The Breakfast Club: wat is er met de cast gebeurd?

Inhoudsopgave:

The Breakfast Club: wat is er met de cast gebeurd?
The Breakfast Club: wat is er met de cast gebeurd?
Anonim

The Breakfast Club is misschien wel een van de meest iconische films die ooit op het scherm is verschenen. De film van John Hughes, die in 2009 overleed, werd 36 jaar geleden uitgebracht en bracht de sterren Molly Ringwald, Judd Nelson, Emilio Estevez en meer ter wereld. In de film wordt een groep schijnbaar ongelijke tieners samengeperst tijdens de detentie op zaterdagochtend op Shermer High School. De studenten werd verteld om urenlang stil te zijn en een essay van 1000 woorden te schrijven over wie ze zijn. Zoals verwacht negeerden de studenten het eerste deel volledig en brachten de dag in plaats daarvan door in de problemen.

Er wordt in veel films en tv-shows verwezen naar de film die een kenmerk is van de popcultuur. Tv-shows zoals Dawson's Creek, Riverdale, Gilmore Girls, How I Met Your Mother, Family Guy en The Simpsons, en de film Pitch Perfect, zijn enkele van de producties die eer betoonden aan film.

Na The Breakfast Club speelde de cast in vele andere projecten. Dit is wat de cast van de iconische film heeft gedaan sinds The Breakfast Club 36 jaar geleden werd uitgebracht.

8 Wat is er met Molly Ringwald gebeurd?

In The Breakfast Club speelde Molly Ringwald Claire Standish, het populaire meisje op school dat in de gevangenis belandde omdat ze de klas oversloeg om te gaan winkelen. Na The Breakfast Club verscheen Ringwald in Not Another Teen Movie, Psych en Townies. Ze speelde ook in de dramaserie The Secret Life of the American Teenager als Shailene Woodley's moeder op het scherm. Haar recente rollen zijn onder andere Mrs. Flynn in Kissing Booth en Archie's moeder in CW's Riverdale.

7 Wat doet Judd Nelson tegenwoordig?

Nelson speelde John Bender, de stereotiepe arrogante bad boy die drugs in zijn kluisje bewaarde. De hele film werd doorgebracht met het kleineren van Claire en het scheuren van pagina's uit boeken. Judd Nelson heeft een indrukwekkend cv opgebouwd sinds hij in The Breakfast Club speelde. Hij was te zien in Fox's Empire, Two and a Half Men, en stemacteerde in Ben 10: Omniverse, Nikita en Transformers. Nelson is betrokken bij verschillende aankomende projecten, waaronder een film genaamd Save Christmas die later dit jaar moet uitkomen.

6 Wat heeft Emilio Estevez de laatste tijd gedaan?

Emilio Estevez speelde worstelaar Andrew Clark in The Breakfast Club. Nadat hij een grap uithaalde met een andere student in een poging cool te lijken, belandde hij in de gevangenis waar hij high werd, radslagen maakte en over planken in de bibliotheek sprong.

Net als Judd Nelson was Estevez te zien in Two and a Half Men, hij was ook te zien in The West Wing en The 3 Wise Men. In Disney's vervolgserie The Mighty Ducks: Game Changers, hernam hij zijn rol als Gordon Bombay nadat hij in 1992 in de film had gespeeld. Emilio zal werken aan Guns 3: Alias Billy the Kid, dat momenteel in pre-productie is.

5 Is Anthony Michael Hall nog steeds aan het acteren?

Anthony Michael Hall van Breakfast Club ziet er boos uit tijdens Live met Kelly en Ryan interview
Anthony Michael Hall van Breakfast Club ziet er boos uit tijdens Live met Kelly en Ryan interview

Anthony Michael Hall speelde boekenwurm Brian Johnson die deel uitmaakte van de wiskunde-, bedrijfs- en natuurkundeclubs, hij had ook een nep-ID, zodat hij kon stemmen, ondanks dat hij minderjarig was. Hall speelde vervolgens gastrollen in Murder, She Wrote, Entourage en CSI: Miami.

Bovendien speelde Hall een schurk in de Tim Burton-film Edward Scissorhands en had hij een kleine rol in The Dark Knight. Hij speelde zelfs Principal Featherhead in een op Breakfast Club geïnspireerde aflevering van Riverdale in 2018. Meest recentelijk verscheen hij als Mr Perott in The Goldbergs en heeft hij nog twee projecten gepland voor release dit jaar, The Class en Trigger Warning.

4 Wat is Ally Sheedy van plan?

Allison Reynolds, een verschoppeling die niet veel sprak, werd gespeeld door Ally Sheedy. Om op elk moment weg te kunnen rennen, had ze een tas gevuld met benodigdheden, zodat ze weg kon rennen van haar ongelukkige gezinsleven. Bovendien beweerde Allison dat ze met haar voeten kon schrijven, eten en pianospelen.

Sheedy heeft televisieoptredens gemaakt in verschillende shows, waaronder Full Circle, Psych en Motive. Daarnaast speelde ze in films als X Men: Apocalypse en Modern Love. Ally Sheedy speelde recentelijk in Single Drunk Female, en zal verschijnen in de film Chantilly Bridge.

3 Wat is er met Paul Gleason gebeurd?

In de film portretteerde Paul Gleason de strenge leraar, Richard Vernon, die de studenten vertelde dat ze tijdens detentie niet mochten bewegen, slapen of praten. Hij was 44 toen hij de rol speelde. Gleason verscheen in The Wonder Years, Seinfeld, Boy Meets World, Melrose Place, Friends, Dawson's Creek en Drake & Josh. Helaas bezweek hij in mei 2006 aan mesothelioom, een kanker die verband houdt met asbest.

2 Staat The Breakfast Club op streamingplatforms?

The Breakfast Club Is te huur of te koop op Amazon Prime Video en kan ook op het platform worden gestreamd met een AMC+ add-on-abonnement. Bijna vier decennia na het debuut van de film heeft de film een criticiscore van 89% op Rotten Tomatoes, evenals een even indrukwekkende publieksscore van 92% op basis van meer dan 250000 publieksrecensies.

1 Wordt The Breakfast Club opnieuw gemaakt?

Kinderen aan de poort in The Breakfast Club
Kinderen aan de poort in The Breakfast Club

Ally Sheedy sprak met DigitalSpy over een mogelijke remake van de cultklassieker uit 1985, geregisseerd door John Hughes. Ze zei dat een nieuwe versie nooit zou werken in de tijd van vandaag: "Het zou een compleet andere film zijn, er is geen manier om het vandaag opnieuw te maken. Ik denk het echt niet." Ally legde uit dat tieners tegenwoordig met andere problemen worden geconfronteerd dan studenten in de jaren tachtig.

"Als je vandaag een film over de middelbare school gaat maken, moet je vandaag over de problemen praten", legde ze uit."Breakfast Club is een stel blanke kinderen die in een klaslokaal in een buitenwijk zitten en doormaken wat belangrijk was voor John Hughes in die tijd in de jaren '80, het is niet meer dezelfde wereld."

Aanbevolen: