden tot een enorme hoeveelheid controverse. Real Housewives of Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) debuteerde in 2022 en wordt exclusief uitgezonden op Bravo. De belangrijkste castleden zijn Nina Ali, Chanel Ayan, Caroline Brooks, Sara Al Madani, Lesa Milan en Caroline Stanbury.

Aanbevolen: